Hemmafix och pyssel för stora och små

Höst!

Publicerad 2013-09-21 14:28:29 i Bilder/Foto,

 
Idag blev det en skogspromenad i höstsolen. Jag får säga att jag älskar lördagar, man kan sova länge, duscha länge, äta frukost länge.. och sen har man ändå tid över till precis vad man vill. Fantastiskt.
Idag har jag inte bara varit ute i skogen utan även börjat med lite julkort. Tänkte att om jag börjar tidigt så kanske jag får till riktigt fina när det väl blir dags :) Annars har det varit dåligt med pysslande på sistone får jag säga, hoppas det snart ändrar sig. Ha en härlig lördag på er!

Tidning

Publicerad 2013-09-08 10:18:31 i Papper och Scrapbooking, Tidning/Bok,

Jag älskar böcker och tidningar. Hålla i dem, bläddra, känna materialt och i tidningarnas fall, titta på alla vackra bilder. Igår hittade jag denna tidningar och det var mycket fint att kika på. 
I tidningen är det gott om fina bilder, tips och ideér för kort och scrapbooking, recept och annat skapande. I denna handlar det även lite om ommålning av gamla möbler. 
Men det jag fastnade mest för var detta.Det känns som att det är en gåva som skulle passa alla och i alla åldrar. Själva ideén alltså, självklart anpassar man den efter vem man skall ge den till. Och små lådor och kartonger brukar man ju få hemma i överflöd så material har man ju. :) 
 
Visst var det fint? :) 
 

Kvällspyssel!

Publicerad 2013-09-08 10:09:08 i Hemma hos mig, Pyssel,

Jag satt igår och tyckte lite synd om mig själv som inte har någon just nu att pyssla med. Lyckades att pracka på mina vänner i karlstad både hur man gör både Macramé och decoupage, men inte lyckas att göra det här än. Men jag kände för pyssel så fick ta och kika i mina gömmor efter något bra matieral. :) :P Som sagt, jag köper alltid grejer på IKEA som kan vara bra att ha, någon gång. Denna någon gång blev just igår kväll. 
Ramen började det med. Inspiration fick jag lite från jobbet då sådana ramar har kommit fram nyligen på avdelningen brevid med djurbilder i. Jag kände att en liten skylt hade varit trevlig hemma.. meeen vilket syfte? Svårt att skapa något om man inte vet var den ska stå eller fylla för syfte. Men kom till sist fram till hallen, det är kanske trevligt med en liten skylt på hallbordet i hallen. Inspiration nr 2, är textad bakgrund så därav tidningen. Jag har sett så många snygga kort där man har använt sig av tidningspapper eller bokpapper så började med att klippa ut lite tidningspapper. 
Sen då?Mjo då gick jag och letade upp saker som jag tänkte kunde passa till, jag gillar att ha en bra grund att stå på. Så hellre lite för mycket att välja mellan än för lite. Låt inspirationen flöda! Och ja, det är omonterade stämplar, antagligen mest för att jag är lat och att det skulle ta MASSA plats att förvara alla om de blev monterade. Så därför pillar jag med omonterade. På bilden hade vi även papperstejp från IKEA, stämpeldynor i olika färger, sax, pennor samt vitt papper. 
Det vita papperet rev jag till i två olika storleket så att de skulle passa på tidningspapprert men inte täcka helt. Varför jag valde att ha två lager? Jo, jag gillar inte när bakgruden syns igenom. Sen tänkte jag att det skulle kunna bli en fin effekt :) 
Kanterna på de rivna papprena färgade jag med hjälp av stämpeldynorna. Bara drog dem längst kanterna :) 
Sen limmade jag ihop papprena och stämplade dit en katt. Efter detta började ju ett annat problem, VAD ska det stå på skylten? Jag provade att skriva för hand med olika pennor men tyckte inte att jag fick till någon fin stil och sen blev inget jag skrev bra. SÅ, då gick jag och hämtade min Dymo. Blanda stilar brukar också bli rätt snyggt, återigen olika lager. 
Efter att ha bråkade med min älskade Dymo en stund eftersom det fastnade och hade sig, så blev resultatet till slut så enkelt som detta. Hjärtana har jag målat för hand, försökte få dem att matcha katten :) 
 
Jag är nöjd, Simon blev som vanligt lite imponerad och det blir man ju bara ännu mer nöjd över. Faktiskt. 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela