Hemmafix och pyssel för stora och små

Ottobre kids 6 /2016

Publicerad 2017-11-10 09:12:29 i Sytt,

För ett tag sedan bestämde jag mig för att sy lite egna färgglada bäbiskläder.
Jag och min sambo blev lite missnöjda med vårt besök på Ullared när vi var där, gällande just färgglada bäbiskläder. För allt var i stort sett vitt, ljusrosa eller blått. 
Tidningen Handarbete sömnad köpte jag ett tag men kände att reklamen tog mer och mer över, samt att kläderna blev mindre och mindre intressanta. SÅ,  jag trallade iväg till biblioteket och började låna Ottobre kids, hittade flera roliga nummer och målade av lite mönster. 
 
Igår provade jag att sy utifrån ett av dessa mönster
Som ni ser heter mönstret My little deer och är av modell sparkbyxa. Detta innebär tydligen hel fot. Man lär sig något nytt varje dag. 
Eftersom jag gjorde dessa byxor i storlek 50 behövdes inte så mycket tyg, vilket är perfekt projekt för stuvbitar! Och eftersom jag inte brukar sy med så små tygbitar med svängar och hörn, får jag medge att overlocka kanterna var proceasens "svåraste" del för mig. 
 
På tal om overlock, lyckas ni byta tråd genom att bara knyta ihop den gamla med den nya tråden? För jag har aldrig lyckats med det... så rätt tacksam över att bara äga vit och svart tråd att byta emellan ;) Haha. Men förstått att vissa kan detta i alla fall. 
 
Men ja, kort och gott ett enkelt plagg med få delar som man pillar ihop rätt fort. Tygåtgången är liten och jag har tänkt göra fler par. Detta blev en testomgång. Jag har även ritat av mönstret i storlek 56 så ska kolla vilka mått som blivit större då borde det ju bara vara att förstora mönstret själv sen. 
 
Vilken sömnadstidning föredrar du? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela