Hemmafix och pyssel för stora och små

"Lischöping"

Publicerad 2013-06-16 10:36:03 i Allmänt, Besökta platser,

Igår blev det en liten åktur till Lidköping, för att se vad som erbjöds i sommarvädret. Vi har börjat med lite dagsturer under helgerna och det är väldigt trevligt. Speciellt om man hittar något som man fastnar för. Vi var i Skara för ett tag sedan men det var inget som fick oss att höja på ögonbrynen. Fantastiskt vacker kyrka och god fika på ett fik precis brevid kyrkan med namn Duvan, men annars inget speciellt. 
 
Men igår var vi som sagt i Lidköping som förövrigt uttalas ungeför så som jag skrivit som rubrik :P Det vi visste innan vi begav oss var att de hade Rörstrand center, både butiker och outlet med porslin och Delicato :P Det var lätt att hitta, bara att köra mot centrum och så låg det där i en stooooor tegelbyggnad nästan vid hamnen. Det fanns mycket fint att titta på, var inte endast Rörstrand utan Höganär och Ittala också bland annat. Men det blev inget inhandlat eftersom det är fullt i köksskåpen hemma, tyvärr. :P Själva centrum i Lidköping var trevlig, just igår var det torgmarknad så var mycket folk i rörelse. Flera affärer och mindre butiker.(vi hittade även ett mindre köpcenter på väg till centrum.) Många gamla träbyggnader och tegelstensgator, samt en å som gick längst med torget med lite båtar gav ett mysigt intryck.
Inte nog med detta så åt vi mat på Skafferiet som hade väldigt god mat, låg precis vid torget och var det första matstället vi såg! Haha. (Vid lunchtid på helger rekommenderades att boka bok eftersom det var så fullt. Vi hade dock tur :) ) 
 
Det togs tyvärr inga bilder direkt även om mobiler samt kameran var med men jag kan ändå säga att om DU åker förbi under sommaren så stanna gärna till i Lidköping. 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: AnnBritt

Publicerad 2013-07-12 08:56:02

Lidköping är en riktig pärla.
om man åker ut till Hällekis finns en hantverksby med mkt kul att titta på.
vi tog ett par sem dagar där för ett par år sen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela