Hemmafix och pyssel för stora och små

Halsbandshängare

Publicerad 2016-07-26 12:15:16 i Hemma hos mig,

För ett tag sedan hittade jag en liten video på Facebook om en halsbandshängare av en trägalge som jag tyckte verkade himla käck.  Oftast har man någon trägalge liggandes och krokar hittade jag på sybutiken nere i stan. 
Först får man ta bort rundstaven.  Jag drog bara bort den, de brukar inte sitta så hårt. I alla fall inte om galgen är inhandlade på Ikea.  
Beroende på hur många krokar man har eller vill montera mäter man upp och markerar.
Jag hade 10 krokar totalt och mätte från hålet som blev efter rundstaven. 20cm kändes lagom, då blev det lite space fram till mitten, så delade det på 5. (0, 5, 10, 15, och 20 fick en markering ). Jag hade en liten spik som jag gjorde små hål med så att krokarna lättare skulle gå att skruva fast. 
Jag sätte krokarna så att de skulle gå utåt, längs med galgen. Kändes som att det skulle underlätta att få ner halsbanden och så riskerar krokarna inte att fastna eller göra märken på andra plagg när den hänger i garderoben.  
 
Tjingelingen!!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela