Hemmafix och pyssel för stora och små

Min sambo fixar

Publicerad 2015-04-26 17:46:00 i Hemma hos mig, Pyssel,

Vi spelar en del brädspel jag och min sambo, jag vet inte hur väl du känner till hur dessa brädspelslådor brukar se ut. Men jag kan säga att det kan vara en maaaaassa små pluppar och en maaaaaaassa små kort som sorteras upp i diverse olika små påsar bara för att de inte ska blandas. Eller så är det stora klumpiga inlägg som bara tar upp en massa onödig plats. 
Simon har hittat en person på nätet som lagt ut lite videos på hur man kan skapa inlägg själv till sina lådor. Vad jag förstod så kunde man även ladda ner PDF beskrivning för vissa spel som han hade gjort sådana här inlägg förSssåååååå, detta har Simon gjort större delen av dagen. Verkar pilligt som tusan. 
Denna låda har två fått lager med inlägg. Ett djupt i botten med alla figurer och ett tunt upptill för kort. 
Sitter som en smäck. Nu har han bara alla andra spel kvar......... :P 
 

Mer pärlpyssel

Publicerad 2015-04-26 17:20:17 i Pinterest, Pärlor,

Idag så kände jag för att pynta lite krukor med pärlfigurer. Så det blev att bläddra på Pinterest och sedan plocka fram alla grejer för att starta igång :) 
Detta var motiven som jag fastnade för. Jag ville ha lite mindre motiv så att de inte skulle bli för stora, utan förbli lite osynliga. Något som man inte får syn på med en gång.. :P 
Jag hittade tyvärr inte några blompinnar så fick ta grillpinnar istället, de är lite tunnare men eftersom mina motiv är ganska små så tror jag att det funkar bra ändå. Limmade med limpistol och sen var det bara att leta passade kurkor ;P
Den lilla traktorn, en John Deere utifrån färgen sett  sitter i en kruka utomhus. Jag har ingen aning om hur länge den får sitta där men tänkte att det kunde vara lite kul.. :P Någon måste ju ta hand om blommorna liksom.
 

Första bilden i målarboken äntligen klar!

Publicerad 2015-04-26 17:20:00 i Hemma hos mig, Tidning/Bok,

 
Vilken tid det tog! Men nu är den klar, försökte verkligen att få den klar utan att börja på någon annan bild. Det är lite mitt problem ibland, jag blir uttråkad och vill ha nytt. Men det har fungerat bra faktiskt. :) Kanske för att det är så mycket olika mönster och motiv. 
 
Bilden jag har börjat på nu är inte precis efter denna, för det var en stoooort lejon på två sidor. Så det blev en väderkvarn. Inte lika mycket att måla som på denna bild men ändå väldigt mycket smådetaljer. Jag är himla nöjd med min bok, den känns rejäl. Den är genomtänkt och helt fantstiskt vacker innehållsmässigt. Kan rekommendera den :) Så här ser den ut för er som inte har en aning om vad jag pratar om :P
 
 

Pääärlor

Publicerad 2015-04-19 14:12:36 i Pärlor,

 
Eftersom jag inte kommit på några fler roliga motiv att göra armband med som det med räven så har jag gått över till att göra dessa större, typ sköldar :P Men jag gillart, lite annorlunda. Har dock bara användt hjärtmodellen så cirkeln blir ny, vet inte om den sitter lika bra på armen.. men det märker vi. 
 
Jag har verkligen fastnat för pärlor just nu, lite så jag funkar. Jag kör jättemycket och intensivt med något till jag tröttar helt och sen kan jag inte pyssla med det igen förren flera år efteråt :P Meeeen det är kul, färgglatt och väldigt rogivnande och mysigt. Sen kan man bli lite irriterad när man strukit färdigt och hittar flera katthår i motivet men det är inte så mycket att göra åt.. Lovis vill gärna vara med och kika när jag pysslar. 
 
Såg förresten att Pappas Pärlor la upp en superfin bild idag på Instagram, tog en bild och
tänkte visa er :) 
 Visst är den fin! :) 

 

Från ring till armband

Publicerad 2015-04-12 17:38:00 i Macramé, Pyssel, Pärlor,

Ja, för en vecka sedan ungefär så provade jag att göra en ring med pärlor. Idag hittade jag en glasburk (på mitt skrivbord stod den, tänkas!) och jag fick lust att prova att göra storleken större, ett armband. 
Något av det svåraste (tycker jag) kan vara att komma på vad man ska göra för motiv, när man väl kommit på vad man vill pyssla med :P Jag har hittat en del bilder på Pinterest med just sådana här pärlarmband som är jättefina och roliga men man vill ju komma på något eget. 
Så jag gjorde en mix och pärlade en räv som jag hittade på Pinterest och så försökte jag göra skog.. eller nått :p Jag lämnade "hål" på varje sida eftersom man behöver ha något sorts spänne. Om man bara lägger på en pärlplatta så här som på bilden då räcker det inte runt hela glasburken och det är svårt att få till att armbandet sitter bra runt handen bara av sig själv. Jag kan tänka mig att om man använder ihopbyggbara pärlplattor så att man kan pärla längre eller en mindre glasburk så kan man kanske forma till det lite bättre.
Jag gjorde Macraméknutar på baksidan som spänne, tror att det var denna lösningen på de flesta armband som jag har hittat bild på.  
 
Jag har gjort på samma vis som med ringen: pärla ett motiv, stryk, försök att få ner motivet (tryckt mot glasburken) i vattenbad utan att bränna dig och sedan låt svalna. Till sist fixa spänne/stänge. :) 
Jag kom på idag att om jag doppade glasburken i vattnet precis före jag tryckte den mot det varma pärlmotivet så fastnade det lite bättre, bara för en kort stund men det var lättare att få bort bakplåtspapperet och sen ner i vattnet :) 
 
Himla kul, nu när jag väl pärlat räven börjar jag komma på flera andra motiv som jag skulle vilje göra.. meeeen mina svarta pärlor är nästan slut så behöver köpa nya :P
Tjiing
 
 

Fåglarna i fönstret

Publicerad 2015-04-12 12:39:00 i Hemma hos mig, Pärlor,

Jag pärlade ju för ett tag sedan några fåglar och hängde i köksfönstret och har i dagsläget 4 st som sprider lite härlig färg. Jag fick en fråga på Instagram om hur Lovis hanterat detta men kan glatt säga att hon inte brytt sig alls :) Även om de råkar hänga precis över huvudet på henne när hon sitta och spanar ut :P 
 
Har ni katt så låt dem vara med, titta på när ni pysslar och låt dem undersöka sakerna innan de sätts upp. Vet inte om det underlättar egentligen men jag vill tro det i alla fall :P 
 

Tillåt mig gnälla lite..

Publicerad 2015-04-12 12:33:44 i Hemma hos mig,

... dock vet jag inte vart mitt fokus bör riktas eftersom jag innerst inne vet att "man får vad man betalar för".
Det är ändå tråkigt.. faktiskt. 
 
Köpte ett rör pennor (stod 24st på burken men vara bara 23st i, så bara där blev jag irriterad) för 20spänn, såg lite nyanser som jag inte hade hemma så tänkte att detta kan bli kul och bra till min nya målarbok. MEN, precis som jag hörde i onsdags när jag var på utbildning: Färg och verktyg riktat mot barn är av mycket sämre kvalite. Precis som i detta fall, väääääääääldigt lite pigment i färgen. Mina dyrare pennor från panduro är awesome i jämförelse... Himla tråkigt och vad gör jag med dem nu? Kan inte tänka mig att något barn vill ha dessa, täcker ju inte på långa vägar. 
 
 

Men titta!

Publicerad 2015-04-05 20:35:10 i Hemma hos mig, Tidning/Bok,

Tydligen så hade vi glömt att kolla postlådan i torsdags :P 
 
Jag fastnade lite för dessa typer av böcker sist jag var på bokhandeln och kände att en sån bok vill man ta med sig ut och sätta sig med någonstans och bara njuta av lugnet. Så jag beställde en. Nu behöver jag bara gå ut och hitta lugnet :P 
 
 

Pärlring

Publicerad 2015-04-05 20:29:00 i Hemma hos mig, Pyssel, Pärlor,

Igår la jag upp en video med från Pappas Pärlor och idag kom jag över lite rör. Så jag var ju så klart tvungen att prova själv! :) 
Jag började med att mäta röret och sen markerade jag ut på pärlplattan hur brett motivet skulle vara, kom fram till att 13 pärlor brett var ganska bra. Sen är det bara att börja präla :) 
Mitt första motiv blev ett hjärta. Det var inte helt lätt att få det varma motivet runt staven, loss från papperet och ner i vattenbadet utan att bränna sig.. men det är nog en träningssak. Precis som allt annat.. 
Mitt nästa motiv blev ett pacman-spöke. Men det fick jag göra om tre gånger innan jag blev nöjd. :P 
 
Så himla kul. Det är inte lätt att stryka ut alla pärlor men det är bara att träna, precis som vattenbadet utan att bränna sig. Men jag är nöjd. Jag gillar ideén och tror att jag kommer göra många fler :)
För visst blir man glad! :)
 
 

-> Pappas Pärlor <-

Publicerad 2015-04-04 21:50:00 i Med och för barn, Pärlor, Youtube,

Ja.. why not? Jag hittade denna nisse på Instagram men han har både hemsida och kanal på youtube. Johan som han heter verkar vara en trevlig och himla kreativ människa som går lös med sida pärlor. Sådant är ju alltid kul, människor som inspirerar. 
Här kommer länken till hans hemsida -> http://www.pappasparlor.com/#!about/ch9p 
 
Denna video har han där, bland annat, under fliken Tips och Tricks. Jag får säga att jag är väldigt sugen på att prova, dock måste jag hitta ett föremål som är lika smalt som mina fingrar... hmmmmm. Men visst blir det fräckt! :) 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela