Hemmafix och pyssel för stora och små

Översikt

Publicerad 2014-09-23 20:40:36 i Allmänt,

Jag har kollat över bloggen lite och insett att det faktiskt finns en uppsjö med kategorier så ska försöka organisera lite.. någon dag... någon gång... så att det inte blir så väldans uppdelat :P 
Men inte idag. :p 

Bilder från jobbet :)

Publicerad 2014-09-23 17:26:59 i Med och för barn,

 
 
Visst blire läckert!?? 
Vi ska rikta in läsåret på elementet vatten, så idag satt en kollega med några mindre grupper och fösökte lista ut vad som kan finnas i/vid vatten och letade efteråt upp bilder på nätet tillsammans med barnen. Sen blev det till att riva silkespapper kan jag lova. :P Barnen fick lägga i silkespapper i A3 lamineringsfickor och sen tittade de med förundring på hur den buckliga fickan åkte igenom lamineringsmaskinen och kom ut platt. 
 
Dessa ark ska sedan monteras ihop med nyckelringar och hängas upp med hjälp av krokar i taket :) Jag gjorde liknande i höstas med barnen fast då plastade vi in en massa härliga löv :) Det blir både spännande och dekorativt men det blir också som en skiljevägg i rummet. 

Music

Publicerad 2014-09-21 16:57:07 i Youtube,

 
 
I helgen var jag i Karlstad och hälsade på lite och mötte bland annat en brud som presenterade detta band lite. Hennes pojkvän är med och spelar. Får säga att sån här musik är riktigt.. kul. Man blir glad helt enkelt. Jag ville bara dela detta med er :) Ifall ni skulle ha lite tid över liksom... :P 
 

Happy color!

Publicerad 2014-09-14 18:57:02 i Allmänt, Hemma hos mig,

Jag älskar fäg och nagellack är en smidig och snygg detalj som kan bidra med ganska mycket, även om det inte är så synligt. Det som är det svåra är att bestämma sig för vad man ska göra med sina naglar. Jag gillar leopardmönster och detta är hur jag återskapar detta mönster. Idag har jag valt rosa bas och provar att göra fläckarna i olika färger.  
Såååå, först målar man alla naglar i önskad färg. Sen gör man bara små plickar, behöver inte vara i samma storlek utan bara tänk prickar. 
Sen när prickarna har torkat tar man fram svart färg (jag har ett nagellack med en väääldigt smal pensel som jag använder till detta, har man tålamod så går det nog med en vanlig pensel med :P ) eller vilken färg man nu vill ha och bara gör fläckar runt prickarna typ.. eller små streck. Jag är så dålig att måla med min vänster så jag försöker göra det lite luddigt på båda bara för att det inte ska vara för stor skillnad.. :P 
Sen är det klart. Det kändes lite klurigt första gången för att jag helt enkelt försökte för mycket, nu kör jag bara. Det blir bättre och bättre för varje gång. :) Precis som med allt annat, konstigt nog :P 
 

Vill bara visa min nya kofta!!

Publicerad 2014-09-14 10:11:59 i Allmänt,

Jag köpte denna igår på Vero moda och jag älskar den!! Färgen är härligt mörk och höstig, många och stora knappar som lyfter mysfaktorn ytterligare samt armbågslappar. Tycker det är så snyggt med annat tyg på armbågarna, känns lite lyxigt. 
 
Jag gillar höst och höstmode, då kommer färgern koppar och senapsgult fram och de är så himla fina. Man blir som ett höstlöv :) 
 

Ljusbollar

Publicerad 2014-09-14 10:05:03 i Hemma hos mig,

Ljusslingan har uppdaterats till ljusbollar och nu har även vi införskaffat en slinga :) Vi körde på den billigare varianten med hårda bollar som sitter fast från Rusta. Jag har även sett i inredningsbutiker där man kan komponera sin egen slinga men en mängd olika färger på bollarna, dessa bollar går att byta ut och är mjuka. Samt mycket dyrare. Men det beror ju helt på vad man är ute efter :) 
 
Jag gillar verkligen skenet som blir i hörnet av alla trådar.
 
Lovis är väl inte helt jätteglad över att vi har tagit hennes hörn, hon sitter ofta här och väntar när vi är toaletten :P Men jag hoppas att det går bra ändå. Jag gillar att vi på detta sätt också markerar höjden i rummet, något som man faktiskt aldrig tänker på annars. 
 
Myspys i höstmörkret, jag är nöjd :) 
 

Kreativitet

Publicerad 2014-09-12 17:18:43 i Allmänt,

Just nu känner jag att jag inte har några hållbara ideer till skapande. När man bor i lägenhet så kan man ju inte bara skapa massa "lull-lull" för jag vet inte var jag ska förvara det sen när jag är klar. Det jag söker är alltså ett mål, men just nu hittar jag inga mål för skapande. Och det känns som ett stort gyttjebad.. 
 

Gå-bort-present!

Publicerad 2014-09-11 15:54:45 i Hemma hos mig,

 
Detta fick vi istället för en blomma. HUR kul och mysigt är inte det eller? Jag har faktiskt inte sett dessa i sverige utan bara på nätet så tycker det är väldigt spännande att ha den ståendes i köket. Den är ju så himla fin också. Det enda man behöver tillsätta är smör och ägg :)  
 
Men egentligen så borde det ju inte vara så svårt att göra själv, det är ju trots allt en mycket roligare gå-bort-present än en blomma :) 

Torsdag.

Publicerad 2014-09-11 15:43:48 i Sytt,

Ja, precis. Idag äre torsdag och precis som andra torsdagar som både varit och komma skall så brottas jag med ilandsproblemet trötthet efter att ha öppnat på förskolan. Ofta, inte varje gång, faktiskt, när jag kommer hem så hamnar jag i soffan med Lovis och vi bara myser. Sen somnar jag och stensover till Simon kommer hem.. Inte är man piggare för det, näääääääääää, man är jättetrött hela kvällen och bara väntar på att man ska få gå att lägga sig. Japp, så ligger det till hos denna 26åring i alla fall... :P 
 
Så därför sitter jag här nu på en torsdag och inte en lördag som det oftast blir. Jag ser på statestiken att det är faktiskt då ni är inne och kikar också så vi har lite koll på varandra.. :P 
 
I helgen hade vi lite besök och Simons syster ville ha en genomgång om hur man syr en mössa. Detta är ju ändå ganska lätt och jag har gjort några stycken men man glömmer fort vill jag lova, för inte syr man några mössor under sommaren inte. Efter lite velande så åkte symaskinen fram, för visst är det så att det är en sak att höra hur man ska göra och en helt annan att faktsikt få prova. :) Så vi provade, eller rättare sagt, Simons syster fick göra allt och jag peka och gav instruktioner. Det är ju ändå så man lär sig bäst, både som förklarare och som lyssnare. Jag har tyvärr ingen bild på mössan men det blev himla fin och satt som en smäck. 
 
Vi prydde även mössan med dotterns namn med hjälp av min fiffiga symaskin som även kan sy bokstäver :) Så här ser det ut när man skriver, fort och lätt är det. Dock behöver bomullsbandet vara ganska brett annars är det lätt att det blir snett och drar ihop sig. Jag provade en gång med en smalare variant och det blev inte alls bra. 
Sen kan man ju välja om man vill ha lappen på insidan eller utsidan, namn på kläder är aldrig fel. (I alla fall om man tänkt ha med dom till förskolan :P )
 
Tyvärr har jag redan sytt massa mössor och pannband så tror inte jag är i behov av fler men ska försöka få till syjunta snart med kollegorna så att de kan sy lite. :P Tihi. 
 
 

Kika-pika..

Publicerad 2014-09-02 19:38:54 i Bilder/Foto, Pinterest, Pyssel,

Ja, nu är det september!! Hur kommer det sig att ju äldre man blir ju snabbare går tiden? Och jag har inte ens småbarn, för det brukar faktiskt vara den vanligaste jämförelsen, man ser de små växa. Visserligen ser jag barnen på jobbet växa, det händer mycket med en 1åring på ett år.. häftigt jobb jag har får jag säga. MEN DENNA TID! Det jag nu vill komma till, är att det kommer snart vara jul. Faktiskt. Jul. 
Och jag tycker det är väldigt jobbigt med julklappar.. hittar jag något så vill ju jag ge bort det med en gång inte gå vänta flera månader, eller behöva akutköpa något för att jag inte har hittat DET. 
Men jag satt nu och kikade igenom min "saker att göra" mapp på Pinterest och hittade ändå en hel del grejer som man faktiskt skulle kunna göra och ge bort. Här kommer lite inspirationsbilder från min mapp :) 
När jag kollade i den nya Pandurokatalogen så hade de något papper där som man kunde skriva ut på som blev nästan genomskinligt, kan tänka mig att det blir liknanade detta. Dooock minns jag inte just nu vad det hette..
Denna bricka hittade jag på en blogg igår som heter myownhome.blogg.se, hur enkelt och snygg som helst! 
 
Finns det något som DU snart tänkt starta igång som julklappspysssel? 
 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela