Hemmafix och pyssel för stora och små

Hjo - Slöjdmässa 2015

Publicerad 2015-07-13 18:12:11 i Besökta platser, Pyssel,

Ja, vilken fantastisk mötesplats. Jag gick och fantiserade lite under tiden som jag strosade runt, "vad skulle jag kunna ställa ut om jag fick för mig detta?"  Många är så himla duktiga, de har verkligen hittat sin unika inriktning. Själv simmar jag runt och vill helst prova allt vilket gör att jag tyvärr inte får något djupare inriktning. Det är synd, himla synd. Men men. 
 
Precis som alltid så fastnar jag ju för smycken. Silversmycken, besticksmycken, träsmycken, porslinssmycken.. mm. Just detta med porslin är något som jag alltid tyckt vart så himla läckert. Jag vet inte varför men jag gillar väl formen, färgen och just att det är lite ovanligt. Men ändå något bekant. För det är mycket gammalt porslin som man känner igen.. Jag googlade lite och hittade en sida som förklarar hur man går till väga när man gör just porslinssmycken, jag tänkte att jag delar den med er här. Jag kommer antagligen inte prova på många år (bestickssmycken kommer nog bli provat före, det är ju också rätt fränt) men det är kanske någon annan som vill prova. Sen kan ni ju dela med er om hur det har gått :P 
 
http://svenska.yle.fi/artikel/2012/04/15/porslinssmycken
 
Tjing!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela