Hemmafix och pyssel för stora och små

Till vår lilla vattenälskare :)

Publicerad 2013-11-25 21:33:48 i Hemma hos mig,

I lördags blev det en tur till IKEA och jag kunde inte låta bli att köpa en liten balja till Lovis. Hon kan ju sitta i duschen efter att vi har duschat riktigt länge o bara titta på vattnet som droppar och rinner från vägg och draperi. Handfatet sitter hon också i under vissa perioder, men nu har hon fått en egen balja som sagt. Vi insåg dock att vi inte kan ha den framme jämt för det kan nog bli lite bökigt om hon går jätteblöt direkt in i kattlådan...
 
Hon ser lite skeptisk ut på första bilden men hon gick i helt själv o stod i vattnet en bra stund för att försöka fånga vattenringar :P 
 

Invigning! :)

Publicerad 2013-11-24 20:42:40 i Allmänt, Med och för barn, Sytt,

Tänk att det kan gå så lätt! Ja, det vill säga när jag lyckades trä maskinen rätt och få i spolen ner i lilla hålet. Men min nya leksak var nog helt klart behövlig, NU VÄNTAR JAG BARA PÅ MANUALEN! :) Sen kan jag göra massa kul.. :P haha. Hoppas den kommer snart, den var borta och skulle beställas. 
 
Jag hittade ett supersött tyg med fordon på och kunde inte låta bli att sy en mössa när jag visste att jag skulle besöka en liten herre. Det som tog mest tid var att bestämma hur stor mössan skulle vara.. men jag höfta lite, precis så som det brukar vara när jag gör saker :P Hittade en sida med mått på barns omkretsmått på huvudet från BVC så den utgick jag ifrån, men det är ändå lite knivig när man dagligen ser barn i alla de olika storlekar på jobbet.
Resultatet är jag ändå väldigt nöjd med! :) "Ongen" passade i mössan, han blev glad när jag fick se sig själv i spegeln och den föll inte ner i ansiktet.
Vad mer kan man begöra av en höftad mössa?? :P 
 
 

En höstdag i november

Publicerad 2013-11-09 14:49:27 i Allmänt,

Idag gick jag och Simon ut bland Mariestads butiker på jakt efter ramar till bilder som framkallats. Andra butiker beökte vi också, samt hann med en liten fika. Jag kan ju nu konstatera att det var bara på ÖoB som jag hittade snygga ramar, då var de svarta och hade med andra ord fel färg samt fel storlekt. Som du kanske kan lista ut så har jag inte inhandlat några ramar, det får helt enkelt vänta tills jag kommer till ett IKEA nästa gång. Det verkar på Simon som att det är den enkla platta modellen som han önskar i alla fall. 
Vad såg vi mer idag då, denna gråa och regniga lördag? 
Mjo, en symaskin. Vi gick in på sybutiken eftersom Simon ogillade att jag blev så sur o grinig förra gången jag skulle sy och allt krånga, så han tyckte att jag skulle kolla på en riktigt symaskin. Jahapp. Jag pratade med den nya ägaren och hon visade mig en symaskin med skärm. Den kunda typ ALLT, och verkade enkel och hade många hjälpfunktioner. Man fick liksom en wow-känsla av den.(Japp, wow-känsla av en symaskin, du läste helt rätt.) Det fanns bara 1 sådan maskin hemma och just nu var det 10% på den. What to do, what to do!? Imogon har hon stängt så kan tänka på det tills på måndag morgon när hon öppnar igen.. men det känns som att det är lättare att skapa om man har bra verktyg. Detta är ett SUPERBRA verktyg. 
I en annan butik, bokhandeln rättare sagt hittade jag en bok om stickning. Grunderna, massa bilder och förklaringar steg för steg hur man gör olika saker. Sticka kan jag inte men skulle vilja lära mig, tycker raggsockar och stickade vantar är så mysigt. Ska se om jag hittar boken på nätet någonstans. 
Mja, många projekt och tankar i luften. Vad har ni har pyssleprojekt? 
Tjing

Persienner

Publicerad 2013-11-02 22:02:00 i Bilder/Foto, Hemma hos mig,

I somras havererade två persienner här hemma, eftersom man inte använder dom där dagligen blev det ett vilande projekt. Men medge, det ser väldigt sjaskigt ut med trasiga.. Rätt nyligen så kände vi att det nog var tid att fixa de där persiennerna innan det blev för kallt ute, om man skall stå o greja med fönstren öppna och så. Steg två i processen, när vi väl kommit fram till att nu var det tid, löd frågan vad gör vi nu? Fönstren mättes och snabbt kunde vi inse att det var specialbeställning som gällde eftersom vi inte hade några standardmått direkt. 1700 spänn skulle kalaset kosta för dessa två fönster.. HUUUUUMMMMMM. Vi hittar på nätet tips på hur man kan laga själv, och snöre samt stegband gick att köpta för BILLIG peng på clas ohlson (tror inte ens det blev 100 kr för båda fönstren eftersom vi inte behövde byta alla band på båda) Så vi bestämmer oss för att kolla lite videos på nätet och prova själva. 
Vi köpte alldeles för mycket, simon såg inte att det stod 3m på alla stegband så vi har en del kvar till framtiden :p
Stoora fönstret i vardagsrummet behövdes fixas rätt ordentligt, både dragbanden och stegbanden behövde bytas. Stegbanden är de som gör att själva persiennen ligger på plats, dessa små "stegar" har pajjat som ni ser i mittan av fönstret, därför som det hänger så.. 
Man får börja nedifrån. Eller, utifrån rättare sagt för att trä på alla stegband. Viktigt att se till att det blir en stege mellan varje persienn. När det är gjort så får man klippa bort det gamla stegbandet, klippa av alla stegand innan det lossnar. Samt själva dragbandet, fast en liten bit högst upp sparar man. Sen trär man i det nya dragbandet nedifrån, genom alla persienner, på varannan sida om ALLA stegband... Sen löder man ihop det lya dragbandet med det gamla för att kunna dra det igenom fönstret och ut på framsidan, så man kan dra persiennen upp och ned. I korthet är det så enkelt. Vi gjorde detta 4 gånger på detta fönster, tog ca 4 timmar! Pillpillpillpill. Det svåra är att fästa själva stegbanden upp i fönstret. I detta fönster gick det inte att fästa på samma sätt som det var innan utan vi fick försöka klippa loss de gamla så gott det gick och bara knyta upp. Vi får se hur länge det håller och funkar. 
(på denna bild klipps alla små stegar av)
(och här har vi smält ihop det gamla och nya dragsnöret, och detta gör man enklast med eld. När det nya snöret väl har kommit ut på framsidan av fönstret och fäst i nederkant av persiennen så klipper man bara av det gamla snöret :) Vitt och fint blir det.)
 
Jag har aldrig hört om andra som bytt snöre i sina persienner, vet inte om man tänker på det ens. Men det går, om man har tid och lust. :P Finns som sagt en hel del klipp på youtube om inte annat som visar hur man gör. 
Tjing!
 

Lite nytt i lyan

Publicerad 2013-11-02 21:35:02 i Hemma hos mig,

Idag tog vi och rastade bilen lite för en sväng till Sköövde. Vi hade siktat in oss på några tavlor från Jysk bland annat. Detta var några av dagens fynd :) 
Tavlorna på Jysk var inte alls vad vi hade tänkt oss när vi fick se dom i verkligheten, vilket var väl tur för denna tavla hittade vi på Chilli och den blev super! Mycket färg bland annat turkost och blått som vi har i just sovrummet. Rätt billig också, vilket alltid är ett plus för oss två snåljåpar :P 
Efter att Lovis flyttade in och vi byggde hennes "klösträd" så fick en stor golvlampa flytta ut och nu när höstmörkret anlänt tidigare o tidigare så märks detta väldigt tydligt. (en taklampa är ju inte mysig så den tänder vi väldigt sällan). Så vi har funderat på HUR vi får in lite mer ljus, eftersom det inte finns något direkt utrymme för någon lampa, men då kom ideén upp om ljusslinga bakom soffan. Det lyser inte upp så jättemycket men det blev väldigt mysig. Ledslinga, påbyggnadsbar från Rusta. Kostade inte heller så mycket. :P 
Sen kan vi ju konstatera att ALLA butiker säljer julstjärnor, clas ohlson var väl de som hade minst traditionella. 
Vi kom hem med en grön och en turkos. :P
 
Tjing! :)
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela