Hemmafix och pyssel för stora och små

Macramé

Publicerad 2014-05-13 19:22:59 i Macramé,

 
Jag kom på ett armband som jag inte har gjort än, så jag gjorde det. Så här blev det. 
Haha... typ så. Visst är det fint med lite färg :) Synd bara att de där pärlorna är så dyra, MEN min sambo hade hittat på Hm´s hemsida att de sålde halsband där som är typ 72cm långa med vita och gröna sådana här pärlor för 50 kr. Det är ganska billigt, så ett tips om du är sugen på lite nya pärlor :) 
 

Armband av armband

Publicerad 2014-05-13 19:18:29 i Med och för barn, Pyssel,

Jag fick för några år sedan (tiden går ju så skrämmande fort redan i min ålder!) av Malin ett armband. Heeelt olikt något smyckte jag någonsin ägt, men jag gillde det och använder det fortfarande ofta. Men detta hade jag som inspiration förra veckan och plockade fram mina pärllådor :) 
Detta gråa är då alltså orginalet^^
Det rosa gjorde jag först, eftersom jag behövde ett smycket som matchade mina knallrosa strumpor när vi skulle hälsa på hon kompisar. Få det var där ideen kom först, de andra två armbanden gjorde jag någon dag efter typ. 
Jag har inte bestämt om jag ska försöka pilla dit berlocker än, har lite ringar som ligger i en låda, och har en tång så det skulle kunna gå lätt att fixa om jag bara hittar några fina berlocker.. Vad tycker du?

Nya tyger :)

Publicerad 2014-05-13 19:10:16 i Tyg och ting,

Eftersom jag trodde att vi skulle ha vår syjunta igår så åkte jag till tygposten i lördags för att ha något kul att pilla med. Detta kom jag hem med :) 
Tre tyger, alla trikå eller "jersey-tyger" om man vill använda ett snyggare namn :P Det turkosa har jag kikat på innan men inte kunnat bestämma om jag skulle ha vitt eller turkost men nu blev det turkost, som du ser. Jag tänkte att detta kan bli en luftig tunika eller klänning. Jag har en svart tunika som jag har tänkt att ha som mall.
Det gråa tyget var nytt och jag tyckte det bara var så himla sött! Men what to do?!  Nu är ju möss-tiden över, så får kanske vänta med det till hösten. Eller om jag kommer på något annat, har DU något förslag? 
Det svarta tyget är bara ett svart trikåtyg, tänk dig ett köpt linne från vilken butik som helst. Jag tror väl att det blir linnen eller överdelar till enkla klänningar typ som den klänningen jag fixade till för någon vecka sedan när jag kombinerade ett gammal linne och en klänning. Eller korta byxor^^ Får se. Jag tänkte att det är nog ett vanvändbart tyg, men det fanns i så många olika färger så höll på att komma hem med ett grönt, men fick hejda mig lite och tänka praktiskt :P 
 
Syjuntan blev dock tyvärr inställd igår så jag har inte kommit någon vart, än :P Bättre lycka nästa gång. 
 

Fjärilsbyxorna!

Publicerad 2014-05-04 18:35:12 i Sytt,

Jag kollade igenom bloggen förut och såg att jag inte visat hur byxorna i fjärilstyget blev, så det tänkte jag göra nu :) För dom är himla somriga och fina.
 
Samma mönster som till de andra byxorna jag har sytt,men jag gjorde dem liiite längre :)
 
 

Tyyyyyg!

Publicerad 2014-05-04 18:21:49 i Pyssel,

Jag skulle ju till att sy en klänning hade jag tänkt, och sååååå tog liksom tyget slut eftersom jag gjorde en antagligen väldigt vanlig nybörjar grej.... jag mätte inte så att tyget skulle räcka :P 
Men det har jag löst nu! Eller ah, jag har inte sytt ihop klänningen så har ingen aning om hur det det faktiskt kommer bli när den blir färdig. Ska jag vara ärlig är jag liiite nervös över hur tyget kommer bli när jag börjar sy i det.
 
Nu undrar du vad jag har köpt för tyg, eller hur? Mjo, eftersom jag köpte klänningtyget på Stoff och stil i Göteborg så fick jag ge upp att ha samma tyg överallt. (För den som undrar vad jag pratar om: Jag har klippt totalt 5 delar till klänning, men jag offrade över ryggdelen för att få en enhetlig framsida.) Men jag åkte till Tygposten och letade lite efter ett enfärgat typ som skulle passa till i typ samma material. Vilket jag inte hittande... så det fick bli något helt annat, matieral alltså. Ett material som jag inte hade ens funderat på att köpa om ingen sagt att det var samma färg och skulle antagligen bli fint ihop.
JAG KÖPTE ETT GLANSIGT TYG! 
 
 
Tyget jag köpte är näst intill samma mörka blå som är i grunden av mitt andra tyg, jag tror att det kan bli ritkigt fint med "en annan textur" också som bryter av. Blir lite extra liksom.. ^^ Båda tygerna har lätt för att fransa sig så liiite nervös för hur det ska bli med den tänka resåren som jag vill ha. Men det får jag tå då.. *håller tummarna* 
 
Tips eller ideer?

Syjunta

Publicerad 2014-05-04 10:07:14 i Pyssel,

Ja, tänk att man kan "smitta" andra med sådant som man själv tycker är kul :) Det är väl så himla härligt, eller hur? Jag och två till som det ser ut nu har tänkt att vi ska starta upp lite syjunta fasoner och jag läääängtar. Vad kommer hända? Vilka tankar/funderingar/förhoppningar har de andra med sig? Kan vi tillsammans lista ut smarta/smidiga/lätta lösningar på sådant som vi vill skapa? Vad kommer vi att vilja prova mer? Alla kan vi ju olika saker..
Jag tänkte fråga snällt om våra projekt kunde komma med i bilder här på bloggen, då kan ju ni också få lite ideer :) Förhoppningsvis :P 
 
 

1+1= 1!

Publicerad 2014-05-03 19:22:45 i Hemma hos mig, Sytt,

Ja, ibland så.. :P 
Idag så tog jag fram en gammal klänning och ett trasigt linne och tänkte att de kunde nog faktiskt bli snyggare ihop, helt enkelt. 
Klänningen köpte jag på Gina förra sommaren men axelbanden töjde sig rätt fort och satt inte alls bra sen, linnet har ett stort hål på ryggen av någon anledning nästan längst nere vid kantsömmen. Så båda plaggen har hamnat i min "kanske-fixa-till-hög".. bra tyg liksom :) 
Jag började med att stå med linnet på framför spegel och måtta ut ungefär hur långt ner jag ville att det skulle gå. Sen la jag ut det på bordet o bara klippte... :P Jag klippte ca 12cm nedanför armhålan. Sen klippte jag av axelbanden på klänningen, i stort sett bara under kantsömmen runt. 
Nålade ihop dem. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, och hur det skulle bli så valde faktiskt att lägga dem på varandra helt enkelt. Svarta delen ligger utanpå, jag nålade bara lätt ihop dem så att sömmarna skulle matcha och sen var det bara att plocka fram symaskinen! (syr med liten sicksack söm, från utsidan av tyget)

Klaaaaaaaar! (oj, vad kom jag åt för knappar nu?)

Jag ville ha den lite slarviga känslan, det är en sommarklänning och då ska det vara lite lätt och ledigt. Tycker jag :) Jag är iaf himla nöjd över min "nya" klänning.  
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela