Hemmafix och pyssel för stora och små

Pyssel snart kanske..

Publicerad 2013-05-26 20:01:39 i Allmänt,

Ja nu har vi ju bara den där katten på hjärnan så det har inte blivit så många tankar på pyssel men jag funderar på att sätta mig o pärla snart. 
Gjorde ju denna till en Bröllopstavla när Linda gifte sig. Och det var rätt smidigt men vilken tid det tog. Baaaaah. Pilligt som bara den men blev så himla nöjd med resultatet så tänkte kanske göra ev tavla även till mig själv, eller oss. Men har inte kommit på motiv än. Fast idag kände jag att det hade varit mysigt med en bild på Lovis, eftersom vi tagit bilder med en riktigt bra kamera så är det ju lättare att få till bra tavla.  
 
Hur har jag gjort detta då? Photopearls heter det och det är ett kit som jag köpt på Panduro. Det är med MASSA pärlor, typ 30 nyanser och ett dataprogram som gör om foton till "mallar". Små prickar med ett nr i som representerar färgen på prälan. Som du ser ligger mallarna kvar under prälplattan på bilden. Själva prälplattorna är genomskinliga så man ser igenom. Varje platta tar ca 2h att lägga :P Gjorde det för mig i alla fall. 
 
Tips om du letar efter att göra något personligt till någon :) 

Foto och språk: E

Publicerad 2013-05-26 19:41:36 i Allmänt, Foto & språk,

Söndag, dagen för mig som bara känns som en lång väntan inför måndag. Idag har jag visserligen busat massa med Lovis och myst. Otroligt gosig liten krabat som vill ha MASSA uppmärksamhet, och om vi lämnar rummet så sitter hon kvar och mjauar och låter helt bedrövad, tills någon utav oss går tillbaka eller hämtar henne. :p
 
Dagen ord börjar som rubriken förklrar E, men ordet är för mig inte nytt ty jag har hört det i en Winnerbäckslåt. Men jag var inte införstådd i vad det innebar så därför valde jag ordet ändå. Ordförståelse är ju ändå rätt viktigt, eller hur :P 
 
E som i Elegi; sorgesång, klagodikt. 

Woho

Publicerad 2013-05-24 16:08:00 i Allmänt,

Jag har svårt för öronsnäckor och sånt för jag tycker att de sitter så dåligt men dessa, de sitter faktiskt väldigt bra :) Kul med ny design (jag har iaf inte sett dessa förut) från Sony. 
Bra ljud i Mp3 också :) 
 
 
sååå, tips! :)
 

Foto och språk: D

Publicerad 2013-05-24 16:05:32 i Allmänt, Foto & språk,

Tjoflöjt nu är det Freeedag. Idag har jag åter igen varit och hälsat på på mitt nya jobb. Kan man skriva så förresten? Hälstat på på mitt nya jobb? Ser ju jättekonstigt ut, MEN MEN. Idag är det fredag och IMORGON skall vi bege oss iväg och hämta hem vår efterlängtade lilla Lovis, min och simons lilla gulleplutt. Jag pratar narturligtvis om katten. 12veckor har gått jättefort. 
 
Nu till dagens ord som faktiskt fanns redan på FÖRSTA SIDAN av D, de andra orden har jag fått letar efter och funnit kanske på 4-6:de sidan.. finns ju otroligt många ord på varje bokstav. Ord man hört och ord som man inte riktigt fattar. Men det är ju kul med ord som man inte har hört men som man faktiskt kan tänka sig använda, det är det jag letar efter.
 
Ordet är Dabba; begå ett misstag, göra bort sig.
 
 

Foto och språk: C

Publicerad 2013-05-23 20:53:00 i Allmänt, Foto & språk,

Vad kan vi säga om dagen idag då? Jag har sträckt mig och har lite ont samt är stel i nacken. Miiiindre bra men det är snart helg :) 
 
Dagens ord blir Chosa; göra sig till, konstra
 
 

En sån där stor..

Publicerad 2013-05-22 20:07:34 i Allmänt, Foto, Hemma hos mig,

..elefant. 
 
De är lite svåra att placera ut i lägenheten får jag säga. Men de har fått var sin plats nu sen en tid tillbaka, mina två sötnosar. Denna elefant står dock på ett ställe som är mindre passande för en tyngre elefant. När man går genom dörrhålet så buktar golvet (eller nått). Och man får ställa tillbaka elefanten till sin ursprungliga plats en gång i veckan ungefär för annars står den snart mitt på golvet. Vilket också är rätt charmigt, men mindre praktiskt. :P Den liksom glider tyst och långsamt iväg. Om man nu kan säga så om en elefant, på ett trägolv. Men det är så nära en bra förklaring som jag kan komma. :P 
 

Dessa fantastiska ugglor

Publicerad 2013-05-21 20:24:31 i Allmänt, Foto, Hemma hos mig,

 
Det är spännande hur man kan bli så förtjust i något. Bli helt uppslukad. 
Helt förälskad. 
 
Även om det bara är kortvarigt. För har varit väldigt förtjust i leopardmönster, döskallemönster, lila, svart och stjärnor också. Inte bara ugglor, som det är just nu. Elefanter ligger också väldigt varmt om hjärtat. Och fråga mig inte HUR jag blev så förtjust i just ugglor OCH elefanter, för det har jag inget bra svar på. 
Men det är väl bra att vara ombytlig :P 
Denna kopp är förövrigt inhandlad på lagerhaus
 

Foto och språk: A

Publicerad 2013-05-21 20:15:00 i Allmänt, Foto, Foto & språk,

A, denna spännande första bokstav som ingår i nästan alla namn... elle a.. Inte mitt eget då, men i många andra namn. Minns att jag brukade ha en namnlek ihop med min mormor som gick ut på att man skulle skriva ner så många namn man kom på under kortast tid och den som kom på flest namn vann. Minneslek helt enkelt. 
 
# Det första ord som jag väljer är Aggregera - samla ihop; <med.>. Klumpa ihop sig.
 
<Bilder tagna av mig>

Foto och språk

Publicerad 2013-05-21 20:03:02 i Allmänt, Foto,

Nu har jag kommit på en grej som kanske kan få mig inspirerad att blogga oftare även om jag inte har något pyssel att tips om :P 
 
Nämligen utvecka mitt språk med hjälp av svensk ordlista. Så varje Foto och språk-inlägg har en ny bokstav, men ordet och bilden behöver inte vara kopplat till varandra.
 
 
 

Armbandspyssel!

Publicerad 2013-05-12 12:40:00 i Allmänt, Macramé, Pyssel,

 
Jag har haft Malin på besök under helgen och hon hade med sig sin pyssellåda med pärlor så att vi kunde pysslar lite, så som vi gjorde förr. När vi bodde liiite närmare :P Efter en shoppingtur i Skövde så infann sig inspirationen tillsammans med lite nya pärlor och intryck. 
 
Jag gjorde dessa :)
Detta är med inspiration av färgcirkeln. Det var ett butiksbiträde som hade ett jättefint halsband från RICE, och jag tyckte det var såååå himla sött men det var slut i butiken och hon visste inte om de skulle gå att får hem mer. Sååå, jag gjorde ett eget armband. RICE förövrigt är en fantastiskt färgsprakande ny inredningsserie, eller vad man skall kalla det. Ser produkter lite varstans och det är POW med färg.
 
Dessa gjorde jag :) 
 
Malin gjorde två jättefina armband också, ett med glaspärlor och ett med bland annat grodor som vi hittade i en butik i Skövde. 
 
Hoppas du har haft en lika bra helg som jag! God fortsättning :P 

Pinterest

Publicerad 2013-05-09 08:06:59 i Allmänt, Pinterest, Pyssel,

Vad är pinterest? 
Jag själv hade en kollage som pratade flitigt om detta fantastiska Pinterest så jag fick ju ta och kolla vad detta var. Hennes beskrivning var, och jag håller med för har själv inte kommit på någon bättre förklarande förklaring. En anslagstavla. På denna anslagstavla som är bara din kan du samla bilder i olika kategorier, andra människor som har samma intressen kan också se dessa och sedan följa dig. Bilderna, som i själva verket är länkar till sidor runt om på nätet, lite som genvägar man har på skrivbordet på dator. En ikon som för dig någon annanstan om du klickar på den. Men anslagstavlan är i alla fall en inspirationstavla där man kan samla ALLT MÖJLIGT. Jag tänkte delge några av de kategorier jag har på min tavla. :) 
 
Buttons. Här har jag samlat bilder som har med knappar att göra, de flesta är faktiskt tavlor. Men har även lite smycken och kort. Själv har jag inte pysslat med knappar men det riktigt kliar i fingrarna för tycker det blir så himla fint. :) 
 
Jewelry.  Har har jag samlat lite fina smycken som jag hittat men även tips på hur du kan göra egna, både 
med knytteknik och annat. 
 
 
For the Home. Här har jag samlat inspirationsbilder inredning. 
 
Things to do with children. Här har jag lite allt mjöligt som jag förknippar med barn och skapande. Eller saker som man kan göra tillsammans med barn. (Mycket hand och fotavtryck för jag gillar verkligen sånt, och barn gillar oftast att kladda med färg :P )
 
Så det får räcka så länge :P Tänkte mest bara introducera lite, men allt som finns på nätet går att samla och detta är ett bra ställe och göra det på. Dock kan de bli knivit med hur man skall kategorisera allt, blir lätt dubletter :P Dock går det inte att "Pinna" bilder från Facebook.. men annars går det att samla bilder överallt ifrån. Man behöver vara medlem för att kunna använda det, finns även app till mobilen. Jag gillart. Timmarna försvinner lätt om man sätter sig där :P Haha. Om du vill se mer av vad jag har på min anslagstavla så heter jag Helenevongrind. 

Den konstnärliga röran som hon sa den där Malin..

Publicerad 2013-05-05 15:54:28 i Allmänt, Hemma hos mig, Sytt,

Plötsligt händer det!! Inspirationen infinner sig och allt stök plockas och packas bort ty det finns faktiskt plats för allting. Även om det ibland inte verkar så. Men just idag tog jag tag i en sak som legat lugnt, Gardinerna. Jag köpte paneltyg i metervara, TÄNKA SIG SÅ PLAKTISKT och jag har totalt missat detta. Men så skulle vi ju har turkost i sovrummet så har inte gjort iordning gardinerna eftersom jag skulle ha turkost tyg bakom. Är du med? Men ändå, detta turkosa tyg blev inhandlat IGÅR så nu fanns det liksom inget mer som hindrade mig från att kolla om min lilla symaskin från IKEA hade lust att delta i mitt pysslande. 
Tyget är mörkt turkos men blev himla snyggt, dock vill ju inte min kamera visa detta på bild. Och när jag ändå höll på med symaskinen som FAKTISKT ville samarbeta utan att strula en enda gång så klippte jag till några andra panelgardiner och fixade skynke till bokhyllan. 
 
Nämen kolla^^ Himla nöjd. Vad tycker DU? :P 

Klööösträd..hylla..grej.. :P

Publicerad 2013-05-05 15:44:38 i Allmänt, Hemma hos mig,

Vi håller på att göra om en gammalpbokhylla till ett klösträd. DETTA låter rätt.. skumt.. och många verkar ha svårt att föreställa sig hur detta kommer bli. Jag har tyvärr ingen bild på själva hyllan när den är ihopsatt men jag tänkte visa det som vi har gjort än så länge. :) 
Själva hyllan har vita hyllplan och vita ben som man skruvar ihop, så det finns ingen baksida. Här har vi klätt ett halvt hyllplan med skumgummi och tyg. Tyget är väldigt mjukt, lite som sammet. 
Helt hyllplan. Vi har bara enkelt vikt tyget runt och häftat med häftpistol. 
Jag ber om ursäkt för de smått suddiga bilderna men min kamera gillar inte att fota inomhus :p 
Min sambo är för övrigt den som kommit på hur vi skall få till klösträdet :P 
Utöver hyllplanen har vi tjocka papprör, eller vad man kallar dem. Som vi skall klä med Sisalrep som katten kan klösa på. Vi har även en liten trappa.. det är svårt att förklara men när vi har införskaffat nya stift till häftpistolen så blir vi nog snabbt klara :P 
 
 

Badrummet

Publicerad 2013-05-05 15:31:52 i Allmänt, Hemma hos mig,

Det var med denna knallgröna kattlåda det hela började med. Sen hittade vi som sagt duschdraperiet med zebran på. När jag mätt och kikat lite så tog jag fram min zebrarandiga kontaktfilm och lappade på kaklet lite. Denna film är köpt på Panduro, finns en mängd olika motiv och säljs i metervara oftast. Den är lätt att fästa på saker/ytor och går lätt att ta bort från kakel.
 
Eftersom kontaktfilmen inte är gjord för badrum så har jag valt att inte sätta i själva duschen.. Och visst är det lite roligare att komma in i badrummet och möta detta? :P 
 
Vi hittade en "sophink" också i samma färg som kattlådan, samt bytte handukar från blått till grön och svart. Har även två vita som skall hänga mellan de svarata med de var i tvätten när jag tog korten :P 
Så.. det får räcka för ett tag. Nu väntar vi bara på katten :) 
 

Marknad!

Publicerad 2013-05-01 18:29:19 i Allmänt, Decoupage, Pyssel,

Jag älskar att gå och strosa så en marknad i vackert väder är ju kanon! Idag blev det inte så mycket inhandlat med kom hem med lite naturgodis och servetter :P 
Jag har sett dessa på nätet men inte i butik så blev jätteglad när jag hittade dessa. 
En glasburk har jag sparad dessutom! :) Kanske borde komma på något nytt att dekorera med servetter, har du något förslag? 
 

Nytt nytt :)

Publicerad 2013-05-01 18:26:30 i Allmänt,

Idag så tog vi tag i saker och ting, och inhandlade en kattlåda! Katten kommer flytta in innan månaden är slut så vi tänkte att det var bra om vi fick saker i ordning. MEN,den kattlåda som vi fastnade för var vit och grön. Så innan vi viste om det så hade vi börjat en inredningsjakt efter denna Kiwi/lime gröna nyans, till vårat relativt blåa badrum. 
När vi ändå var igång så blev det ett nytt duschdraperi i bara farten! :) Himla fräsigt.(finns på Coop).
Jag kommer lägga upp lite bilder snart, fick se att det var lite dammigt så får städa lite :P Haha. 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela