Hemmafix och pyssel för stora och små

Byxor till små

Publicerad 2014-07-17 21:59:45 i Sytt,

Jag fick frågan för ett tag sedan av Simons syster om jag kunde hjälpa till att skapa ett par "fladderbyxor" till hennes fyraåring, och det har hängt lite i luften fram tills i söndags när det fanns tid och lust för att plocka fram symaskin och tyg. Jag själv har gjort modellen fyra gånger nu men då har jag bara följt mönsterpapperet som jag fått av Pe, men nu skulle jag anpassa mönstret till någon annan som är mycket mindre. Vi tog ett par andra byxor till hjälp som också hade mudd ner till och upp till sen fick jag saxen i min hand och fullt förtroende. DET var pirrigt kan jag säga, men tillsammans kom vi fram till hur vissa delar skulle vara och sen fick Jenny nåla och sy allt. När alla delar var ihopsydda helt utan att vi kontrollkollat en enda gång med fyråringen om vi var i närheten eller ej till vad vi ville uppnå så var det dags att prova................. 
 
Men alltså, jag tror nog inte att det går att misslyckas. Vilket är fantastisk bra när man får lust att sy ett klädesplagg :) Byxorna satt som en smäck och de blev jättefina. Jag blev stolt. Nägon la fram tyg och sax till mig och gav mig ett förtroende till att jag skulle kunna starta upp och skapa ett mönster till ett par byxor. Och jag lyckades. Jag lyckades även få Jenny att se hur man skulle tänka med sömmar och ihopsättning av de olika delarna. Det ska vara enkelt och kul att skapa något, annars kommer man inte igång  :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela