Hemmafix och pyssel för stora och små

Målat lite

Publicerad 2015-08-27 20:31:00 i Pyssel,

Efter lite funderingar så bestämde jag mig för att måla mina små trästickor en gång till. Ikväll har jag provat en ny schablon med fjärilar. Detta motiv ville jag ha lite diskret i bakgrunden så blandade mina vita färg tillsammans med metallicfärgade färger. Jag tänkte att det skulle bli lite glansigt liksom, som fjärilar men vet inte riktigt om jag blev helt nöjd där. Dock,  använde jag en bred... Ja, vad kallar man sådana penslar? Svamppensel? Jag hade en ganska bredd sådan som gjorde att jag lättare kunde få olika nyanser när jag dutta runt på schablonen :-) vilket jag faktiskt blev väldigt nöjd med.
Kan säga att det var värdigt längesen som jag använde en schablon sist och denna var lite pillig. Även om jag tejpade fast den så att den inte skulle glida runt så lyckades färgen komma under kanten på vissa ställen. Inte så att man stör sig.. Men ändå. För att vara första försöket är jag ändå nöjd med resultatet :-)  Nu är det bara resten kvar :-P 
 
 
 
 

Mina stickor

Publicerad 2015-08-23 16:20:41 i Hemma hos mig, Pyssel,

Har målat ett tunt lager med vit matt hobbyfärg. Inte helt säker än om det ska förbli så här eller om jag ska måla en gång till så att det blir lite mer täckande.. Vad tycker du?

Mitt paket

Publicerad 2015-08-22 17:14:00 i Papper och Scrapbooking, Shopping,

Eftersom jag har minne som en (mycket) äldre tant så har jag nu äntligen fått hem mitt paket. Bara några dagar senare än jag första trott.. 
Innehållet är från Panduro,  nästan bara reaprodukter :-) 
Kan tyckas tidigt med julstämplar men är det rea så är det :-) och kollar man på pinterest så börjar tankarna redan snurra kring julkort, dekorationer och egengjorda presenter.  Men andra ord, jag är i tid..haha.

Noooooo!

Publicerad 2015-08-22 12:21:44 i Hemma hos mig,

Oftast brukar jag ha de flesta verktyg, prylar, färger och tillbehör till mitt påkomna pyssel... Men idag är undantaget. Dock är det inte ofta som jag använder hobbyfärg så får väl skylla på det :-P 
Men ska inte klaga allt för mycket, kunde vart söndag. Idag kan jag i alla fall går ner till Helen i sybutiken och köpa mer :-) 
 

Biltemas trästickor

Publicerad 2015-08-21 17:56:27 i Pyssel,

För ett tag sen var det lite av en hysteri över dessa stickor. Det pysslade av alla, i alla åldrar, utom jag. Jag skyr hysteri..Lite som när de blommiga gummistövlarna blev inne. Jag tyckte det var det gräsligaste jag sett, 2 år senare köpte jag egna. Nu kan du ju lista ut att jag nog börjat att gillar de där stickorna och ser möjligheter i dom, finns dom att köpa? Nepp. Min vanliga tur :-P men idag fick jag en bunt av en kollega på jobbet. Tänk vad glad man kan bli över en bunt trästickor :-) 
Har du pysslat med stickor?

Mitt kort :-)

Publicerad 2015-08-19 21:59:38 i Papper och Scrapbooking,

Mja,  jag har ju pillat med ett kort som jag inte kunnat visa er, men nu är det överlämnat så jag tänkte att nu ska ni få se mitt luftballongskort :-) 
 
 
För att vara mitt första ballongkort är jag riktigt nöjd :-) dock använde jag mitt dåliga lim så det tog ett tag  att få det så som jag ville ha det. Mitt Pandurolim vinner med hästlängder över Ica 's. Jag har sett på pinterest att man kan göra med hjärtan också, då blir det lite mer likt en riktig luftballong i formen. Kan tänka mig att hjärtan är lite svårare att få ut bra, eller i alla fall att hitta en bra hjärtmodell.  En cirkel är ju alltid en cirkel :-P 
God natt på er! :-) 

Lite bläddrande..

Publicerad 2015-08-18 20:18:15 i Hemma hos mig, Tidning/Bok,

I vanlig ordning får jag infall och beställer ting dagen innan ny katalog dimper ner i brevlådan..Eller dagen innan "gratis frakt" vecka påbörjas :-P men men. Igår kväll klickade jag hem lite nya stämplar från Panduro i alla fall som var på rea, tänkte att det kanske kunde bidra med att jag skapade och gav/skickade lite fler kort till folk. :-) 
Faaast,  det kanske är bra också att jag beställde igår. Då kan jag ju inte med att beställa igen så tätt inpå liksom. :-P 
 
Finns det något speciellt som du fastnat för i den nya katalogen?

Kort

Publicerad 2015-08-17 21:31:33 i Papper och Scrapbooking,

Har pillat lite med ett kort. Inte helt nöjd än men det kanske fixar till sig. Jag kan tyvärr inte visa resultatet än  så ni får snällt fantisera över vad jag hittat på :-P 
 

Den växande syhögen

Publicerad 2015-08-16 19:39:00 i Hemma hos mig,

Ja, eller vad ska jag kalla den. Ting jag påbörjat men inte slutfört. Jag har pratat om det tidigare,  i början av min semester som nu är slut för längesen. Jag har haft en jättestor lust, ett sug efter att åka till tygposten och bara titta och känna på alla fina, färgglada,  vackra tyger. Men jag har inte kommit iväg för jag vet att jag kan inte gå in utan att komma därifrån med en påse full av tyg. Och jag behöver i nuläget inge mer tyg eftersom den där syhögen påminner mig dagligen om att den vill bli färdig.
Jag känner mig lite som Alfonds "jag ska bara...."
 

Pärlandet

Publicerad 2015-08-16 16:27:15 i Hemma hos mig, Med och för barn,

Mja, hur har det gått undrar du säkert.. Jag har nu pärla klart men "hello kittypippi" men inte strukit. Jag är rädd för att det kommer bli pannkaka av allt och det skrämmer mig lite. Hindrar mig från att slutföra processen liksom :-P här är en bild från tidigare idag när jag höll på att pilla dit de sista pärlorna.
Motivet är ganska stort och det behövs 4 plattor, vilket gör motivet lite otympligt att förflytta. Filuren, hello kittypippi har jag hittat på Pappas pärlor 's instagram.  Tyckte den var så himla fin. Får se om jag vågar mig på en strykning ikväll :-P 
Tjing
 
 

Balkonghäng

Publicerad 2015-08-09 12:40:30 i Hemma hos mig,

Idag sitter jag på balkongen och myser :-) hade tänk mig till tygposten igår men det blev inte av så har ingen lust att sy idag.  Så vad passar bättre än att sitta på balkongen och pärla? :-) idag ska jag prova att pärla en filur av pappas pärlor. Vi får se hur det blir, jag och strykjärnet kommer inte riktigt överrens när det gäller större pärlmotiv.  Jag hade behövt ett som är helt platt under, ingen ånga med andra ord och det känns som att det bara är loppis som gäller då.. Men men, kanske kommer jag o strykjärnet bättre överens idag :-P 
 

Skruv lös?

Publicerad 2015-08-03 14:30:55 i Hemma hos mig,

Mitt senaste pysselinköp är mer ett hjälpmedel. Stora muttrar från biltema. Inget som flyttar sig här inte. :-P Eftersom jag inte har något större bord att använda mig av när det är dags att måla av mönster eller klippa delar så blir golvet en given arbetsplats. Men det är lätt att stöta till både det ena o det tredje när man kryper runt så detta är verkligen bra :-) idéen fick jag av Mimi G, som har en mängd inspirerande videos på Youtube om sömnad. Jag har tipsat om henne tidigare, i samband med att jag provade sy mina första egna leggings.  
Tjiing 
 

Hej läsare!

Publicerad 2015-08-01 20:51:00 i Allmänt,

Jag vill bara berätta att jag kommer inte skriva så mycket på Facebook längre om när nya inlägg kommit upp här. Jag har nämligen tagit bort appen på min telefon samt insett att jag lika väl kan blogga via telefonen istället för att använda datorn och kameran.. 
 
Sååå, jag hoppas att kunna pyssla och blogga mer, men vore kul om ni ändå kom ihåg att kika in :-P 

kram på er!

Elsas syskrin

Publicerad 2015-08-01 19:47:30 i Besökta platser, Shopping,

Ja, vad ska man säga. En liten lantlig butik som får en sådär lycklig när man strosar runt bland krukor, lyktor, doftljus, dukar och kuddfodral med brodyr. En klockren helhet. De finns på instagram och jag tror det även finns en facebooksida. Jag besökte dem tillsammans med min mamma tidigare i sommar, innan butiken hade öppnat och det var väldigt kul nu att se hur det blivit :-) Jag hittade en jättecharmig duk och ett doftljus med lukt av Apple Spice.  
Nä.. Jag har inte strukit duken :-P jag ville bara ha fram den så fort jag kom hem bara för att den är så himla fin. 
Tjiing

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela