Hemmafix och pyssel för stora och små

Man kan hitta mycket kul på biblioteket

Publicerad 2015-01-31 15:20:40 i Hemma hos mig, Tyg och ting,

Jag tycker om att vara på bibliotek ibland. Alla smyger runt i sina egna tankar och letar tyst efter spännande böcker att bläddra i. Ett kollektivt lugn liksom. Nästan lite som att vara i en kyrka. 
Men det finns ju inte bara böcker på ett bibliotek, det finns tidningar också. Bland annat. 
Och detta med tidningar det hade jag helt glömt. För det är ju faktiskt inte bara dagstidningar som finns, näää det finns nästan vilken tidning som helst. Detta upplyste Madde mig om förra helgen och igår traskade vi dit tillsammans och kikade lite. Jag fick med mig några nummer av "Allt om handarbete" hem :) Så idag har jag börjat att måla av mönster!! Weiii. 
Detta har jag börjat måla av än så länge. En somring och slapp sommartopp samt ett par haremsbyxor med fickor. Det kan vara kul att prova en lite mer avancerad variant av mina enkal fladderbyxor :P 
Hur söt var inte dessa luftballonger! :) I like.. 
Nu återstår bara att se hur länge mitt mönsterpapper räcker :p 
 

Kreativt kaos.

Publicerad 2015-01-31 15:06:19 i Hemma hos mig, Pyssel,

Det var ett synsätt som Malin intog när jag bodde i Karlstad och hon besökte mig.
Jag tyckte det var ganska vackert faktiskt :) 
 
Vit krympplast som jag fick av Simons syster pysslar jag med :) Hon tipsade även om att man kan måla med Promarkers på färgad krympplast. (Den genomskinliga plasten som jag äger har ingen ruggig sida som färg fäster på). Det var ju himla passande eftersom jag en gång fått såna pennor av Simon :) Happy happy. Jag blir så glad när jag hittar nya användningsområden för sånt som jag har i mina gömmor. Då vet man att det är bra köp liksom :P  
Tror väl att det mest blir olika smycken, av olika slag :P Det får vi se när de krymp och jag känner in vad de vill bli :P Lite som Ernst. Haha. 
 
 

Weeeiiii :)

Publicerad 2015-01-27 17:41:27 i Hemma hos mig,

Ibland kan man bli barnsligt glad. Det är skönt att bli det ibland, och det bästa av allt är att det inte behövs så jättemycket :) 
Idag väntade dessa två i postfacket!!! :) I löööve tidiningar och kataloger, de är så fina och mysiga att bläddra. Fulla av inspiration och fina färger.
 
Stoff och stil är ganska roliga på detta vis, de delar upp i två rejäla kataloger istället för att samla allt i samma. Vilket också är praktiskt om man bara är intresserad av det ena, eller det andra. Jag blev glad i vart fall, inget jag hade förväntat mig att hitta i postfacket. 

Digitaltrycket med björnen skulle bli en väldigt fin kudde här hemma.. den är jag lite sugen på får jag lov att säga. Trycket med räven var också snyggt, skulle blir en väldigt fin tavla :) Får se hur bra övertalningsförmåga jag har på min andra hälf :P Haha. 
 
 
 
 
 

"Hustomte"

Publicerad 2015-01-26 20:10:29 i Hemma hos mig,

Inget pyssel är för stort eller för litet. Idag har jag gjort lappar att sätta på våra nyinköpte sorteringslådor som bor i det oväntat stora utrymmet under diskbänken. Det blir liksom lite roligare. Innan jag fäste dem med vanligt tejp på lådan så laminerade jag dem. Då håller de lite längre dessutom :) 
 
 
 

När väl lusten smyger på :P

Publicerad 2015-01-24 12:52:49 i Hemma hos mig, Pyssel,

Berlocker jag fick i julklapp av Simons syster och systerdotter :) Får se om jag behåller den färgade kejdan bakom.. men gillar att det blev lite mer färg. Klirrar så roligt när man rör sig också :P 
 
Och när man ändå har alla grejer framme så kan man ju fortsätta :) Jag gjorde Pippi i krympplast innan jul men visste inte riktigt vad jag skulle göra med den sen, hade tänkt halsband så gjorde hål på två ställen.. men längre kom jag inte. :P Idag kom jag på hur jag ville ha det :) 
Jag har nästan alla färger i tråd, men kände att grönt blev bäst. Tänkte ta grönt och orange först men det blev lite väl bra, och det blir lite svårare att hitta kläder som passar till. Sååå därför blidde det grönt, och den jäääättesmala kedjan jag köpte. Kedjan visste jag inte riktigt hur jag skulle varken dela eller fästa, så det ledde till de små "klämmorna" vilka jag har fäst tråd och kedja i ihop med pippi.. Hänger du med? :P Efter några försök med olika verktyg så klippte jag bara av den, gick jättebra :) 
Här har jag fäst tråd och kedja i klämman. Jättebra att ha en mindre tång med både rundad och platt tång till detta. :) Min är inköpt på Panduro, de har massa bra olika modeller och storlekar.
Klart :) 
 
 
 

Beställt från Panduro :)

Publicerad 2015-01-24 10:32:14 i Hemma hos mig, Pyssel, Shopping,

Ja... Jag har tänkt pilla ihop lite örhängen o armband och utsmycka med figurer i krympplast. Pärlorna var neutrala och fina så tänkte försöka få med dem också. Limmet köpte jag för att jag har köpt två andra limstift i andra vanliga butiker och blivit väldigt missnöjd. Jag trodde lim var lim, men så är det tydligen inte. Panduro har kommit igång väldigt bra med gratis handledningar, både i pappersform men också med hjälp av videos eller Pdf. Detta gillar jag :) Så det kom med två sådana också, hittade fler intressanta men de var slut. 
Få se om jag kommer igång idag med detta eller om det blir till att göra annat, har två kuddfodral som behöver lagas och är lite sugen på att sy något nytt kul med de mönster jag fått...
Vi får se i vanlig ordning helt enkelt :P Tills vidare, ha en snöig och lugn lördag!
 

På g

Publicerad 2015-01-20 19:57:00 i Hemma hos mig,

Ja, jag hade ju börjat med ett par leggings i smått rörigt tyg, ty det är så sådana tyger jag dras till. Men... det fanns inte mycket till resår i mina gömmor. Så jag belv inte klar ikväll heller!
 
Så kan det gå när man inte har koll på vad man har o inte.. helt i vanlig ordning hos fröken H. :P 
Bokade biljetter till fröken Pe igår förresten, det ska bli så himla kul att besöka henne en hel helg. Hon är så fantastisk kreativ och finurlig. :) Blir säkert lite mer tyger och prylar då... precis som i vanlig ordning :P 
 

Man kan skapa så mycket fint..

Publicerad 2015-01-19 22:01:57 i Pinterest,

Eftersom jag inte gillar att ta tag i projekt som jag vet att jag inte kommer hinna/orka klart med vi samma tillfälle som jag börjar, så har jag inte börjat med något projekt ikväll.. Eller fortsatt heller för den delen. Det ligger nämligen ett par påbörjade leggings o väntar på att få bli klara men jag kände som sagt inte för att göra det ikväll. Såååååååååååååååååååååååååå jag har suttit lite på Pinterest istället. 
 

Jag kan ju inte sticka, har fortfarande inte satt mig ner och försökt lära mig med alla de där stickorna jag fick i julklapp, tiden rusar och snart är januari slut! Men jag har i alla fall fått tanken att det kanske är lättare att virka än sticka, jag vet inte. De som kan sticka och virka kanske tycker att det är lika lätt, men ja.. jag får ju mina ideer ibland av helt okänd anledning. Idag har jag kikat lite på denna fina virkade korg. (Bild från Pinterest)
Jag har bara virkat små filurer innan men hur får man det så bastant och stort? Dubbla garn och jättestor virknål? Någon som gjort något liknande?? Hade vart kul att prova att göra något liknande men vad ska jag göra med den tro..? 
 
Sen hittade jag denna bilden på Pinterest. Tycker ju om när det blandas material och det gäller nog det mesta faktiskt. Jag vet inte varför, jag bara tycker att det är estetiskt tilltalande. Nu har ju jag nästan bara trikåtyger så jag kanske inte kan göra något liknande i dagsläget men visst ser det glatt och somrigt ut? 
Kanske något som går att loppisfynda ihop? 
 

> Rut <

Publicerad 2015-01-18 21:12:17 i Virka,

Jag började att virka förra veckan och idag blev jag äntligen färdig! Jag har försökt att skriva ihop ett mönster med hjälp av andra mönster som inspiration. Men jag är inte helt klar, tycker vingar är så svårt att förklara. Så mönstret kommer när det kommer.. helt enkelt :P 
Jag kom på i efterhand hur jag skulle ha virkat in vingarna meeeen det får jag ta nästa gång jag 
virkar :P Denna gång är de bara påsydda som vanligt. 
I ugglan finns en lite rispåse samt vadd. Men jag vet inte riktigt hur mycket mer stabil den egentligen blev av lite ris. Fast den blev lite mysigare att hålla i får jag säga :) 
Tofsarna höll jag på att bli galen på. Men de kom till sist på plats, så som JAG ville ha det :P Nu väntar Rut bara på att få flytta hem till sitt nya hem :) 
 
 

Pärla pärla liten pärla

Publicerad 2015-01-17 18:50:20 i Med och för barn, Pinterest,

Jag har sagt det många gånger och lär säga det många gånger till, Pinterest är en helt fantastisk inspirationskälla. Jag har väldigt svårt att förklara för människor vad Pinterest är och hur det funkar, men det är ett ställa där jag kan klicka runt säkert någon timme varje dag. Så lite beroendeframkallande är det. :P
 
Men här hittade jag lite nytänk och roligt gällande vanliga indianpärlor. Hama beads som det heter på engelska, man kan hitta mycket kul om man bara googlar också naturligtvis :) Barn gillar också ofta att pärla, något liknande detta hade vart kul att introducera på jobbet med de största eftersom de är så duktiga byggare och pysslare :) 
Jag har sett lite olika varianter på denna modell (bilden ovan), bland annat med en liten fotohållare så att det lilla bygget får även ett syfte som lekfull ram. Egentligen inte så svårt, men så är det ju med allt. Man måste vara medveten om vad man kan göra först för att kunna göra det, och kunna göra det bättre. 
Bilden nedan tror jag också kan vara rätt enkel, lite som scapbooking. Man gör lager på lager och massa lim. Himla kul ide för en tavla i alla fall :) Vem skulle inte uppskatta något sånt liksom??? :)  
 
Detta hittade jag igår när jag kikade runt och detta har jag inte sett eller tänkt på förut. Vad man skulle kunna göra med dem mer är bara hänga i typ förstret det vet jag inte.. eller kanske en fin mobil. Men jag gillar grejen.. Blanda material överlag är spännande och kul tycker jag. Tips och ideer om vad man kan göra? 
 
 

Hejsan Hoppsan!

Publicerad 2015-01-17 18:30:07 i Citat,

Min kära sambo drog hem förkylning värre än vad jag skulle ha kunnat få på jobbet så inte vart så jättepysslig denna veckan. Dock besökte jag gymmet och plågats av träningsvärk heta duga i flera dagar. Men så blir det när man kör hårt utan någon som helst grund :P Haha. 
 
(Bild från Pinterest)
 

Pakeeeeeet! :)

Publicerad 2015-01-13 21:13:05 i Hemma hos mig,

Ja.. eller ett stort kuvert. :P Men visst blir man glad av sånt, jag visste visserliegn att det skulle komma, men inte när. Och jag visste typ vad som skulle vara i, men inte exakt. 
Det är från Fröken Pe. Hon har skickat ett mönster som hon har gjort, samt lite billiga reamönster från Stoff och Stil som hon trodde skulle passa mig :) 
Jag har kontrollerat baksidan och dessa mönster ska vara enklare än min tunika :P Så det kan vara kul att prova något typ liknande men ändå förenkalt. Oftast brukar man ju köra åt andra hållet... meeeeen :P Alltid kul med nytt. Tror inte jag kommer börja under veckan utan blir nog till helgen. Detta ser jag fram emot. 
 

Söndag

Publicerad 2015-01-11 19:11:45 i Hemma hos mig, Virka,

Här sitter jag i alldeles för dålig belysning i soffan och försöker virka med svart garn... Förutsättningarna är inte de bästa kanske :P Jag satt förut och tänkte på Göte, den lilla ugglan som blev inspirationen till denna blogg, ofta skapar vi saker utan att helt veta vad det blir när det väl är färdigt. Fantasi är häftigt ändå.. vi kan tänka och föreställa oss saker som inte finns. Som ännu inte finns. 
Jag hoppas att RUT blir färdig inom det närmsta, notera att jag döpt min lilla skapelse innan jag ens vet hur hen kommer blir. Men det känns som en RUT.. helt enkelt. Det fanns önskemål om lite tyngd, kanske lite ris i botten för att ugglan ska kunna stå lite stadigare. Jag har aldrig gjort detta förut.. eller ja, jag har en elefant med en stor sten i sig för snabeln gjorde hen framtung. :P Men aldrig ris.. HUR gör jag bäst själva behållaren runt riser tro.. trikåtyg eller vanligt.. det bästa hade vart en strumpa. :P men eftersom jag ska ge bort den så vet jag inte hur populärt det blir med en gammal strumpa i :P Detta lilla risproblem har fått min att stanna lite.. ugglekropp, vingar och snart ögon är klara i alla fall. :) Hade glömt hur avslappnande det var ändå att virka.. riktigt skönt. Även om det tar lite tid. 
 
Pratade med fröken Pe idag, hon skulle skicka lite mönster till mig :) Hur glad blir man inte va att höra sånt? Jo glad, riktigt barnsligt glad. :) 
 

Färgpiff!

Publicerad 2015-01-10 12:04:54 i Hemma hos mig,

I sovrummet på en liten vägg har jag en FINLIR FLADDRA från Ikea. Jag byter bilder kanske en gång om året i den, vilket är synd eftersom man bara ser 5 bilder åt gången.. Men idag i alla fall har jag suttit och satt in nya bilder, samt piffat till den ytterligare med färgade papper :) Så från enkel, neutral fotoförvaring har det nu förvandlats till del av inredningen :) Sånt gillar jag, när ting tillför något till helheten. 

Så här såg det ut innan jag började. Enkelt med fotot som innehåll och enda fokus. 
Jag började med att kolla efter vilka foton jag vill ha med, sen drog jag fram ett block med färgat papper. Vi har en srot tavla över sängen med ganska mycket färg och starka färger i, så var det den som var utgångspunken i vilken färgskala jag använde. Sen mätte jag upp hur stora de färgade papprena kunde vara för att passa i ramen. Efter det, är det bara att köra :)  
Jag satte inte ihop dem förren jag visste i vilken ordning jag verkligen ville ha dem i. Vilket underlättar i fall man är en velig människa som jag :P
Jag provade mig fram för att se vilka bilder som passade ihop med vilka färger, vilka som förstärktes eller lyftes av bakgrunden. Blått kan vara lite känsligt eftersom många foton innehåller mycket blått om man fotat utomhus, samma gäller grönt. Dessa bilder kan behöva en komponetfärg för att framhävas istället för att bara bli vääääldigt blå. Men man ser ganska fort vad som passar :) 
Färgcirkeln. Jag älskar dem och man kan använda den till så mycket, detta var hjälpmedel även idag :) 
Så blev det :) Ramen längst ned är blank, åt detta håll. Vänder man sen på ramarna så är den en annan ram som är blank och bara innehåller färg. Jag tänkte att detta kunde vara lite kul, och snyggt eftersom det bryter av.
Jag är som vanligt väldigt nöjd :) Färg är härligt och energigivande! 
 
 

fm, lm, sm, 2i1....

Publicerad 2015-01-08 21:33:07 i Hemma hos mig, Virka,

Alltså.. ikväll har jag fått ruska runt i hjärnkontoret! Haha. Bara det att få till en magisk ring tog nästan 3 försök innan jag fick till det. :P Man glömmer fort. Men nu har jag böjat och jag utgår från mönstret till Göte men ska göra en uggla som är lite större och längre upptill tänkte jag. Kikade runt lite på olika bloggar men alla skriver ju mönster så olika så jag kände mig besegrad och håller mig till det jag känner till och kan läsa nu istället. 
Tjiing :) 

Hohooo, virknålar var är ni?

Publicerad 2015-01-06 12:01:38 i Virka,

Typ så kände jag i morse när jag började rota bland mina lådor. Jag hade en hel låda med garn men inte en enda virknål.. men till sist hittade jag dem i en låda, med lite mer garn.......... 
En kompis var sugen på en liten uggla, jag har inte virkat på ett tag så känns faktiskt lite kul. Det är kanske dags att börja igen efter... 1 ½års uppehåll. Det blir inte helt en Göte utan lite annorlunda, ska försöka skriva ner mönstret så kanske det blir bra nog att lägga här på bloggen :) 
 

Ett minne att ge bort

Publicerad 2015-01-06 11:54:26 i Pyssel,

Ja, bilder och texter kan vara minnen, eller bli minnen. Igår började jag med en doptavla. Det är ju också ett sorts minne, nu väntar jag bara på själva dopet :P 
 
Denna gång blir motivet helt i papper. Förutom snörena på bilden vill säga :P Jag har gjort två doptavlor innan men då var jag inne i en pärl-period så tavlan utsmyckades av lite pärlade figurer. Dock har jag inga direkta bilder... Jag har blivit mycket bättre på att ta bilder, både för att visa men också för att kunna gå tillbaka och analysera vad jag gjort och hur jag skulle kunna gå vidare nästa gång. :) Sen också som minne naturligtvis, man kommer inte ihåg alla armband, lyktor, kort och virkade små amigurumis man gjort efter ett tag.. :P
 

Idag har vi gjort något vi inte brukar göra..

Publicerad 2015-01-05 17:39:29 i Hemma hos mig,

..vi har bakat bröd. Eller ja, tekakor rättare sagt. Jag hittade min mormors gamla recept som vi utgick ifrån men alltså, brukar man inte baka så inser man snabbt att det inte är helt enkelt ändå. Hur mycket mjöl är lagom? Hur mycket kommer tekakorna jäsa, så hur små behöver vi göra dem? Hur mycket färg ska de ha? 
Men vi gjorde en sats och nu luktar hela lägenheten nybakt bröd! Bara lukten är nästan anledning nog till att baka. 
Haha... så fort jag petade på degen så sjönk den ihop. Doh... Men blev ganska mycket ändå och degen skulle jäsa ytterligare innan tekakorna skulle in i ugnen. 
Färdiga! :) 
 

Feedback

Publicerad 2015-01-03 21:37:40 i Pyssel,

Det är verkligen så himla kul att höra kommentarer om sånt man har gjort :) Sanna var här förut och berättade att det var flera som hade kommenterat ett armband hon har som jag gjort. Då känns det lite som att man lyckats skapa något bra.. JAG har lyckats skapa något bra. Något fint som andra ser och gillar.. det värmer och visar att allt man gör passar inte bara för mig utan är sånt som andra också tilltalas av. 
 
Då har man liksom lyckas, när man får andra att se.. 

F Ä R D I G!!

Publicerad 2015-01-02 20:16:03 i Sytt,

Ja, så gott som i alla fall men jag orkar inte mer idag och huvudsaken är att den passar! :P 
Jag är faktiskt väldigt nöjd med hur den blev. Många snygga linjer och detaljer som jag inte sett innan den faktiskt blev helt klar. Halslinningen blev inte helt jättebra.. men jag fattade inte beskrivningen och hittade lite bilder på en blogg, dock användes en overlock.. så det är kanske anledningen. Men jag har iaf en halslinning, den första och hittills snyggaste jag gjort! 
Vad gjordet jag idag då?Jo, jag började med halslinningen den skulle klippas ut, den del jag väntat med sist. En lång linjal är faktiskt jättebra att ha till hands när man ska både mäta och rita av mönster. Så det är ett bra köp. (köpte min precis innan jul)
Eftersom jag inte gjort en halslinning innan så fattade jag inte rikigt beskrivningen, och tyckte den lär krånglig. Såå jag letade runt lite på olika bloggar och hittade denna variant. Kändes smidigt iaf :) Men jag har fått lite råd av Pernilla nu så nästa gång blire bättre :P 
Man skulle sy ihop ena axelsömmen först vilket gjorde att det blev rätt lätt att arbeta med klänningen. Trodde inte det när jag först läste beskrivningen men det funka fint :) 
Kolla så snyggt!!! :) Det du ser är den påsydda halslinningen, ryggen samt lite av ena axeln. 
En axel. Jag var inte helt hundra först vilken sida som skulle vara fram o vilken som skulle vara bak men om man varit nog med alla små markeringar sen man målade av mönstret så är det lugnt....... *host host*
När axlarna är på så är det bara att sy ihop sidorna :) 
Tänk på att inte lägg dragkedjan för nära kanten....... för det blir väldigt mycket som pressarfoten ska ta sig över med tanke på att det är typ 4 lager tyg på samma ställe också. 
Typ färditg. Det är här jag är just nu. Uppläggning kvar nertill och på ärmarna. 
Kolla alla linjer! Jag är väldigt imponerad över att jag fick till det så bra i armhålan... inte för att folk ska där och snoka men visst blev det fint! :) :P
Om du undrar vad som hänt under min hand precis i koppling med det gröna tyget så är det här jag har använt mig av rynktråd.. den över tyget med fåglar som är sytt lite rynkigt här för att ge lite... ja jag vet inte vad jag ska kalla det, snyggt fall kanske. Syns mer på den fösta bilden i detta inlägg :) 
 
Så, wow känner jag lite. Igår tyckte jag att beskrivningen var grekiskan och idag har jag lyckas få ihop en klänning/tunika :) Inte illa pinkat. Man kan mer än man tror, men man får ju inte ge upp på vägen för då kommer man ju ingen vart. Svårighetsgrad 3 av 5 är detta i alla fall, om du skulle vara sugen själv på att beställa mönster o sy efter.
Jag är så glad också över att tygerna går så bra ihop. Jag trodde jag skulle se ut som en stor 2åring.. men detta är helt ok :P 
Trevlig helg på er! :) Tjiiing

Rea på Hemtex

Publicerad 2015-01-02 16:06:42 i Hemma hos mig,

Jag handlar sällan på Hemtex, det är jättemycket fint men blir liksom inte av. Men idag hittade jag lite :) 
Alltså kuddar.. jag brukar inte köpa det, eller överdrag men denna var på rea och jag kunde inte släppa den. Så den fick följa med hem :) Rävar är så fina djur, har ett halsband från Åhlens också med en räv i..
Dessa små origamidjur har jag kikat på innan, sen har de varit slut. Men nu helt plötsligt fanns de igen, på rea dessutom. En räv till^^
Tror att Hemtex även har haft någon figur i en storlek större men den fanns inte idag... Börjar blir lite väl vitt i fönstrena nu men, de får stå där så länge. :)
 

Nu så!

Publicerad 2015-01-01 21:06:49 i Hemma hos mig, Sytt,

Jag köpte lite mönster från Stoff o Stil för ett tag sedan som legat och nästan ropat på uppmärksamhet. Och eftersom jag också har haft tyg liggande så kände jag idag att det kunde vara dax för en ny utmaning. Mönstret är av svårighetsgrad 3 av 5. Vet inte om det säger så mycket med med tanke på att jag ALDRIG sytt efter ett sånt här mönster innan med så många delar så kan jag säga att när jag läste själva beskrivningen första gången så kändes det lite som ett helt främmande språk...... Jag läste högt för Simon, han bara skrattade och lämna rummet. 
Klänning eller tunika, jag vet inte riktigt var gränsen går men jag tänkte på Pippi för jag såg den. Jag är barnsligt förtjust i Pippis kläder, har blivit det som vuxen så ville ha en tunika i flera färger. Jag slog då till på antalet 3, ett skogsgrönt, ett mörkgrått samt ett jättegulligt mönstrat tyg med fåglar. Kan säga att mönster från stoff och stil beställs i önskad storlek så man får inte en hel karta med massa små linjer. Nä, du beställer en storlek och får enkelt alla bitar ut klippta och klara i så där växtväv, färdiga att användas direkt. Ganska smidigt, men kan säga att jag var inte helt hundra på vilken del som var vilken för de är inte numrerade utan det får man göra själv. Och det finns flera små bilder på alla delar i beskrivningen så man vet inte om det är avigsidan eller rätsidan de visar.. VILKET, bidrog till att jag greps av lite panik när jag skulle sy ihop två framstycken.. men jag hade gjort rätt. Konstigt nog.. :P 
Beskrivningen är inte så lång, på papperet som syns är det för två olika språk så en halv A4 liksom. Om man läser hela på en gång känns det bara rörigt så fick verkligen ta punkt för punkt. Finns några få bilder på hur man ska göra vissa grejer vilket är tacksamt. Jag kan säga att jag har anstängt mig, nålat ordentligt, strukit kanterna och till och med sytt i en "rynktråd". Riktigt stolt. 
Det mönstrade tyget och det gråa under är två spegelvända bitar så de ligger liksom omlott, och ihopsydda upptill. Vilket gjorde lite lite tjockt att sy i tillslut eftersom man syr i flera lager.. kanske är det annorlunda att sy med en overlock.. 
Det här steget var klurigt får jag säga. Trångt som tusan och tjockt. Men det gick det med efter lite vändande fram och tillbaka. 
Detta är baksidan.. 
Sen när man sytt ihop det gröna tyget med de andra två tygen så ska man sy på en dragkedja också.... de gröna bitarna var lite svåra att få helt lika, och sen ska man gömma dem lite under en detalj grej. Ååååh, jag avskyr dragkedjor, lyckas alltid komma snett med pressarfoten så jag syr utanför istället. 
Seeen, på med överdelen av framsidan :) 
Så här långt tog jag mig idag :) Får se om jag fortsätter imorgon eller till helgen. Det som är kvar än två gröna axlar, en mörkgrå baksidan, en halslinning i troligen grönt samt uppläggning :) Sen hoppas jag att den passar också... :P Men den ser lovande ut iaf. 
 
 

Ut med det gamla och in med...det andra gamla

Publicerad 2015-01-01 20:26:51 i Hemma hos mig,

Ja, så är det ju faktiskt när julsakerna städas bort och allt det andra kommer fram igen. Nytt år, snön smälte inatt och jag ville få igång det nya året så nu är alla tomtar och julgardiner borta, känns faktiskt jätteskönt! :) 
Duken i köket får dock ligga lite till. :P Nu vill jag ha vår och sooool!
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela