Hemmafix och pyssel för stora och små

Inspiration Färgcirkeln.. igen :P

Publicerad 2013-06-25 20:30:44 i Allmänt, Macramé, Pyssel,

Nu har jag tjatat en massa om FÄRGCIRKELN men alltså, det är superduper. Bara en sådan sak som färglära, det kan ju vara smidigt att lära sig lite om det i fall man har intresse i att göra smycken. Mestadels i just FÄRG. Nu undrar DU antagligen vart jag vill komma med detta och det enda jag kan säga är Komplementfärger.

Detta har faktiskt gett mig ny inspiration och DET känns UNDERBART. Jag har bivit lite förälskad i just färgcirkeln men nu tycker jag nog att den är mer än fantasiskt vacker. 
 
Vad ÄR då komplementfärger? 
Jo, det är färgen mitt i mot. Kort och enkelt förklarat. Färgen som lyfter fram den andre. Svart och vitt, gult och blått, rött och grönt. 
 
Jag har börjat kolla på färgcirkeln mer nu när jag gör mina armband, och jag tror att jag tycker de blir lite bättre. Faktiskt :P 
 
I detta armband försökte jag få de små pärlorna i någon sorts slumpmässig ordning. Vilket jag tycker att jag lyckades med. Men för att få detta så utgick jag från färgcirkel och komplementfärgerna. Eller närliggande färg :P Titta så får du se. Svart och vitt, stort och litet. 
 
Silver och röd. Ju mer man tittar på de få pärlorna ju mer kan man tolka. Vilket jag också gillar. -> att få igång tankar. 
 
Blått och gult. Sol och hav. Värme och kyla. 
Jag har en del blåa kläder så tyckte det skulle vara bra med ett somrigt gult armband.  :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela