Hemmafix och pyssel för stora och små

Den där videon som jag la upp igår..

Publicerad 2013-08-26 17:14:04 i Bilder/Foto, Decoupage, Papper och Scrapbooking,

Är anledningen till att strykbrädan står kvar i sovrummet medans jag sitter vid datorn. Jag tog och gjorde ett litet kort, så tänkte visa lite bilder under tiden som strykgärnet ändå behöver kyla ner sig :P 
Tänk på att när man gör decoupage använder man bara det översta lagert av servetten. 
På själva papperet lägger man ett lager plastfolie och sen servetten. På strykprädan har jag bara lagt en massa stora jobbiga papper som jag inte använder till något. Detta för att skydda både strykbrädan och strykgärnet från den smältande plasten. 
Stryk lite lätt på medelvärme. Har plasten in fastnat så stryk lite till. När korte är
klart så är det bara att klippa rent runt kanterna :) 
Jag var lite snål med plasten i ena hörnet så det ville sig inte helt, men gick faktiskt att ta lite vanligt lim. 
Servetten får precis som hon säger i videon en tygkänsla och det håller jag helt med om :) 
 
DOCK, hade jag ett tjockare papper (från sånt där block man köper på panduro) som var "mönstrat" eller vad jag ska säga. Det var inte helt slätt på den sidan som jag satte plasten och servetten på, detta tror jag var orsaken till varför det inte riktigt fastnade. Men jag hade inga färdiga kort i bra färg så fick bli så.. 
 
Men överlag så får jag säga att detta var rätt kul, enkelt, det blev snyggt och det bästa av allt är väl att det finns ytterligare ett bra sätt av använda sig av alla de där servetterna som faktiskt blir liggande efter ett tag. :P
 

Kort med servett

Publicerad 2013-08-25 14:44:43 i Decoupage, Papper och Scrapbooking, Youtube,

Det finns en sida på Facebook som deter Pysseltips och idéer i hemmet som jag rätt nyligen blev tipsad om och det finns massa kreativa människor som lägger upp bilder på deras skapande. Igår vad det en youtubevideo som låg uppe, som jag dock missade att titta på. Men förstod av alla nya bilder på "servettkort" vad den handlade om. Nu har jag hittat en video och förstår varför det var så många ivriga testare :P 
 
Jag råkar ha en del servetter liggandes eftersom jag har hållt på lite med decoupage så detta är ju faktiskt ett annat jättebra sätt att använde dem på  :) 
 

Ellu..

Publicerad 2013-08-25 12:32:08 i Foto,

 
Tja.. jag är liite fränare i mina nya lila skor. Synd bara att mina lila byxor ser blå ut.. :P 
 

Hylla

Publicerad 2013-08-25 12:28:14 i Hemma hos mig,

Jag köpte en tavellist i början av sommarensom skulle upp första veckan på semestern.. men det blev inte av utan vi gjorde annat. Men idag har vi börjat ta oss an detta projekt, äntligen :) 
 
 

Virk virk lite till

Publicerad 2013-08-25 12:23:05 i Hemma hos mig, Virka,

Igår gjorde jag den tredje ugglan ute i gungan på gården (jag och simon tillhör den sällsynta yngre generationen här i husen så lekplatsen är oftast väldigt tom. :P ) så idag blev det till att virka vingar. Tog dock inget kort på dem men har valt blå, grön och lila garn till dem. tror det blir bra. 
 
 
Lovis blev väldigt intresserad.. :P Jag hade fullt upp med att fånga in garn, rädda ugglorna och hämta virknålen så därför blev det bara vingar gjorda idag. Ögonen går väldigt fort och sen blir det montering :) 
 
 

Ett hus kanske.. ?

Publicerad 2013-08-24 20:29:12 i Allmänt, Pyssel,

 
Jag pratar ibland om det där extra rummet som vi borde ha, och vad man skulle kunna ställa i det.(Hej, jag är 25 år och brukar dagdrömma om allt möjligt. ) Jag har hittat massa fina saker som jag skulle vilja ha i just det rummet. Hannas röda byrå var en sådan sak. Denna hallmöbel hittade jag dock igår på Second hand här i Mariestad och det bara kliade i fingrarna på mig!! Tänk bara va fin den skulle bli om man slipande den, målade den vit, klädde om dynan i något spännande och snyggt tyg samt ev gav lådorna någon rolig detjal. ÅH! 
 
Men Helene har inget extra rum i lägenheten så hallmöbeln fick snällt stå kvar... 
 

2 in 1.

Publicerad 2013-08-24 20:21:54 i Allmänt,

Det är kul med teknik ibland. Speciellt när man av misstag sätter mobilladdaren i den nya kamera o upptäcker att det faktiskt funkar. Men Sony är väl Sony.. Praktiskt. :) 
 
 

Virk virk

Publicerad 2013-08-24 20:19:07 i Pyssel, Virka,

 
Fick lust att pyssla lite ute idag och virka går ju att göra var som helst, så virka blev det. Jag tänkte att det nog vore bra att virka några fler ugglor som jag kan ha i jobbet, till exempel till sången "tre fina fåglar". Sy på Siffra på magen o så liksom. Vad hittar jag i garnlådan om inte redan två påbörjade ugglor!? Va, har jag haft denna tanke förut? Haha. Mja, livet är spännande ibland. Så nu har jag tre hanvfärgida ugglor istället! Som med mycket annat tröttnar jag fort, om jag inte virkar så länge så att jag tappar känseln i fingrarna. Men känns ju så mycket roligare att veta att jag snart är färdig med mitt projekt istället för att jag precis har börjat. :P
 
 
 

En liten trip..

Publicerad 2013-08-24 20:08:17 i Allmänt, Besökta platser,

Idag tog vi bilen och rattade mot Hällekis och Höstmarknad men när vi kom dit 
fick vi till lite besvikelse se att det inte fanns direkt någon marknad. Mest samma utställare i Falkängen som sist vi var där. Så besöket där blev kort och vi körde vidare och hamnade vid ett utkikstorn. 
Upp till själva utsiktstornet var det brant och min lilla bil fick ta i :P Haha. Sista biten fick man gå och väl uppe
var det jättefint :) Synd bara att vi inte hade med någon kikare. 
 
 

Boktips

Publicerad 2013-08-18 13:48:13 i Med och för barn, Tidning/Bok,

Lärande i sagans värld, är en bok som använts en del i lärarutbildning i Skövde. Så har haft en del kollegor som pratat gott om den, temaarbetet på förra stället hade utgångspunkt i denna bok. Jag har läst lite grann under semestern men får säga att jag gillar den. Det är bra innehåll, bra flöde i texten, många konkreta exempel och man får mycket egna ideer dessutom. 
 
 
Detta är en diktbok, som jag har letat efter men som har slutat att produceras och säljs ingenstans. Men den går att låna :) Många härliga dikter och fina bilder.
 

Utgångpunkt, BLÅ.

Publicerad 2013-08-18 13:33:08 i Macramé,

Det är alltid lite roligare om man har en tanke bakom sitt skapande, eller en utgångpunkt. Det blir lättare något bra då. Nu har jag gjort två nya armband med blå i åtanke, de blev väldigt olika med ändå väldigt fina. 
 
 
På din tysta fråga, jo jag har MASSA armband som ligger i en burk :P Försöker dock använda dem lite då och då men självklart använder jag vissa lite mer. 
 
 
 

Vaaaar är Lovis?

Publicerad 2013-08-18 13:26:45 i Allmänt, Hemma hos mig,

 
Lovis är en väldigt speciell katt. Nu verkar hon dessutom ha gått in i andra trotsåldern och den förbjudna diskbänken och dickhon är väldigt spännande. I morse hittade vi en disksvamp i skostället.... 
Fast, vi tycker väldigt mycket om henne ändå :P 
 
 

Lyxigt värre

Publicerad 2013-08-14 22:03:02 i Allmänt,

I helgen slog vi på stort och bodde på Hotell i Karlstad. För alla er som inte tänker på det så får man rabatt om man bokar hotell via Ica-kortet :)  ( http://www.ica.se/ica-kort-bank/nojeserbjudanden/ ) Vilket är bra för just Scandic finns det ju gott om lite var stans, och 3 av dem ligger i Karlstad. 
Så först fick vi skjuts till Karlstad med födelsedagsbarnet eftersom hon var på genomresa när vi kom till fram så hann vi med lite shopping innan kvällens restaurangbesök på Nya Via Appia, det ligger vid torget och maten var jättegod. Lite kul att man kan beställa in kött på lavastenar och tillaga själv. Till detta var det buffé :) Efter det blev det förflyttning och drinkar i en tom bar. (Alla satt ju ute på uteserveringarna :P)  Blev även lite dans innan alla splittrades och vi begav oss till hotellet där vi sov himla gott. Tyst och lugnt var det. Vi bodde rätt långt ner i en korridor så var inte direkt några som gick utanför. Hotellfrukosten var SUPER, mycket krav och ekologiskt. Det fanns mycket och man hade svårt att slita sig, men mätt blev man ju tyärr. :P 
Innan vi begav oss det bussen (Swebus är också SUPER) så hanns det med fika med Malin på Wayne´s som öppnar tidigare än resten av stan på en söndag. Tror även att Wayne´s är rätt SUPER :p 
 
Men ja, lyx. 
 

Nytt kapitel.

Publicerad 2013-08-14 21:47:00 i Allmänt,

Mja, idag är det onsdag och som vanligt rusar tiden.
Inte vet jag om det är för att klockan ringer tidigt, huvudet jobbar på högvarv och att man däckar på soffan när man kommer hem som är en bidragande orsak till detta. Men det är mycket möjligt. :P 
Jag har börjat på nytt jobb, det känns väldigt bra. Jag gillar åldersblandningen på personalen och barnen känns trygga. I måndags hade jag tänkt skriva ett inlägg som skulle ha hetat "Teknikens under och irritiationens dunder" eftersom jag befinner mig i den verklighet som vi gör, så tänker jag, som många andra i just facebookstatusar eller i blogginlägg. Det är lite kul när det blir så. Nu kanske du undrar vad inlägg skulle ha handlat om (eller så gör du inte det) men jag ville göra något enkelt på datorn. Det började med att jag ville skriva av några dikter, men jag ominstallerade min dator för ett tag sedan så hade visst inget skrivprogram kvar. Hepp. Sen tänkte jag fixa ansökan om lärarlegitimation men kunde inte skanna in några dokument eftersom skrivaren och datorn inte ville arbeta åt det hållet. Hepp. Då tänkte jag att jag lika gärna kunde skicka in allt med posten istället, så kopierade alla papper istället. När jag gjort det så skulle blanketten skrivas ut från Skolverkets hemsida. Då kunde jag inte öppna den eftersom jag inte hade något program på datorn så ville läsa filen, åter igen, inget skrivprogram.... HEPP.....! 
 
Igår provade jag ett nytt pass på gymmet, Bodybalance. Idag har jag varit öm i nästan hela kroppen. Så det var ett väldigt bra pass :P Krävdes balans och konsentration men det blev aldrig för hemskt jobbigt. Ibland kan det faktiskt bli så, man känner att man inte har en chans att orka eller klara av passet. 
 
Veckan har bidragit med mycket nytt och många nya tankar. Ett nytt kapitel helt enkelt och det känns väldigt kul :)
 

Ikea

Publicerad 2013-08-02 16:35:52 i Allmänt, Hemma hos mig,

Jag måste nog erkänna att jag älskar IKEA. Sååå, när jag var till Karlstad i veckan för att säga hej till några av mina vänner så blev det naturligvis en liten runda. :P 
Ett av mina köp (jag köpte faktiskt inte mycket grejer, njuter mest av att titta på allt :P ) var ett litet fat. Vi köpte ju salt och pepparkvarn på Gekås, de är jättebra MEN, det blir alltid salt och peppar på bordet när man ställer ner dem efter man har använt dem. Och det tycker jag är liiite störande. Kan vara så att vi är dålig på "skaka av", vad vet jag. Eller så är det så, har ingen tidigare erfarenhet av sådana kvarnar. Men jag köpte ett litet fat som de nu står på. Det är svart på undersidan så det passar bra ihop med kvarnarna och köket :)
 
Sen köpte jag vita nya lådor till hatthyllan. Det blir så mörkt i hallen eftersom vi inte har några fönster där så ville byta ut mina gamla svarta mot vita. Så här blev det :) Och nedan, kort på hur det såg ut innan. Städa överlag gör ju att det ser trevlig ut.. :P 
De svarta lådorna hamnade i min ena sänglåda för att det skall bli lättare att ha ordning där bland underkläder och andra kläder. 
 
Jag köpte även halkskydd till matta. Lovis "räjsar" runt i lägenheter ibland på kvällarna så mattan i hallen bara ligger i en hög. Det slank även med två sittunderlägg som jag tänkt ha i bilen. Jag och simon har märkt under sommaren att det kan vara bra att ha något att sitta på när man är ute o kör men vill stanna och ta paus. :P
 
 

Mer om den dära balkongen!! :)

Publicerad 2013-08-02 16:16:50 i Allmänt, Bilder/Foto, Hemma hos mig,

Denna sjöman köpte vi på Loppis. Tyckte han passade så bra in färgmässigt. 
Termometern hittade vi på samma loppisstånd :)
 
En fyr hittade vi på rea på ett annat Karlsson än det som vi varit på innan. Lådan som den står på
kommer också därifrån.
Glaskulorna är min mammas gamla så de letade vi fram under ett besök hemma. Jag och Simon hade tänkt att hänga upp dem först men de passade så bra bara liggande i lådan så de blir nog kvar där. 
I korgen i hyllan har vi utökat med glasunderlägg och en glasburk med servetter. Motiv är båtar :) Glasunderläggen och servetterna hittade jag också på Karlsson där vi köpte fyren. 
Denna tavla, plus en till som är liknande inhandlade vi också på... Karlsson! De var, hör och häpnas, på rea! Kostade bara 40kr så vi slog till, dock har de inte kommit upp än. Men dom är fina :) 
 
Så.. Nu tror jag inte att vi kommer inhandla så mycket mer till balkongen :P Och nöjda är vi, det har gott fort att göra ett helt nytt intryck får jag säga. Vi har handlat mycket på rea och jag målat om en gamal liten byrå, vi har inte behövt leta så mycket heller efter saker som passar in eftersom det är sommar och båttema är "inne" vilket är väldigt tacksamt eftersom jag ALDRIG har lyckats få lust att inreda eller göra om när just det jag vill ha är "inne" :P Haha. 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela