Hemmafix och pyssel för stora och små

Almanacka 2018

Publicerad 2018-01-23 15:25:00 i Pyssel,

Nytt år, ny almanacka!
 
Eller i vårt fall, ett försök till att ha en gemensam kalender på telefonen och ingen stor väggalmanacka på väggen i köket. 
Men vet ni, har man vant sig vid att snabbt kunna kolla vilket datum det där eller om det är något speciellt inbokat i helgen eller ej, så är den där stora väggalmanackan som man inte trodde betydde så mycket ändå saknad. Teknik för all ära men det är gött med lite papper ibland. Faktiskt. 
 
Jag har börjat bli lite nyfiken på detta med bullet journal dessutom så tänkte att det kan vara kul med en väggalmanacka som man kan piffa till lite själv. Lite lagom start liksom, så kanske jag har byggt upp det konstnärliga fram till nästa årsskifte och vågar mig på en egen då. Finns massa klipp på youtube om just bullet journal, som jag har kunnat kolla på nu när jag är hemma o är mammaledig. 
 
[Kort förklarat gällande Bullet journal: det är en tom skrivbok som man själv utformar till en kalender. Men också för allt det där andra som man vill fylla i som oftast inte får plats till exempel egna listor, foton, citat, dagboksinlägg kopplat till resan man precis gjort.. eller liknande. Men man fyller i vecka för vecka så det blir en preocess för hela året. Kort och gott, kalender + dagbok. Verkar vara väldigt inne i pysselvärlden just nu i alla fall. Men låter flummigt när man försöker förklara. :P ]
 
Tillbaka till almanackan! Jag har hittat så många superfina på Pinterest att skriva ut men då är de på engelska, o jag vill helst ha på svenska. Men tråkigt nog så är utbudet för superfina svenska kalendrar att skriva ut, väldigt litet och mycket.. tråkigt. Dock kommer jag skriva ut en almanacka via blankettbanken.se och pynta själv. 
 
-> http://www.blankettbanken.se/filer/ritalmanacka2018.pdf
Tjingelingen

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela