Hemmafix och pyssel för stora och små

Gått lite på kurs

Publicerad 2013-04-20 15:13:52 i Allmänt, Pyssel,

(BellaGypsy - Just A Big Sweetie)
 
Jag har gått lite på kurs på Medborgarskolan. Tänkte att jag skulle få träffa lite nya människor i typ min ålder som gillar att pyssla.. men så blev inte resultatet. De som var med var mycket äldre och de bodde inte ens här så ingen kontakt där inte.. :P Datavana var väl inte heller direkt ordet på de övriga deltagande. Men jag fick ändå lära mig en del.. :P Jag tänkte delge lite och tipsa lite till och med under min resa.
 
Digital scrapbooking är precis som det låter. Scrapbooking fast digitalt. Man laddar ner eller köper "kit" med bakgrundsbilder och tillbehör. Mycket är fotat från början och ser ändå rätt verkligt ut.
HUR? I ett program som heter Photoshop Elements och som det låter så är det Photoshop fast en förenklad version och billigare. (Jag köpte mitt Photoshop Elements 10 på Dustin för under 200 kr) Och vad jag hörde på kursen så var 10 bättre/enklare/smidigare än den nysläppta 11:an. 
Kit kan man köpa men jag har bara laddat ner gratiskit än så länge och jag tror det räcker långt. Finns mycket fint bara man letar lite. Dock tar det mycket plats så en extra hårddisk är att föredra om du skall samla på dig mycket, vilket det lätt blir :P 
Källhänvisa, är ordet om man skall lägga upp offentligt det som man gjort. Typ som att skriva uppsats. Alla smådelar och ALLT behöver hänvisas. Så därför tog jag bara och "slängde ihop" denna bild ur ett och samma kit. Mest för att visa lite.. 
 
Jag ska bli bättre på att skriva upp vad det är jag använder så att jag kan visa er lite mer :) 
Och om DU blir intresserad så finns det massa klipp på You tube om digital scrapbooking samt på Moderskeppet (en svensk sida med lite "kurser" helt gratis)
 
Tjing :) 

Lite vårigt och färgglatt

Publicerad 2013-04-06 11:04:28 i Allmänt, Macramé, Pyssel,

Satt häromdagen om gjorde två armband, de blir inte att jag gör så många nu och det är lite synd. Blir väldigt nöjd med dem när de blir klara men roligare att göra dem om man har ett mål. Om man skall ge bort till någon eller om man skall ha ett armband för att passa ett nytt klädesplagg.. Att bara göra, tycker jag är svårt. Då finns sällan inspirationen för att det skall kännas helt färdigt. Svårt att förklara men om du pysslar själv så vet du nog vad jag menar :) 
 
Jag gjorde som sagt två armband, inspirerade av den försiktiga våren och allt annat som händer och sker. 
.Live. 
.Skratta.
 
Jag hittade, när jag var klar ett gammal armband som jag helt glömt bort. Det går i samma stil. 
På det står det Crea Diem och betyder skapa dagen. 
 
Så, med detta vill jag bara säga, Lev, Skratta och skapa dagen för nu är det vår. 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela