Hemmafix och pyssel för stora och små

Fääääärg!

Publicerad 2013-01-26 10:55:19 i Allmänt,

 
Vi har kommit på att det vore snyggt med Turkos i det vita sovrummet. Har inte hittat så mycket turkost än, men har två dukar, ljus och lite turkos hobbyfärg. Kollat in ett tyg som skulle kunna bli fina kuddfodral o ev gardin också men det är inte inköpt, än. :P
Som vanligt väljer jag färger som inte är "inne" när jag väl bestämt mig för färgtema, just nu verkar det vara mer grönt och lila. 
 
Vilka färger förgyller ditt hem? 

Decoupage-planer

Publicerad 2013-01-26 10:50:36 i Decoupage,

Jag skrev ju för ett tag sedan att jag kollat i min fina Hobbybok, där i hittade jag en del om decoupage. Och de hade gett sig an att göra ett halsband med större träkulor som de klätt med serietidningspapper. 
 
Jag har nu inhandlat träkulor, så det bara att komma på vad jag skall klä dem med.. :P Är inte så mycket för serietidningar tyvärr.
 
 
Köpte två olika storlekar, jag tänkte att jag kan bara måla de mindre i passande hobbyfärg och lacka med decoupagelack medans de större får mer motiv på sig. Återkommer med resultat :) 
 

Äntligen nya armband

Publicerad 2013-01-26 10:41:50 i Macramé,

Ja, så känns det. Äntligen. Blir mycket som blir upp och ned när man flyttar och byter jobb, tar ett tag innan man hittar någon ro och inspiration. Men nu har jag gjort mina första 3 armband för iår! :) 
Så här blev det:
 
Armbanden nere till höger gjorde jag i förrgår, ett till mig och ett till Simon. Står datumet för när vi träffades första gången. Tycker att de blev färgglada och fina. Kul med detaljer som bryter av. 
 
Sen igår var vi inne i en liten pysselbutik och jag hittade MASSA knappar. Den svara döskallen på bilderna är just en knapp, fanns i vitt också men.... gillar svart lite mer. Blev väl en helt OK lösning med trådarna men har två till knappar att komma på en annan lösning för. Köpte två knappar till, en stor djupblå knapp och en som vara lite medeltidsinspirerad. 
 
Eller sitter du på superbra lösning med knapparna till armband så släng iväg en kommentar :) 

Virka Barbafamiljen kanske :)

Publicerad 2013-01-04 18:05:28 i Virka,

Detta växande intresse för Barbapapa och de andra i familjen är svår att undvika i affärer och tidningar, på kläder och som leksaker. Jag hittade gratismönster på allihop :) 
 
http://mestvirkat.blogspot.se/2012/04/monster-till-barbafamiljen-virkad.html
Lånad bild från samma hemsida. 
 
Jag funderar på att ge det ett försök, så får vi se om jag lyckas få till lika fina små filurer. Hade vart himla kul faktiskt :) 
 

LÄNKAR

Publicerad 2013-01-04 15:47:46 i Med och för barn,

Idag träffade jag mina nya kollegor för första gången, spännande får jag säga. Vi skall ställa i ordning avdelningen som vi vill ha det och så innan barnen börjar, ser verkligen fram emot veckan som kommer. Så detta har ju också lett till att jag suttit en stund nu o kikat runt på olika sidor för att hitta inspiration. 
 
  • Den första länken som jag gick in på var http://www.forskoleburken.com/. Här finns massa smått och gått för pedagoger och föräldrar. Mycket bilder och konkreta tips och länkar. 
 
  • Via förskoleburken hittade jag en Pdf om Montessori i hemmet. Jag tyckte det var intressant och kortfattat med konkreta förslag samt det får en att tänka lite nytt. Om du inte känner till Montessori så ta gärna en kik :) 
 
 
Ja, internet är fantastisk faktiskt. Tänk vad mycket vi kan lära av varandra enkelt på detta sätt :) Om du har några bra länkar så skriv en kommentar och dela med dig :) 
 
 
 

Smycken

Publicerad 2013-01-02 20:31:54 i Pyssel,

I min fina Hobbybok så har de gjort ett halsband med träpärlor som de klätt med serietidningsmotiv. Decoupage, åter igen. Men det är såååå snyggt. Dock, är det så att träpärlor är något som jag faktiskt INTE har i min pysselbyrå. Och man får nog ha träpärlor i den lite större storleken för att motiven mer skall framhävas.. 
 
Så.. :P Det får nog bli nästa projekt helt enkelt.
 
 

BOKEN

Publicerad 2013-01-02 13:22:54 i Tidning/Bok,

Jag gillar böcker, har flera stycken. Kanske några för många men likväl, att kunna sitta och bläddra i dem, känna sidorna fladdra mellan fingrarna och doften av en ny bok. Ja gillar´t. :P 
 
DENNA, är den nyaste i familjen och den fick jag av sambon. :) 
 
Panduros lilla pysselbibel, skulle jag nog vilja kalla den. Lilla är kanske fel benämning dock, lite mer än 300sidor :)
 
Innehållet är följande: Papper, Stämplar, Scrapbooking, Färg, Konstnärsmaterial, Lim & lack, Penslar, Textildekor, Garn, Ull, Smycken, Mosaik, Lera gips & betong, Ljus, Tvål, Rörpärlor, Karameller.
 
Så om du behöver råd, tips eller inspiration. DÅ, är detta boken för dig :) 

Om man är sugen på något nytt..

Publicerad 2013-01-02 12:57:58 i Tidning/Bok,

 
Jag är inte så duktig på att sy, och har endast en symaskin från IKEA så kläder är väl inget jag tar mig till i första taget. MEN, denna tidning var rätt trevlig. Mycket bilder och mönster. 
 
Har du någon kreativ tidning som du gillar extra mycket? 
 
 

Några julklappslyktor

Publicerad 2013-01-02 12:52:24 i Ljuslyktor,

 
 
Jag har blivit lite förälskad i de vita dricksglasen från IKEA. Tycker de passar bättre som lyktor faktiskt, och det blir ett jättefint ljus. Vilket jag tycker är ändå rätt viktigt när man skall göra lyktor, vare sig man skall ha dem själv eller ge bort. 
Dessa gav jag bort, till mina kollegor på "gamla" jobbet. Julservetterna köpte jag på ICA, och de slätade ut sig fantastisk fint. Var lite orolig först att det skulle bli katastrof, men på morgonen när det hade stått och torkat så var de superfina. Det kan du tänka på om du är ny på Decoupage, servetten kan se väldigt bubblig och skrynklig ut när den är fuktig av limmet men oftast sträcker den ut sig när den torkar. Beror lite på tjockleken av servetten också tror jag, men de slätar ändå ut sig under torktiden. Det är bara hur mycket som är frågan :P 
 
 
Sen som du ser har jag stryck ett lager lim/lack på hela lyktan. Jag tyckte det var finare än att lämna vissa fält utan, sen var jag inte säker på om jag skulle lyckas på att få lim/lack på de platser där servetten skulle placeras. Så jag gjorde det hela mycket enkelt för mig och pensla allt ihop :P På dessa vita lyktor ser det dock ut som att jag har målat det vita, vilket i och för sig är rätt mysigt. Men det är ju en smaksak.. 
 

En elefant jag fått

Publicerad 2013-01-02 12:31:09 i Pyssel,

Och inte vilken elefant som helst. :) 
 
 
Jag fick denna lilla (ca 13,5cm höga) vackra elefant av Sofia, och det är som ni ser Decoupage som gäller även hos henne. Det är så att Panduro och andra pysselbutiker har eller kan ha, papier maché figurer som går utmärkt att dekorera med servetter.
 
Eftersom figuren är ihålig så är den också väldigt lätt, väger knappt någonting. Ytan är slät så den är lätt att arbeta med/på, och figuren är pappfärgad. Så om du vill ge bort något lite roligt och persoligt så är detta en superbra present. Det tyckte i alla fall JAG :) 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela