Hemmafix och pyssel för stora och små

Ööööum..

Publicerad 2014-11-30 19:13:00 i Allmänt,

Kära läsare, jag kan inte ladda upp bilder. 
Anledning => jag har iiiiingen aning. 
 
  • Men jag kan berätta att jag varit på Tygposten nyligen och handlat fler tyger...
  • Jag har även börjat greja lite med dära ramarna som jag köpte på Dollarstore, skruvat isär, slipat och tänkt att måla dem men jag har inte kommit fram till vilken färg jag ska använda. Provade med vit hobbyfärg med det blev inte bra... 
  • Julkorten börjar bli klara, hade tänkt visa lite men går ju inte just nu... 
  • Idag provade vi även att göra vår Brownie in a jar, som vi fick av Simons syster för ett tag sen. Det blev faktiskt väldigt bra :) Himla kul grej ändå och så lätt. Bara hälla upp alla ingredienser i en burk och ge bort, lite celofan och fint snöre. Klart. 
  • Hur går det för er och julklappar? Jag har inte kommit igång alls... 
 
Jaja.. Tjing!

Dekorationsburkar

Publicerad 2014-11-28 22:34:00 i Pyssel,

Ja, eller vad ska man kalla dom? Jag tycker i alla fall att de är så söta så jag vet knappt vart jag ska ta vägen! Att katten heter Svensson och är också väldigt söt gör inte bilden sämre direkt :P 
Det är kul med alla pyssliga vänner och bekanta som man har för vi är alla så olika och ser på omgivningen med så olika ögon. Hanna heter denna pyssliga pysslare och jag fick lov att låna denna bild av henne :) 
Om jag förstått det rätt så är bukarna inköpta på IKEA, snön är egentligen grovsalt med lite glitter i och leksakerna har hon samlat in hemma. Enkelt och bra, precis så som jag själv vill ha det. :) 
 

Broderi

Publicerad 2014-11-24 20:19:48 i Tyg och ting,

Alltså... nä. Jooo.. jag vet. 
 
 

Det behövs inget mer i mina lådor. DET ÄR FULLT, i mina lådor och hyllor. Men korsstygn är faktiskt rätt coolt. Jag gillart, jag har alltid gjort det. Antagligen för att det är så lätt och blir så fint och man kan göra typ vad som helst. MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN VAR, gör jag av det sen???
Mest på grund av den lilla frågan som gör att jag fösöker hålla mig borta från broderi.
Fast dessa är rätt fräna :P 
 
Tjing

PysselJUNTA!

Publicerad 2014-11-23 16:06:00 i Decoupage, Hemma hos mig, Ljuslyktor, Pyssel,

Så nu äntligen fick jag till en pysselträff! Glädje får jag säga, det är alltid kul att skapa tillsammans med andra för man får nya ideer och glasögon att titta med. Och när man ska förklara eller visa något som man själv kan så lär man sig också ofta något nytt, eftersom man sätter ord på sådant som man annars bara gör. Men idag blev det mycket decoupage får jag säga, lite ljus och en liten flur i krympplast. 
Jag själv har inte provat att fästa servett på blockljus med det hade en av dagens pysselgäster gjort så det provade vi. Det som behövs är en behållare med varmt vatten (vi kokade upp i vattenkokaren) sked, hushållspapper/handduk, ljus samt yttersta lagret på en servett. Lägg servettbiten på ljuset, doppa skeden i det varma vattnet och sen torka av! Skeden ska inte vara blöt, endast varm. Dra skeden först runt kanterna på servettbiten och när den fastnat så gnuggar man sig in mot mitten och ut över hela servetten. Man behöver doppa skeden några gången men det går rätt fort för servetten att fastna :) Vi gjorde idag endast med mindre bitar av servett så jag kan inte svara på hur det fungerar med större styckte servett. 
Detta ljus blev väldigt fint med tomtarna på. Ljuset är inte så mycket högre än där bilden tar slut så det blev väldigt nätt och gulligt. :) 
 
En annan sak som var kul, som fick mig att tänka till var att en annan pysselgäst hade med sig ljus. Jag själv har bara gjort decoupage på tomma glaslyktor, aldrig tänkt tanken att köpa dessa. Men det fungerade bra, lite pilligt ibland vart man skulle hålla bara eftersom man inte kunde hålla lyktan på insidan som jag normalt brukar göra. Sen började ljusen "svettas" när man höll i dem så det var kladdigt lite överallt. Haha.. Fast fint blev det allt :) Under det röda ljuset som håller på tork, står en mindre glaslykta, på så vis så fastnar inte lyktan i bordet och förstör servetten på nedre kanten utan det kan torka i lugn och ro. 
 
 
 
Servetter är kul. Kanske inte riktigt lika kul när man inser att man har nästan en hel byrålåda med dem men man får liksom övertala sig med att de går att använda till flera saker. :P Första juntan är avklarad, jag är supernöjd. Det blev en dag med massa pyssel, trevlig sällskap, god mat och nya ideer!
Tjiiiiiiiiiiiing

Ett skepp kommer lastat med...

Publicerad 2014-11-21 22:29:53 i Pyssel, Tyg och ting,

Det är verkligen så härlig när man får nya ideer, men det är också väldigt spännande och kul när andra ger en ideer. Som nu ikväll så får jag höra om hur en pysslig person vart och köpt vaxduk för att sy en väska. Då blir ju jag sugen på att försöka tänka ut VILKEN är den ultimata modellen för en väska i vaxduk? Gör man ALLA delar till väskan i vaxduk eller blandar man? Vad kostar vaxduk egentligen, är det billigt eller ej. Jag har ingen aning, inte köpt vaxduk i hela mitt liv. Inte för att jag har sytt en väska heller för den delen.... 
 
Men visst är det spännande: "köpte vaxduk, som ska bli en väska har jag tänkt" den meningen kommer antaglien ha mina tankar sysselsatta hela natten. 

Köpt mönster

Publicerad 2014-11-21 19:09:14 i Tyg och ting,

 
Jag kunde inte låta bli, precis som i vanlig ordning. Jag skulle bara beställa något enda mönster men det blev konstigt nog fler...Poff liksom. Jag tänkte att om de funkar bra så kan man ju alltid göra om mönstrena efterhand, ett bra grundmönster är a och o har jag förstått. Jag använder mycket klänning och tunikor i jobbet just för att det är lätt och ledigt men ändå lite fint så det var där jag började kolla efter mönster. Sen har jag en hopplös förkärlek till Pippi Långstumps klänning, med glada färger och fickor. Så det är lite min förhoppning att kunna uppnå samma livliga och energigivande känsla i dessa tunikor när de blir klara :) 
Men... jag behöver ju köpa nytt tyg, dock inte hunnit det denna veckan även om jag var väldigt sugen på att dra iväg igår efter jobbet. 
 

Byxor till små

Publicerad 2014-11-16 17:18:00 i Med och för barn, Sytt,

Jag tänkte att jag skulle prova på att sy byxor i mindre storlekt igen, sådant är alltid nervöst när man skall sy till någon annan som man knappt har sett. Men jag gick till affären och köpte mig ett par byxor till mall :) så har man i alla fall ett hum om hur långt och brett det ska vara :P 
Mönstret till leggingsen gjorde jag på samma sätt som när jag gjorde mönstret till mina leggings i tidigare inlägg. Har man gjort det en gång så går det ganska fort och lätt :) Jag gjorde även ett par fladderbyxor men det var nästan svårare eftersom jag mer fick gissa mig till hur breda benen skulle vara, eller ja, det fick jag göra sist med när jag gjorde dem men nu blev jag nästan lite låst vid de byxor som låg framför mig som mall. Svårt att förklara men jag körde på i alla fall :P 
Det blir fint med tvillignål MEEEEEN JAG BLIR GALEN PÅ ALLA BYTEN! Byta både nål, pressarfot och trådträdning. På bildern ovan till exempel är midjan på leggingsen, jag har här som du ser sytt en kant. Men jag kan inte sy hela vägen runt eftersom jag vill ha i en resår så då måste jag ju spara en lucka. Trä resåren genom hela den sydda kanten, men för att sy/fästa ihop resåren behöver jag trä om symaskinen och byta nål samt pressarfot eftersom jag vill fästa ihop resåren med en elastisk söm så att inte resåren går isär när de används. Seeeeen, när jag sytt ihop resåren så får jag ju byta tillbaka allt på symaskinen för att sy ihop den lilla luckan som jag lämnade för att kunna trä resåren. Men annars gåre rätt bra, men jag tycker att den där sömmen är snygg, sen är den ju också elastisk annars hade jag inte kunnat använda den på trikåtyg men jag tror inte den blir så bra att sy resår med.. 
Fladderbyxor som inte ser så fladdriga ut.. 
Mina kollegor tyckte jag skulle märka min verk. Så jag satte i en lapp :P 
Jag knöt ihop allt som ett litet paket och satte på en liten lapp som jag stämplat på. Jag tycker det är viktigt hur det ser ut när man får något, det gör så mycket med hela upplevelsen. Det estetiska och vackra. Sen är det ju alltid kul med paket. Dock är det inte lätt för Lovis är helt tokig i presentsnöre?! Någon som har någon bra teori angående katter och just presentsnöre så är jag nyfiken på att höra :P 
 
HUR gick det med byxorna då? 
Jo, de passade fintfint faktiskt. Liite långa kanske men annars kanon och det gör ju inget om de är lite långa. Barn växer ju så att det knakar.  :)
 

Presentlyktor

Publicerad 2014-11-16 16:54:30 i Decoupage, Ljuslyktor,

Servetter från Ica, jag har dem både i svart/vitt och i färg. Jag började med de svart/vita och så klippte jag till och limmade på färgade stycken... eftersom trycken är lika så tänkte jag att det kunde vara en kul detalj. Men pilligt får jag säga, ett tips är en smal och liten sax. Vilket jag inte äger men jag tror nog att det hade underlättat betydligt :P 
Jag brukar inte limma på och täcka hela lyktan så här men jag får säga att det ändå blev väldigt bra. Jag provtände också och de blev ett fint sken genom den vita servetten dock har jag inte bra bild på detta. 
Lyktorna/glasen köpte jag i fyrpack på Rusta, tjockt glas och perfekt storlek i botten för värmeljus. 
 
Vad tycker du? :) 

Fars-dag kort

Publicerad 2014-11-16 16:42:00 i Papper och Scrapbooking, Pinterest,

Ja kort går ju att pilla ihop till nästan vad som helst faktiskt, och nätet är ju en fantasisk inspirationskälla. Med detta vill jag också en gång för alla lovprisa Pinterest högt i skyarna för man hittar så himla mycket kul där. Men men, tillbaka till kortet! Jag hittade en bild på pinterest, jag förenklade den men tycker ändå att det blev bra, och så la jag till lite tillbehör istället :P 
Här är inspirationsbilden: 
 
Har man så som jag hade, färdigvikta kort så är det ju bara att klippa lite i den vikta kanten på dem. Så är halva jobbet gjort. :) 
På insidan av kortet satt jag fast en liten ficka som jag sen stoppade ner utskriva "roliga historier" och så en liten hälsning. 
 
Enkelt och stilrent kort som ändå blir lite roligare än bara ett papperskort. :) 
 

Heeeellu!

Publicerad 2014-11-12 20:34:00 i Allmänt,

Jag vill bara meddela att jag inte grävt ner mig utan att jag håller på med en del pyssel. Jag vet inte riktigt om jag hinner uppdatera er innan helgen med annars kommer lite nya bilder på söndag :) 
 
Tjiing
 

Lite tips på gratismönster

Publicerad 2014-11-12 20:30:20 i Pyssel,

Alltså, går man inte på Stoff och stils hemsida så vill man ju inget annat än att bara pyssla. Eller handla... :P Men jag kikade runt bland deras mönster och hittade lite gratismönster. Det är praktiskt uppdelat i några få kategorier så som Hem, Mode, Virkning och Stick. Har du tid över så ta du en kik, en ganska trevlig butik. 
http://www.stoffochstil.se/Information/Tjenester/Monstre_gratis.aspx
 
Tjiiing

KrimsKramsShopping

Publicerad 2014-11-07 18:48:00 i Pyssel,

Jag och sambon tog en sväng till Karlssons och Dollarstore och jag får säga att det är lätt att fastna mellan hyllorna nu när alla klittrande och färgsprakade ting plockas fram inför jul. På ÖB (där jag inte handla något..faktiskt) hade de papparkaksluktande tvål! Och det är ju naturligt att man vill stå o grunna lite över om man behöver det eller ej :P 
 
Men vad köpte jag då? 

Jo, på Karlsson så hittade jag dessa tärningar. Jag älskar saker med text, jag vet inte varför men jag bara gör det. Min sambo gillar det inte alls :P Haha.. Dessa uttalade han sig dock inte om så de var väl ok ;)
Jag tänkte ha dem vid mitt skrivbord.. eller någonstans i närheten :) De fanns även i vitt samt grått, 30 kr :)
 
Sen vidare på Dollarstore så hittade jag dessa ramar (30 kr/st). Vid första anblick smått fula men jag gillar konstruktionen och ideen. Rätt praktiskt ändå. Såååå, jag tänkte att med lite färg och mönstrat papper eller decoupage så kan de nog bli rätt fina :) Kanske julklapp? :) 
 
Nu gäller det ju bara att hitta kort :P 
Ha en trevlig kväll! Tjiiing
 
 

Ny header

Publicerad 2014-11-02 19:22:01 i Allmänt,

Har försökt fixa en ny header här på bloggen. Kände att den förra hade blivit lite gammal. Men jaaa, vi får se om jag blir nöjd eller om jag kommer ändra snart igen. :P 
Som hjälp att göra kollage hade jag denna sidahttp://www.fotor.com/
Suuupersmidigt :) Men tyvärr kändes det inte som att jag hade så mycket bra bilder.. :/ 
 

Mer krympplastspyssel :)

Publicerad 2014-11-01 18:22:17 i Pyssel,

Det är svårt att uppskatta tycker jag hur mycket mildre det kommer bli när det krymp färdigt. Försökte räkna men ändå svårt.. Men jag är ändå nöjd med dagens skapelser :) Ett halsband med Nallu Puh som hänger lite på sidan, får se om det håller sig så. Är väldigt förtjust i Nalle Puh och hans ballong, han skulle sno åt sig honung en gång med just ballonger men han kunde inte bestämma sig för om han skulle ha blå ballonger så att bina skulle tro att han var en del av himlen. Eller gröna ballonger så att han skulle kunna få bina att tro att han hörde till trädet.. :)
h.e.l.e.n.e. ;)
 
 

Morgonfilosofi

Publicerad 2014-11-01 09:29:00 i Allmänt,

Jag satt här med kaffekoppen och katten i knät och kände att jag kanske hade kommit på något stort. Har ni tänkt på att man säger lev livet? Vilket är fint men egenligen är ett väldigt platt begrepp då faktiskt INGEN vet riktigt hur man faktiskt lyckas med just detta, leva livet och vara nöjd. SÅ, jag tänkte på om man istället skulle tänka lek livet, då utgår man mer från sig själv, mot sin lycka och sin framgång istället för att försöka leva upp till någon och något annat. Eller tänker jag fel? 

Sen har jag väl hört/sett det mottot förr men jag har nog aldrig ritkigt tänkt på det som något man kan ta på allvar. 

Kanske ett motto som kan skapas av min krympplast till att pryda mina armband av macramé? 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela