Hemmafix och pyssel för stora och små

Marken täcks gul av löv

Publicerad 2013-10-30 20:24:55 i Allmänt,

Hösten är här, även om det är svårt att tro men tanke på vädret ute. Fast mörkret kommer tidigare och regnet hälsar på oftare, precis som det ska vara på hösten. Detta är den ultimata pysselperioden med te och tända ljus :) 
Julkorten har jag börjat med men kommer nog göra några till, sen är det ju bara julklapparna kvar. Och det är ju precis lika svårt som vanligt. Hur går det för er med julklapparna? 
Jag har ett projekt jag skulle vilja göra iår med, har varit sugen en tid. En tid i detta fall är några år, så iår kanske jag skulle ta o göra det. Antagligen skulle folk pusta, stöna och smått protestera men jag tror att resultatet skulle bli himla bra för alla inblandade. MEN JAG BEHÖVER INSPIRATION! Så det klickar jag runt och letar efter nu, nästan varje kväll datorn kommer igång. Jag kommer inte säga vad det är, om det blir av så kommer bilder. Jag löver. 

Det har inte blivit någon mer mössa sydd men jag har köpt färgad tråd: orange, turkos och grön som jag kan ha när jag syr så göra det inget ifall tråden syns. :P Rolig detalj. Hoppas jag.. 
 
Annars är allt lugnt, fingert läker mer och mer varje dag. :) 

Mitt lilla pekfinger

Publicerad 2013-10-26 10:26:10 i Allmänt,

Jag får ligga lite lågt med pysslandet ett tag tills mitt finger mår lite bättre. 
Var försiktig med brödkniven, det är det enda jag har att säga :P 

Hem och Hobby - Hjo

Publicerad 2013-10-26 10:21:03 i Besökta platser, Hemma hos mig,

I Hjo har Hem och Hobby öppnat i nya mycket större lokaler (presic på andra sidan vägen än var det låg förut så lätt att hitta :P ) och jag hamnade där förra helgen en sväng. Även om det fanns en bra parkering så var det mycket folk vilket även blev väldigt märkbart när man väl skulle ut igen och insåg att det bara fanns 3 kassor..
Den nya butiken känns inte alls lite rörig som förra utan det är uppställd i ett bra flöde, man ser mycket men det blir inte allt för rörigt. Jag och Simon hittade lite kul, precis som i somras när det blev ett besök. 
Simons mamma såg dessa mattor i Göteborg nu under veckan i någon inredningsbutik och där ville de ha 3 dubbla priset! Vi betala 200 för den lilla och i götet hade den kostat 600. (Whaaat liskom...  )
Nytt underlätt lite Lovis skålar, den andra var fin men den syntes inte och denna var lite roligare. Färgerna är helt rätt i våret kök dessutom. 
Burk för disktabletter. Vi hittade liknande på Karlsson sist vi var där men där fanns det inte en enda burk som var utan repor eller hade lock som gick att stänga ordentligt. 
3 nya ugglor har flyttat in. Jättefina! De små silvriga ugglorna som jag köpte i somras har hamnat i köket istället så att dessa syns ordentligt, roligt med olika storlekar också. (Ugglorna säljs styckvis så naturligtvis kan man köpa tre i samma storlek, då är ju bara frågan vilken storlek som är bäst :P )
Två små skålar, ungsformar. Simon ville ha dem som tacoskålar, vi insåg när vi kom hem att vi borde köpt några till, hade blivit snyggare så. 
 
Det var typ alla fynd, helt klart värt ett besök till innan jul, bra julklappsställe! 

Mössa!!

Publicerad 2013-10-23 21:39:15 i Sytt,

Jag fick ett ryck förra året och ville lära mig sy mössor för det verkade vara så väldans lätt. Jag sökte runt på nätet, köpte tyg och började, men blev aldig klar så den där utklippta lilla tygbiten har bara legat i en låda fram tills idag. 
Det hela började om i helgen när vi var hos min sambos föräldrar och jag pratade mössor, det slutade med att jag fick med mig lite tyg hem som jag kunde öva på, fick i måndag ihop en mössa på ungefär en timme. Idag gjorde jag en till med det gamla tyget jag inhandlade förra året och faktiskt glömt bort att jag hade. 
 
Mönstret kommer från en blogg jag hittade förra året, det finns bra bilder och lätt beskrivning.
 
Jag kan säga att jag har gjort en egen variant av mönstret, en längre modell. På nedersta bilden ser ni min svarta mössa och en "vanlig" mössa, som jag även haft lite som måttmall. Jag har inte dokumenterat så bra själv när jag sytt men kan försöka göra det nästa gång :) 
 

Hand- och fotavtryck

Publicerad 2013-10-15 20:48:52 i Med och för barn, Pinterest, Pyssel,

Jag tycker det är väldigt kul med färg. Hur de ser ut och hur de känns, så kladda lite gör absolut ingenting. Hand och fotavtryck är något som jag tycker är så himla mysigt, barn brukar tycka det är kul med. Och har man väl gjort avtryck med dem så vill de gärna göra själv, vaaarje gång man plockar fram färg :P Här är några inspirationsbilder från Piiiinterest :)
 
 
Visst blir du lite sugen på att plocka fram färgen? 
 
 

Min lilla pellefant.

Publicerad 2013-10-13 11:51:44 i Hemma hos mig, Pyssel,

Igår när jag satt i soffan och funderade på pyssliga ideér så fick jag syn på min ena elefant.
Jag har två, färgmässigt passar de inte in någonstans, inte storleksmässigt heller för den delen MEN jag gillar dem ändå och mannen har inte klagat direkt mycket på dem. (Det var så jag fick dem i min ägo från början, en man klaga :P).  Jag kom på tanken att kanske använda den dära vita sprayfärgen jag köpte för att måla min lilla gungstol.. för det blev ju inte av utan den står snällt i källaren hos mina föräldrar och väntar på bättre tider samt ett större boende. Jag har endast målat små porslinsföremål, sådana som skall härda i ugn så att måla denna krabat känns liiiite skrämmande. Jag fick även tips på Facebook att måla i håligheterna, men jag vet inte riktigt vad jag skall ha för färg då.
Någon som tror något smart ang denna fråga?
 
 

Mina fynd från Scrapbookingmässan

Publicerad 2013-10-12 15:07:00 i Besökta platser, Bilder/Foto, Papper och Scrapbooking, Pyssel,

Eller ja.. fynd och fynd går väl att diskutera när det gäller pris men jag är nöjd med mina objekt :P Jag har föstått att scrapbookinggrejer köper man på ebay och etsy för att det är mycket billigare. 
Band till min Dymo :) Den blåa är egentligen lila... :P 
Stämpelfärg i olika färger.
Tejp med ugglor och tangenter.
Pepparkaksgubbar o lussekatter. Egentligen små knappar men tänkt knipsa av öglan bak. 
Jag gick totalt lös på stämplar! Men de var ju sååå söta och jag kunde inte låta bli. 
Här har jag provstämplat lite och målat med vanliga pennor. Sådana däringa braiga tuschpennor hade ju varit hiiiimla kul... men DE är dyra. Så vanliga pennor funkar.. 
 
Det var nog allt från Scrapbookingmässan tror jag :) :P 

Öppet hus

Publicerad 2013-10-12 14:45:25 i Bilder/Foto, Med och för barn,

Ibland har nyöppnade förskolor öppet hus för allmänheten, men de som egentligen lockas är andra pedagoger som är verksamma i förskolan. Där går vi runt, klämmer, känner, tittat, frågar, tar kort och drömmer lite om att få lite nytt på vår egen avdelning. En sådan dag var idag. Jag tog också en massa kort, tänkte delge lite grann. 
Utomhus fanns en mångd sådana här lådor med diverse byggmaterial. En del "vattenlek" och sand fanns också, förskolan har valt att ha föränderiga ting på gården för att barnen själva skall få bygga och skapa det som de vill leka med. Stora lådor tycker jag personligen är bra, det är lätt att se vad som finns i och det är lätt att städa. 
Inne var det också mycket byggmaterial i alla dess former (Reggio-inspirerad förskola kan jag tillägga) men i detta rum fastande många, videoband. Varför har vi inte tänkt på det innan? De finns i överflöd i vissa hem och de är perfekt att bygga med. 
 
Ljusbord, ficklampor, ljusslingor...  Och sällan fanns det något på väggarna så att ljuset som blev kunde man göra mycket med. 
Detta fastnade jag för. Så smart! Lamminerade löv och nyckelringar. I matsalen hade de även börjat göra som en lite skiljevägg på detta vis. Jättesnyggt. 
Stafli som vi fastnade för också, barnen kan se varandra under tiden som de målar. 
Tänk ett helt rum för bara rågbanebygg? Jag tycker själv att tågbana är jättekul så detta hade varit något för mig :P Men tänk vilka möjligheter.. 
Detta är något väldigt smart också, som verkar ha influerat alla förskolor i Mariestad. Tennisbollsrör. Tittburkar i plast som är rätt stora med lock. 
Här var ett stort rum med samlingsplats. Väldigt mysigt :) 
 
Plusplus. Jag är väldigt förtjust i plusplus men visste inte att det fanns i större format för de lite mindre barnen, men det gjorde det tydligen :) 
 
Detta var lite som jag och min kollega kikade på idag :P Förhoppningsvis finns det lite tid över i veckan till pyssel :P 

Min namnskylt :)

Publicerad 2013-10-07 14:52:26 i Bilder/Foto, Papper och Scrapbooking, Pyssel,

Nu när jag skulle iväg på Scrapbookingmässan i Karlstad så var det ett himla tisslande om namnskyltar som utställarna skulle ha i uppgift inför mässan. Jag blev inspirerade av detta och gjorde en egen namnskylt. Som jag bar stolt på mässan, unik som vanligt :P Utställarna hade i vissa fall gjort tavlor med sig själva, om vilka de var. Detta var antakligen deras egentliga uppgift.. men men :P
Jag gjorde som sagt en namnskylt som blev väldigt söt, så tänkte visa hur jag gjorde :) Utifrån mig så blev en uggla fort given :P Färgval blev inspiration av hösten och alla vackra löv. 
 
Här är min skiss, det var så jag började. Ovanligt nog, jag är hemskt dålig på skisser :P
 
Här är själva namnskylten som jag bar på mässan. Dock gav jag bort den till Malin som ville ha den som inspiration på sitt jobb :) Jag har nu suttit och gjort en ny uggla som jag kort till under tiden. Nu kör vi!
 
Det första som jag började med var kroppen, jag har en sådan fiffig lite mojäng som man kan skära ut cirklar med men går att använda vilket cirkelformat objekt som helst, bara man hittar en storlek som känns bra. Huvudet klippte jag ut bara för hand, gjorde det lite ovalt. 
Sen kommer vingarna, jag hade kvar mallarna från förra ugglan så det underlättade idag. Har dock svårt att förklara hur jag tänkte, men jag målade av cirkeln som är själva kroppen och delade upp den så att det skulle bli en mindre vinge och en större. Släng inte skräpbiten eftersom du vill ha en liten näbb. (Lägger du den inte säkert så kommer den flyga bort, åka iväg när katten hoppar upp och ned från skrivbordet eller hamna under något annat jobbigt som också råkar finnas på skrivbordet. Så spar den tills du skall sätta ihop själva ugglan så att du har en näbb :P )
Så här ser det ut när kroppen är ihoplagd. Nu har vi liite kvar. 
Ögonen kommer nu, jag använde faktiskt en tjock penna som mall och gjorde två ihopsittande ögon. Eller hur jag skall förklara det :P 
(detta är INTE samma näbb som i färdiga versionen, min försvann när katten hoppade upp och ned från skrivbordet....)
En liten huvudbonad.. klipp av ett hörn, sen kan du klippa bort även hörnet på hörnet så att det inte bli så mycket att gömma bakom ögonen. 
Så här ser det nu ut framför dig! Alla bitar är utklippta. Men, jag gillar lite effekter och extra färg så använder lite stämpelfärg nu längst ut i kanterna för att skapa lite efter skuggor. 
Det är här inspirationen från löv kommer in lite extra :) 
Woho! Dags att limma och montera ihop ugglan. 
KLART! Jag satte en "kudde" under själva huvudet för att få lite mer liv i ugglan och för att skapa mer skugga. 
Denna har ju ingen namnskylt men det är ju bara att skära/klippa ut en liten bit till för att skriva på. På orginalet som jag hade under helgen skrev jag på ett vitt papper som jag limma fast på ett ljuslila. Jag gjorde kosstygn i hörnen och satte kuddar bakom för att lyfta fram skylten. :)
 
 
Vad tycks? Nu skall jag bara komma på fler djur att göra :P 
 
 

Scrapbookingmässa i Karlstad

Publicerad 2013-10-06 20:31:41 i Besökta platser,

Just de, den var jag på en sväng igår. Köpte lite grejer.. eller.... en hel del faktiskt. Men kul var det och bra sällskap hade jag dessutom. :P 
Jag ska lägga upp bilder på mina fynd. Skaaaa försöka komma ihåg detta^^
 

Förvaring

Publicerad 2013-10-06 20:28:45 i Allmänt, Pinterest,

Eftersom jag har en hel del prylar, grejer, plock och andra saker i nästan överföd så krävs lite förvaring. Jag har ändå lyckats rätt bra med min bokhylla och byrå men idag, IDAG kände jag att nä.. jag vill ju ha mina saker synliga så att jag ser vad jag har. Inte nedstoppat i en låda, i en ask eller i en liten burk längst ner i hörnet av en gömd byrå. MEN HUR löser man det då?? Organisetad röra.. för min plock och pill är ju inte i samma färg eller storlek. Allt är unikt och om det skall vara synlig blir det rörigt... för vissa. Och eftersom mitt pysslande håller till i sovrummet vill man kanske ha lite lugn och ro där.. inte en massa kaos i färg och form. Det är svårt. Så jag har klickat runt och hittat lite inspirerande bilder, tänkte delge dem med er :) Ni få som besöker fast här sällan är något nytt att kika på :P Haha. Var tar tiden och livet vägen? Men bilder var det! :) 


Bilder från Pinterest. 
 
Snyggt eller hur? :) 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela