Hemmafix och pyssel för stora och små

Piff!

Publicerad 2014-08-25 17:23:12 i Hemma hos mig,

Detta är Lovis. Lovis älskar att springa som en tog fram och tillbaka genom lägenheten och att hallmattan ligger i en samlad hög är inget ovanligt.. :P Nu tänker kanske du, har ni provat halkskydd till mattan? Yes, det har vi men Lovis tuggar och äter på dem så vi vågar inte ha kvar dom. 
 
Men piffet då :) Vi har nu under semester köpt nya färgglada och fina mattor :) Och jag har även sytt klart gardinerna till köket med tyget från IKEA :) 
 
Visst blev det snyggt! :) 
 

Bilder från vår resa i Österrike :)

Publicerad 2014-08-25 17:10:28 i Besökta platser, Bilder/Foto,

WOW, det är nog mitt ord för vår resa i Österrike. Alltså ska man åka någonstans så är det bästa sättet att verkligen uppleva städer och landet tillsammans med någon som bor där och som kan språk och kulturen. Då tänker kanske du att det inte är så stor skillnad mellan Sverige och Österrike. Vi ser likadana ut och mycket är faktiskt ganska lik men det är de små sakerna som gör skillnaden. Vad dricker man för kaffe? Hur kör man i trafiken? Dricks?
Det var dock väldigt skönt att inte bli uttittad som turist som man blir i vanliga fall när man åker på solsemester, men engelskan är inte så välanvänd tyvärr så flera vi mötte tyckte det blev jobbigt, och då är det ju bra att ha vänner som pratar språket :) Jag hade aldrig träffat "värdsparet" innan så var väldigt nervöst att åka dit, bo med dom och hänga med dom i 9 dagar.. jag och simon hade inte rest ihop heller innan så det var mycket nytt på en gång men allt gick super! Tåg, flyg och buss var alla i tid och engelskan var inte så hemsk som jag trodde. Min alltså.. hur ofta pratar man engelska hela dagarn i 9dagar i sträck i vanliga fall? Men det roliga var att nästan alla drömde på engelska någon gång under vår vistelse i Österrike och det är ju lite kul, språket och våra konverstioner blev så naturliga. Bara ibland som vi inte hittade ord, men då kunde man försöka förklara runt, fråga partnern och denne kunde ordet istället, google eller bara prova det på hemspråket. För Svenska och Tyska är ju ändå lite lika :)  
Första kvällen åker vi upp till ett litet slott och kan därifrån blicka ut över Linz.
Det spännande med Österrike är att det är till yta inte så stort men det är byar/samhällen och städer överallt. Så när vi stod här upp och blicka ut så såg vi hus hur långt som hellst.. Byarna avlöste varandra liksom bara någon enda mil emellan och så kom nästa..
Vi åkte även till Salzburg, Mozarts hemstad. Och det visades flitigt i butiksfönster, överallt :) 
Vi insåg ganska fort att Österrike måste ha gillat sagor och allt med vackert mystiska med dessa för överallt, i var enda stad fanns minns ett slott. Men också små vättar, flygande hästar och enhörningar fanns det gott om :) 
Varje morgon var bordet dukat så här, samt massa god mat. :) Lite lagom bortskämda blev vi :P 
Vi var även till Wein och fick guidad rundtur i gamla staden av Susi´s pappa. Det var väldigt kul, JÄTTEMYCKET folk och en massa gamla ståtliga byggnader som avlöste varandra.
Sen hann vi även med ett besök på världens älsta zoo. Det ligger i Wein, typ på en bakgård till ett slott och ibörjan var det denna paviljong som stod för det exotiska i slottsparken då den var hem till fåglar. Sedan har zoot växt och denna paviljong står i mitten var parken. Idag är det ett cafe. 
Sen naturen, det var nog det som var det bästa. Storstäderna var häftiga på sitt pampiga vis men alla berg och dalar, sjöar och slingriga vägar nog det vackraste med Österrike. 
DOCK, var det regnigt och disigt de dagar som vi åkte iväg för att kolla in bergen men visst är det en vacker vy ändå :) 
Näst sista dagen i Linz så tog vi och gick upp i utkikstornet. Tornet står på taket av en byggnad mitt inne i staden och här uppifrån såg man också staden väldigt bra. Förra året kunde man gå runt på fler tak men de hade stängts av pga säkerheten. Vilket var synd.. 
Innan resan köpte jag en skrivbok, detta ska bli vår resedagbok. I Österrike, mycket med Susis hjälp samlade jag på mig kartor, kontaktkort till restauranger vi besökte, etiketter och kvitton. Jag har försökt skriva ner alla platser vi var på, namn på maträtter och drinkar vi gillade samt om personer vi träffade. Man glömmer så fort, detta kan bli en kul grej att ha för framtiden :) Det jobbiga är bara att jag är såååååå detaljerad i allt jag skriver så är en del sidor :P 
Hit åker vi gärna igen :) 
 

Hej!!

Publicerad 2014-08-09 20:50:16 i Hemma hos mig,

Ja, nu börjar semestern gå mot sitt slut och jag har kommit tillbaka hem efter en fantastisk resa till Österrike. Jag kan verkligen rekommendera detta land om du gillar kaffe och stora efterrätter! Annars är det ganska likt Sverige faktiskt... dock betalar man parkeringsbiljett när man lämnar parkeringen istället för när man anländer, äter bakelse med liten gaffel samt mäter endast i kilometer och milliliter...men annars rätt likt. :P 
 
Jag har tagit massa bilder men lägger upp det en annan dag här, jag tänkte faktiskt istället visa lite pyssel som jag ägnade mig åt idag. Eller ja, pyssel och pyssel är kanske inte rätta ordet men jag har grejat lite. Fixat lite.
Jag är svag för billiga smycken, ett besök på Ur och penn innebär alltid en liten utökning av min samling. Men jag har inte något bra sätt att förvara mina smycken på. Jag har ett skåp som jag packar in allt i :P Och det är inte alltid lätt att hitta det man söker, eller få loss det man önskar ha på sig för att det har trasslat in sig i allt annat.
 
 
Så idag tittade jag vad som redan fanns, letade upp vad jag skulle kunna behöva och satte igång. Enkelt som en plätt får jag säga, mina lösningar är sällan krångliga :p 

Dock har jag fler längre örhängen och en del halsband som jag inte vet var jag ska göra av, men nu är det lite bättre ordning i skådet iaf. :) 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela