Hemmafix och pyssel för stora och små

Piff med färg

Publicerad 2013-06-30 16:55:06 i Allmänt, Med och för barn, Pyssel,

Bilder från jobbet! 
Ett gammalt trött träd fick i veckan en remake med lite färg, plastspeglar och bortrensade blommor.
 
 
Blir man inte glad så säg!? :P 
Nu blir den stora frågan, HUR går vi vidare?
 
 

Inspiration Färgcirkeln.. igen :P

Publicerad 2013-06-25 20:30:44 i Allmänt, Macramé, Pyssel,

Nu har jag tjatat en massa om FÄRGCIRKELN men alltså, det är superduper. Bara en sådan sak som färglära, det kan ju vara smidigt att lära sig lite om det i fall man har intresse i att göra smycken. Mestadels i just FÄRG. Nu undrar DU antagligen vart jag vill komma med detta och det enda jag kan säga är Komplementfärger.

Detta har faktiskt gett mig ny inspiration och DET känns UNDERBART. Jag har bivit lite förälskad i just färgcirkeln men nu tycker jag nog att den är mer än fantasiskt vacker. 
 
Vad ÄR då komplementfärger? 
Jo, det är färgen mitt i mot. Kort och enkelt förklarat. Färgen som lyfter fram den andre. Svart och vitt, gult och blått, rött och grönt. 
 
Jag har börjat kolla på färgcirkeln mer nu när jag gör mina armband, och jag tror att jag tycker de blir lite bättre. Faktiskt :P 
 
I detta armband försökte jag få de små pärlorna i någon sorts slumpmässig ordning. Vilket jag tycker att jag lyckades med. Men för att få detta så utgick jag från färgcirkel och komplementfärgerna. Eller närliggande färg :P Titta så får du se. Svart och vitt, stort och litet. 
 
Silver och röd. Ju mer man tittar på de få pärlorna ju mer kan man tolka. Vilket jag också gillar. -> att få igång tankar. 
 
Blått och gult. Sol och hav. Värme och kyla. 
Jag har en del blåa kläder så tyckte det skulle vara bra med ett somrigt gult armband.  :)
 
 

Ibland kan den enklaste lösningen vara den bästa..

Publicerad 2013-06-21 10:43:23 i Allmänt, Med och för barn, Pyssel,

..det gäller bara att komma på vilken den är :P 
 
Idag knäckte jag i alla fall nöten med hur vi skall göra med strykningen av våra pärlplattor. För att få så bra "pixelbild" som möjligt. (pixelbild, är det ens ett ord?)
 
 
Man stryker helt enkelt bara på en sida. Då smälter pärlorna väldigt fort ihop och man får en hel yta utan en massa småhål. 
Taaadaaa! :) 
 

Lovis

Publicerad 2013-06-18 18:38:41 i Allmänt, Bilder/Foto, Hemma hos mig,

 
Lådor är något som Lovis ÄLSKAR.. vi har låtit bli att slänga de sista
så nu finns det en låda i varje rum. Typ.. :p 
Den nyinköpta leksaken är också väldigt omtyckt. En liten mus på gummilina upp till en klämma som man sätter över dörrkarmen. Hon hoppar och fångar den lilla musen som en tok. Bra köp och värt sina 50 spänn som den kosta på djuraffären. 
 
 

Från Slöjd Detaljer

Publicerad 2013-06-16 10:41:00 i Allmänt, Pyssel,

Jag lovade ju bilder på mina fynd i från Skara och Slöjd Detaljer. 
 
 
Jag har inte kvar kvittot så minns inte vad allt kostade men jag kan säga att kuverten, stämplarna och "borstarna" var av deras egna märke och därför lite billigare av vanligt. :)
 
 

"Lischöping"

Publicerad 2013-06-16 10:36:03 i Allmänt, Besökta platser,

Igår blev det en liten åktur till Lidköping, för att se vad som erbjöds i sommarvädret. Vi har börjat med lite dagsturer under helgerna och det är väldigt trevligt. Speciellt om man hittar något som man fastnar för. Vi var i Skara för ett tag sedan men det var inget som fick oss att höja på ögonbrynen. Fantastiskt vacker kyrka och god fika på ett fik precis brevid kyrkan med namn Duvan, men annars inget speciellt. 
 
Men igår var vi som sagt i Lidköping som förövrigt uttalas ungeför så som jag skrivit som rubrik :P Det vi visste innan vi begav oss var att de hade Rörstrand center, både butiker och outlet med porslin och Delicato :P Det var lätt att hitta, bara att köra mot centrum och så låg det där i en stooooor tegelbyggnad nästan vid hamnen. Det fanns mycket fint att titta på, var inte endast Rörstrand utan Höganär och Ittala också bland annat. Men det blev inget inhandlat eftersom det är fullt i köksskåpen hemma, tyvärr. :P Själva centrum i Lidköping var trevlig, just igår var det torgmarknad så var mycket folk i rörelse. Flera affärer och mindre butiker.(vi hittade även ett mindre köpcenter på väg till centrum.) Många gamla träbyggnader och tegelstensgator, samt en å som gick längst med torget med lite båtar gav ett mysigt intryck.
Inte nog med detta så åt vi mat på Skafferiet som hade väldigt god mat, låg precis vid torget och var det första matstället vi såg! Haha. (Vid lunchtid på helger rekommenderades att boka bok eftersom det var så fullt. Vi hade dock tur :) ) 
 
Det togs tyvärr inga bilder direkt även om mobiler samt kameran var med men jag kan ändå säga att om DU åker förbi under sommaren så stanna gärna till i Lidköping. 
 
 
 

För pysselsugna

Publicerad 2013-06-15 10:08:29 i Allmänt, Pyssel,

 
Jag var helt övertygad om att jag hade visat mina fynd från Slöjd Detaljer men det hade jag visst inte gjort. Får lägga upp bilder på det sedan :) Men jag kan visa katalogen :) Stooor katalog med massa kul i. Själva butiken i Skara var helt ok också faktiskt. Bra priser och de har även ett eget märke. Jag köpte stämplar och lite annat för en rätt billig peng :) Aboslut värt ett besök, vare sig det är på hemsidan, i katalogen eller i butik :) 
 

TjooolaHoppsan!

Publicerad 2013-06-06 18:26:00 i Allmänt, Hemma hos mig, Pyssel,

Åter igen, TIDEN, var tar den vägen? Snart midsommar och semestertider.
 
Det känns som att det enda som händer och fötter när man när kommer hem det är onekligen att bara mysa med katten. Så det blir inte så jättemycket gjort med någonting faktiskt. Jag pratade dock om att komma igång med att pärla, vilket jag gjort. Simon också för den delen, men inte riktigt pärla som jag panerade från början. Vi har börjat göra lite tv-spels figurer som på något sätt (vi har inte kommit på någon bra lösning än) skall komma upp och smycka väggen vid tvn. Idag satte jag upp två av dem som vi har gjort än så länge, i sovrummet, jag hittade två skruvar och tyckte att de kunde användas till något bättre än att bara vara där. De fyller liksom ingen funktion för tillfället. 
 
 
 
Lite kul ändå? :P Vi har strukit.. heter det så? Strykit..strukigt..........huuuumm.
Vi körde med strykgärnet helt enkelt tills pärlorna blev så gott som platta. För att få fram pixlarna så gott som möjligt. Svårt att få bort alla hål dock.. Blir nog ändå rätt fräckt med flera intill varandra på väggen. De svarta pärlorna har dock tagit slut så tills någon går och köper nya blir det inga fler. :P 
 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela