Hemmafix och pyssel för stora och små

Sagostund har guld i mun :)

Publicerad 2013-03-31 17:54:00 i Med och för barn, Saga/or,

Det blir lätt att man samlar på sig bilder och sagor, ramsor och sånger men så blir det inte mycket mer än att de ligger i en mapp på datorn. MEN NU! Har Helene utökat sin pysselhörna med en laminator! Så idag har jag skrivit ut, målat och laminerat en del av de alster som jag har samlat på mig men som jag inte gjort något med. Och det är bättre att ha eget material än att behöver lämna kvar det på arbetsplatsen när vikariatet är slut. Faktiskt. 
Petter och hans fyra getter, är en kort och händelserik liten saga helt på rim. Texten till sagan går lätt att hitta på Google och getterna hittade jag på http://www.learnersdictionary.com/search/goat  och de andra figurerna tog jag från http://www.skolbilder.com/. Jag tyckte det var rätt kul att måla dem själv, och om du känner likadant kan jag rekommendera att först grundmåla i en ljusare nyans för att snyggare få till skuggor och så.. :P Målat med vanliga pennor, i trä. 
 
En annan saga som jag träffade på när jag jobbade på mitt gamla jobb. Det var det fräckaste, heter den och handlar om en mullvad som kryper upp ur sitt hål och får en blajja på huvudet. Sen skall han gå runt bland djuren och fråga om det var de som hade släppt sig. Och så får man se hur allas bajs ser ut.. osv. bajs bajs bajs. Men barn gillar sånt och om man arbetar mycket med djur så, why not. Himla kul i alla fall :P Sagan finns också om man söker på Google, jag tog min från http://frokenflanofilosoferar.blogspot.se/2011/01/historien-om-mullvaden-som-ville-veta.html
Bilderna är från en engelsk sida som har mycket bilder, sagor, bokstäver och siffror. http://www.kizclub.com/storypatterns/mole(C).pdf (länk till bilderna)
 
Sen skall jag färglägga bilder till Sagan om det lilla loket och Spökbarnen som ändrade färg. 

Nu skall allt bara klippas isär, läggas fint i plastfickor och ANVÄNDAS.:P 
 

En liten glasburk

Publicerad 2013-03-17 14:20:18 i Decoupage, Pyssel,

Jag har försökte att inte samla på mig glasburkar för att det blir lätt en hel kasse och sen när jag gjort något med alla burkar, blir ju mest lyktor, så vet jag fortfarande inte vart jag skall göra av alla :p Men jag hittade JÄTTEFINA servetter med ugglor på Lagerhaus och bestämde jag mig för att dekorera en burk i alla fall. :P 
Visste inte riktigt hur jag skulle göra för att få till det bra med alla ugglor, men hittade några gröna och blå tunna servetter hemma som jag kompletterade med. Sådana billiga man köper i storpack på ica typ.
Burken har inte torkat än men tänkte lägga ut bilder ändå, hoppas på att den slätar ut sig när lacket har torkat helt men vet inte riktigt. 
 
Behöver inte bli en lykta, har burkar på skrivbordet med pennor och penslar i som jag gjort decoupage på. Denna är dock lite liten för sånt... så får se vart den hamnar ><
 

Fäglägga stämplar

Publicerad 2013-03-10 08:46:02 i Papper och Scrapbooking,

 
Denna video gillade jag! Det finns en massa fräscka dyra pennor som man kan köpa med i denna video så visas det olika teckniker för att färglägga. Och det blir snyggt :) Vanliga pennor vattenfärg används bland annat. Om man inte har stämplar och stämpeldynor så går det att skriva ut, det bästa är nog om man använder lite tjockare papper. 
 
 
 

Genom glas

Publicerad 2013-03-10 07:49:00 i Allmänt, Bilder/Foto, Papper och Scrapbooking,

Ibland när tankarna vandrar så blir det att man tittar på saker som man vanligtvis inte direkt ser. För det är skillnad på att titta och att se, enligt mig i alla fall. Och det jag såg var detta, inte mycket men det bara var så.. stilla och fint. 
Se utsidan genom glas. Hade jag haft en bättre kamera så hade bilderna blivit mycket bättre, men men. 
 
Jag började i veckan som var, en kurs på Medborgarskolan som heter Digital scrapbooking. De andra som var med var helt nybörjare på scrapbooking men höll aktivt på med foto. Så jag var den som hade mest erfarenhet av själva scrappandet :P Haha.
Men blir nog att jag laddar min rosa kamera och har med den lite mer så att jag kan ta kort. Var bättre på det förr, för typ 2år sen när jag plugga. Så nu blir det kanske lite mer uppdateringar med foto från vardagen och omgivningen. 
 
Tjing så länge :) 

Scrapbookingmässa

Publicerad 2013-03-03 10:50:25 i Allmänt, Papper och Scrapbooking, Pyssel,

 
Igår tog jag en vattenflaska, en banan och solbrillorna för att bege mig till en stad som jag alltid kommer att gilla lite extra, Karlstad. Varför? Mässa! Jag gillar mässor, tycker det är kul, sen inser man när man kommit in att det är jäkligt varmt och trångt. Men det är ändå trevligt. Var där med Malin och vi fynda lite samt förundrades av alla pennor, stämpar, färger och allt annat som fanns. 
 
Jag köpte följande prylar :) 
Omonterade stämplar, jag har en idee om hur jag skall montera dem för en billigare peng men skriver mer om det ifall det faktiskt blir bra :P 
Stora stansar från Tonic studios!! Fick se nu när jag packade upp den att den med fjärilarna inte var den som jag egentligen ville ha men supersöt i alla fall. Tjänade typ 80 spänn på detta köpt :) Najs. 
18 små stämplar med ugglor och fåglar. Denna var på rea så den fick jag för lite mer än 100 kr. Kändes också helt ok pris. Happy happy! Sen köpte jag några små färgpaletter också. 
 
SÅ, nu är det bara att pyssla! Haha. Jag återkommer när jag listat ut hur jag skall använda allt på bra sätt. 
Trevlig fortsatt söndag :) 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela