Hemmafix och pyssel för stora och små

Nu har jag börjat! :)

Publicerad 2013-02-24 17:28:25 i Decoupage, Pyssel,

Decoupage på träkulor :) Tror bestämt att det blir ett armband. 
 
Satte kulan på ett penselskaft så att jag slapp att hålla i den. Servetten blir plöt och löser lätt upp sig av lacken så det är bra om man tar så lite som möjligt på ytan.
 
 
Sen var det bara att sätta penseln i pennburken och låta den torka. Börja på nästa kula. :) 
 
Har några kulor som är lite mindre än dessa, har inte bestämt mig för om jag skall måla dem i passade färger eller om de kanske bara skall vara träfärgade. Det får jag tänka lite på :) Känns kul att ha börjat, nu är det bara att vänta på att de skall torka för att se hur ytan blev. 
 

Nytt projekt :)

Publicerad 2013-02-16 10:55:00 i Papper och Scrapbooking,

Känns som att jag börjar bli lite splittrad, men jag tycker det är roliga med lite allt möjligt och blir sorgligt nog lätt uttråkad. Så mitt nya projekt är att bli bättre på scrapbooking och att göra sådana där urgulliga o fräsiga kort som folk sitter med i timmar. 
Men det som jag har tänkt mig mest är att göra ett album om mig o Simon. Kan kanske vara kul att bläddra i någon gång, vad vet jag? :P Jag var hos Hanna förra helgen och fick mig lite tips och ideer, det var kul. OCH ALLA HENNES PRYLAR!!!! Ahh... nackdelen med att bli förtjust i flera olika saker är att det blir ofanligt mycket prylar överallt, jag kan visserligen pyssla en massa men gud vad grejer det blir.. 
Hanna, för övrligt använder mycket Tonic Studios produkter i hennes scrapbookingskapande och finns med på denna blogg --> http://tonicstudiossverige.wordpress.com/author/hancyfancy/
 
Tänkte visa lite bilder på vad jag limmat ihop än så länge :P
Framsidan. Började med att måla lite eftersom utsidan är pappafärgad men det blev sådär. Pappen drog åt sig mycket färg och sidorna har blivit lite vågiga som om de utsatts för fukt. Något att tänka på :P 
Fotona har jag skrivit ut här hemma på min HP skrivare, satt lite färgat papper bakom korten. Klippt lite med en mönstersax från barnavdelningen på Panduro (dom funkar finfint) och skrivit ut namn med min DYMO från Clas Ohlson.
 
Hanna hade sytt fint på några av sina sidor så jag tog detta till mig, dock använde hon symaskin :p. Jag sydde för hand på en utskriven karta. Blir väldigt mysigt med blandat material. Karlstadssolen skrev jag också ut och fäste med häftkuddar. För att få olika nivårer och djup på sidan. 
 
Fick lite saker av Hanna också, några supersöta ugglor var bland annat med. :) 
 
S-T-A-N-S-A-R! Jag absolut älskar dom. Denna hörnstans är köpt på Panduro. Fick se några olika typer av stansar och prova olika märken hos Hanna men får säga att jag blev lite förtjust i hennes Tonic studios stansar. De var enkla att anväda, många fina motiv och storlekar samt bra pris! Så om du skall köpa lite nytt material till ditt scrappande så kan jag tipsa om i alla fall en sida som jag själv suttit och kikat runt på nu under morgonen -->  http://www.ciliinpapers.se/. Finns många Tonic studios prylar där men också mycket annat. :) 
 
Väl mött
 
 

Dop-present

Publicerad 2013-02-05 19:28:37 i Allmänt, Pyssel, Tavla,

Jag har två vänner som blev mammor under hösten 2012 och då får man ju försöka hitta på någon rolig present som förhoppningsvis ingen annan redan kommit på. Så jag bestämde mig för att göra doptavlor. 
 Kort är något som jag tycker är lite svårt att komma på, men jag är ändå väldigt nöjd med just detta. :) Kan vara att jag är såååå väldigt petig och vill att saker o ting skall vara så persoliga eller passande som möjligt och då tar det lite tid att komma på något bra. 
 
Jag bestämde mig för att hålla mig enkelt med tavlorna men ändå gör de lekfulla och personliga. Vilket i sin tur gjorde motiven jobbigt typiska. Om man tar in genustänk men det var oundvikligt, bara blev så. Tänkte på vad familjerna gillade och höll på med. 
 
Den ena är mycket för lantbruk och maskiner av de flesta slag och den andra är mer för djur. Sen när jag blev klar, blev resultatet lite jobbigt "pojkigt" och "flickigt".... helt omedvetet. Men vad jag vet är alla nöjda :) 
 
 
 

Min tårta

Publicerad 2013-02-05 19:11:16 i Allmänt,

Jag känner att jag måste nog lägga upp en bild på tårtan som jag fick när jag slutade jobbet.
Det är antagligen den finaste tårta som jag någonsin kommer få. Då kanske ni fårstår hur illa det är med min Elefant- och Ugglekärlek. :P 
 
En kollega som knåpande ihop denna. :) 
 

Nytt armband med knapp

Publicerad 2013-02-05 18:56:44 i Macramé,

Detta är en annan variant av de dära knapparna som jag gick och köpte för en tid sedan. Mitt mål med armbandet var bara kort och gott ett ord, STORT. Och får säga att jag lyckades med det ändå. När jag väl fick på mig det gick tankarna till sommaren och snäckor. Ordet Spunk, från Pippis sak-letar-uppdåd kom också fram. 
 
Gillar färgen väldigt mycket, den djupblåa. Mystisk.. 
 

Tavlor

Publicerad 2013-02-05 18:50:00 i Pyssel, Tavla,

Jag och Simon kom fram till att vi ville ha lite färg i sovrummet och förstapris gick som jag skrivit innan, till turkos! Så jag bestämde mig för att måla lite tavlor med motiv ugglor :) 
 Först så fick jag leta upp en canvasduk, tog en gammal och målade över den med vit färg. Det är det bästa tycker jag med just canvas, det är bara att måla över och göra om. 
När jag väl fått grundmålat den så var det bara att börja med min nya valda färg och så komma på ett motiv. Hur jag har målat den turkosa bakgrunden är något som jag känner är lite min grej, gillar inte när det är heltäckt och jämt. Välvande och böljande, jag gillar en levande bakgrund. Sen hittade jag en bild på Pinterest som jag gillade på en uggla, simpel och charmig så utgick från den. Sen när tavlan blev klar, gick jag ner i förrådet och hittade  fler dukar, dock omålade. Så tog faktiskt och målade en tavla till, mest för att denna uggla inte skulle bli så ensam :P Men eftersom den inte behövdes grundmålas innan så blev nyanserna lite annorlunda och färgen gick mer in i duken är satte sig utanpå som vid första tavlan. 
Sen gillar jag kontraster, så har nu tre stycken ugglor i olika proportioner :P 
Tavlorna är inte lika höga men om de står på en tavellist så går grenen i ett flöde. Eftersom jag inte blev nöjd med att den turkosa färgen arta sig olika på de två olika dukarna så blandade jag i även lite grönt och blått för att det skulle föra tanknar mer mot ett träd och utomhus. Mina första ugglor så är faktiskt väldigt nöjd :) 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela