Hemmafix och pyssel för stora och små

Öppet hus

Publicerad 2013-10-12 14:45:25 i Bilder/Foto, Med och för barn,

Ibland har nyöppnade förskolor öppet hus för allmänheten, men de som egentligen lockas är andra pedagoger som är verksamma i förskolan. Där går vi runt, klämmer, känner, tittat, frågar, tar kort och drömmer lite om att få lite nytt på vår egen avdelning. En sådan dag var idag. Jag tog också en massa kort, tänkte delge lite grann. 
Utomhus fanns en mångd sådana här lådor med diverse byggmaterial. En del "vattenlek" och sand fanns också, förskolan har valt att ha föränderiga ting på gården för att barnen själva skall få bygga och skapa det som de vill leka med. Stora lådor tycker jag personligen är bra, det är lätt att se vad som finns i och det är lätt att städa. 
Inne var det också mycket byggmaterial i alla dess former (Reggio-inspirerad förskola kan jag tillägga) men i detta rum fastande många, videoband. Varför har vi inte tänkt på det innan? De finns i överflöd i vissa hem och de är perfekt att bygga med. 
 
Ljusbord, ficklampor, ljusslingor...  Och sällan fanns det något på väggarna så att ljuset som blev kunde man göra mycket med. 
Detta fastnade jag för. Så smart! Lamminerade löv och nyckelringar. I matsalen hade de även börjat göra som en lite skiljevägg på detta vis. Jättesnyggt. 
Stafli som vi fastnade för också, barnen kan se varandra under tiden som de målar. 
Tänk ett helt rum för bara rågbanebygg? Jag tycker själv att tågbana är jättekul så detta hade varit något för mig :P Men tänk vilka möjligheter.. 
Detta är något väldigt smart också, som verkar ha influerat alla förskolor i Mariestad. Tennisbollsrör. Tittburkar i plast som är rätt stora med lock. 
Här var ett stort rum med samlingsplats. Väldigt mysigt :) 
 
Plusplus. Jag är väldigt förtjust i plusplus men visste inte att det fanns i större format för de lite mindre barnen, men det gjorde det tydligen :) 
 
Detta var lite som jag och min kollega kikade på idag :P Förhoppningsvis finns det lite tid över i veckan till pyssel :P 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela