Hemmafix och pyssel för stora och små

PysselJUNTA!

Publicerad 2014-11-23 16:06:00 i Decoupage, Hemma hos mig, Ljuslyktor, Pyssel,

Så nu äntligen fick jag till en pysselträff! Glädje får jag säga, det är alltid kul att skapa tillsammans med andra för man får nya ideer och glasögon att titta med. Och när man ska förklara eller visa något som man själv kan så lär man sig också ofta något nytt, eftersom man sätter ord på sådant som man annars bara gör. Men idag blev det mycket decoupage får jag säga, lite ljus och en liten flur i krympplast. 
Jag själv har inte provat att fästa servett på blockljus med det hade en av dagens pysselgäster gjort så det provade vi. Det som behövs är en behållare med varmt vatten (vi kokade upp i vattenkokaren) sked, hushållspapper/handduk, ljus samt yttersta lagret på en servett. Lägg servettbiten på ljuset, doppa skeden i det varma vattnet och sen torka av! Skeden ska inte vara blöt, endast varm. Dra skeden först runt kanterna på servettbiten och när den fastnat så gnuggar man sig in mot mitten och ut över hela servetten. Man behöver doppa skeden några gången men det går rätt fort för servetten att fastna :) Vi gjorde idag endast med mindre bitar av servett så jag kan inte svara på hur det fungerar med större styckte servett. 
Detta ljus blev väldigt fint med tomtarna på. Ljuset är inte så mycket högre än där bilden tar slut så det blev väldigt nätt och gulligt. :) 
 
En annan sak som var kul, som fick mig att tänka till var att en annan pysselgäst hade med sig ljus. Jag själv har bara gjort decoupage på tomma glaslyktor, aldrig tänkt tanken att köpa dessa. Men det fungerade bra, lite pilligt ibland vart man skulle hålla bara eftersom man inte kunde hålla lyktan på insidan som jag normalt brukar göra. Sen började ljusen "svettas" när man höll i dem så det var kladdigt lite överallt. Haha.. Fast fint blev det allt :) Under det röda ljuset som håller på tork, står en mindre glaslykta, på så vis så fastnar inte lyktan i bordet och förstör servetten på nedre kanten utan det kan torka i lugn och ro. 
 
 
 
Servetter är kul. Kanske inte riktigt lika kul när man inser att man har nästan en hel byrålåda med dem men man får liksom övertala sig med att de går att använda till flera saker. :P Första juntan är avklarad, jag är supernöjd. Det blev en dag med massa pyssel, trevlig sällskap, god mat och nya ideer!
Tjiiiiiiiiiiiing

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela