Hemmafix och pyssel för stora och små

Den där videon som jag la upp igår..

Publicerad 2013-08-26 17:14:04 i Bilder/Foto, Decoupage, Papper och Scrapbooking,

Är anledningen till att strykbrädan står kvar i sovrummet medans jag sitter vid datorn. Jag tog och gjorde ett litet kort, så tänkte visa lite bilder under tiden som strykgärnet ändå behöver kyla ner sig :P 
Tänk på att när man gör decoupage använder man bara det översta lagert av servetten. 
På själva papperet lägger man ett lager plastfolie och sen servetten. På strykprädan har jag bara lagt en massa stora jobbiga papper som jag inte använder till något. Detta för att skydda både strykbrädan och strykgärnet från den smältande plasten. 
Stryk lite lätt på medelvärme. Har plasten in fastnat så stryk lite till. När korte är
klart så är det bara att klippa rent runt kanterna :) 
Jag var lite snål med plasten i ena hörnet så det ville sig inte helt, men gick faktiskt att ta lite vanligt lim. 
Servetten får precis som hon säger i videon en tygkänsla och det håller jag helt med om :) 
 
DOCK, hade jag ett tjockare papper (från sånt där block man köper på panduro) som var "mönstrat" eller vad jag ska säga. Det var inte helt slätt på den sidan som jag satte plasten och servetten på, detta tror jag var orsaken till varför det inte riktigt fastnade. Men jag hade inga färdiga kort i bra färg så fick bli så.. 
 
Men överlag så får jag säga att detta var rätt kul, enkelt, det blev snyggt och det bästa av allt är väl att det finns ytterligare ett bra sätt av använda sig av alla de där servetterna som faktiskt blir liggande efter ett tag. :P
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela