Hemmafix och pyssel för stora och små

Dotdotdotdot! Sa symaskinen

Publicerad 2013-12-22 14:46:39 i Pyssel, Sytt,

Eller..? Hur låter egentligen en symaskin och hur kan man skriva det? (En karamell att suga på helt enkelt.)
Idag blev det lite fler mössor sydda, det går ju SÅ HIMLA FORT OCH BRA MED MIN NYA FINA MASKIN! <3
Under tiden som jag sydda, fick en lång remsa över, började jag tänka på pannband. Det kan ju inte vara så svårt? Vilket resulterade i att jag ville prova just det, att sy ett pannband. Det blev ett pannband, men jag vet inte om jag gjorde på det enkalste sättet :P För enkelt var det mesta, det blev bara det sista som krångla till det. Hur man får ihop allt liksom. För jag sydda på längden först, innan jag kom på att man kanske ska ta och sy ihop kortändarna först. Får prova det nästa gång för att se om det blir enklare. 
Hej och hå. Ska det vara så ska det vara ordentligt, jag gillar när mössa och pannband är en bit ner i pannan. 
Jag sydde som sagt ihop på längden först, nålade och pillade ihop största delen på kortänden för att sedan sy det sista på rätsidan. Och den del som jag sydde ihop sist på rätsidan var också den del när skarven för långsidan satt så detta är ju gömt på baksidan av pannbandet. Skriver jag så att du förstår hur jag tänker? 
Jag kan försöka att dokumentera nästa gång så att jag kan visa bilder :) Idag blev liksom bara en test. 
 
Nu får ni ha en God Jul :) 
Tjing
 
 

Julklappsbyte!

Publicerad 2013-12-22 14:36:00 i Hemma hos mig, Pyssel,

Eftersom jag o min sambo inte ska fira julen ihop så tog vi helt enkelt och bytte paket idag. Och vad fick jag inte om finfina pennor!!! :) 
Jag och Simon testade dem lite och de är helt fantastiska. Flyter ihop på ett sätt som vanliga tusch inte kan på långa vägar. 
Dock om man ska använda Blender-pennan (en speciell ofärgad penna) mycket så får man nog ha kraftigare papper än mitt skissblock. Typ akvarellpapper eftersom Blender-pennan gör färgen mer flytande. typ.. Som du ser på bilden ser det nästan ut som att man har målat med akvarellfärg. 
Happy happy!
 
 

Julkort!

Publicerad 2013-12-20 20:44:00 i Pyssel,

Så, nu tänkte jag visa mina julkort :) 
 
Jag köpte stämplarna på scrapbookingmässan i Karlstad nu under hösten. Kuverten är inhandlade på Panduro samt Slöjdetaljer. Målat har jag gjort med vanliga färgpennor, samt duttat på glitterlim. Jag har även använt olika mönstersaxar. På insidan av alla kort satte jag fast en vers från någon julsång. Dymomaskinen har också jobbat lite. På julkort nr 2 har jag använt mig av "servett och plastfolietekniken", alltså jag har lagt plastfolie emellan en servett och vanligt papper samt stukigt med strykgärn tills plasten smält och fäst servetten. Ytan känns nästan som tyg. 
 
Jag försökte att göra så många olika varianter som möjligt, dock fastnar man lätt i färger och så. Men är väldigt nöjd ändå :) 
Simon var med och gjorde två kort, dessa blev så här:
 
 
 

Alla är fotografer

Publicerad 2013-12-20 20:19:56 i Bilder/Foto,

Vilket underbart program, kollar du på det?? Om inte så tycker jag faktiskt att du ska göra det, finns på svtplay. Programmet är percis lagom långt, inte för mycket flams och trams även om de två huvudkaraktärerna är mest kända för detta, dessutom får man tips om just fotografering. VAD MER, kan man önska av ett tvprogram så säg?
 
Nu i veckan (onsdagar kl 21) så fastnade jag för Mia Galdes tips om de "fyra bilderna". När man kommer till en plats där man vill fota så ska man börja med att ta en dokumentationsbild, en helhetsbild som visar vad du ser. Sen kommer de bilderna som kanske gör själva platsen mer unik och intressant: Fin bild, ful bild och konstig bild. Tänker man på dessa fyra bilder så tror jag att man kan få en massa häftiga och intressanat bilder som man annars inte ens skulle ha tänkt ta. 
 
Detta måste provas! 
 

Gammal utmaning

Publicerad 2013-12-15 18:37:04 i Allmänt, Bilder/Foto,

Jag minns en "utmaning" jag hade på en gammal blogg som gällde fotografering, jag tänkte att jag skulle delge den för jag minns att det var rätt kul. Och jag är en sådan person som skapar bättre om jag har ett mål. Det kan inte bli ett mål under tiden utan jag behöver ha ett mål eller en känsla att utgå ifrån när jag gör någonting för annars blir det bara blaj. Så här är den, DU får gärna säga till om du får lust att göra den :) Jag minns dock inte vart jag hittade listan, vara några år sedan som jag använde den. Tyvärr.. 
 

Tema Foto
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Eldkonst 2013

Publicerad 2013-12-15 16:33:23 i Besökta platser, Bilder/Foto,

I fredags tog jag bilen och brummade iväg till Karlstad för att umgås lite med Malin och för att gå på Eldkonst. För er som inte bor runt Karlstad och vet vad detta spektakel är eller innebär så är det en afton upplyst av hundratals marschaller, ljussatta skulpturer gjorda utav designstudenter, dansare från Karlstads Universitet och superstora halmskulpturer som till sist tänds på. Allt är musiksatt av musikstudenter från Ingesund och det brukar vara en MASSA folk som tittar på detta även om det är snö och 15 minus, vilket det var första året jag sjäv var med. En kulturafton utomhus helg enkelt. 
 
Årets tema var: Berättelsen, Upptäckten, Kulturen. 
 

Juldekoration

Publicerad 2013-12-08 17:13:05 i Pinterest,

På Pinterest har jag hittat massa fina inspirerande bilder med juldekoration och jag tänkde visa några bilder med tema glas. Själv stod jag och höll i stora fina glas när jag var på IKEA sist men jag visste inte var jag skulle ställa dem.. och så var jag osäker på hur intresserad Lovis skulle bli av innehållet, vill ju inte att hon river ner så att det blir glas överallt :/ 
Men lite inspirerande bilder till er andra :) 
(Bilder tagna från Pinterest)
Jag hoppas att ni får lite egna ideér, för glas burkar man alltid ha hemma i överflöd och många utav er har säkert en massa leksaker liggande som går att pynta med :) 
Tjing
 
 

Jultider!

Publicerad 2013-12-08 16:00:49 i Allmänt,

Hejsan bloggen, tyvärr blir det inte så mycket uppdaterat här eftersom jag pillar med både julkort och julklappar. 
Men jag ska försöka höra av mig snart, tänkte visa lite julkort som jag gjort med det göra jag först efter att jag har skickat iväg dem. Egengjort hemmafix har det tyvärr också blivit dålig med iår så har inte så mycket att visa på den fronten heller, tyvärr. 
 
Men håll till godo! Jag andas och lever, tänker på pyssel och annat fix dagligen. Det gäller bara att fånga upp det, få tummen ur helt enkelt :P Till vidare lyssna på julmusik, knapra pepparkakor och mys. 
Tjing

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela