Hemmafix och pyssel för stora och små

I någon annans trädgård

Publicerad 2015-07-13 17:59:24 i Besökta platser, Foto,

Ja, eftersom jag inte har någon egen trädgård (än) så får jag ju söka inspiration, kika runt och drömma mig bort i andras. Förra veckan så hamnade jag hemma hos Ann-Britt och fick med mig massa intressanta tankar hem på saker man skulle kunna skapa eller tillföra i skapandet. 
Betong. Vilket häftigt material egentligen.. tungt, ordentligt, maffigt, grått, vackert och skört på samma gång. Helt beroende på vad man gör med det. Det är väl just detta "göra med det" som gör att betong är så charmigt. Det finns liksom inga rätt eller fel. Man väljer själv om det ska vara en diskret detalj eller en iögonfallande skapelse. Det jag tyckte var så vackert med just Ann-Britts trädgård vad alla små ting som gömde sig och som smög fram under tiden som man strosade runt och tittade. Små figurer bland blommorna, något som gömmer sig i den gråa grusgången eller i stentrappan. Det är sånt, det lite oväntade som jag totalt ÄLSKAR. Jag tycker inte att allting behöver självklart och uppenbart, det blir mycket mer intressant att vistas på en plats eller i ett rum om man själv tillåts utforska det. Istället för att allt ska serveras direkt. Då tappar man intresset. 
 
Så.. du kan ju föreställa dig hur mycket mina tankar har virvlat runt efter detta besök. Tunnor, krukor, skålar, dörrmattor, handdukar, glas, porslin, muttrar, figurer och filurer samt massa annat. Jag och Sofia pysslade med betong en gång i hennes lägenget i Karlstad. Vi hade past över halva vardagsrummet och dess möblemang för att skydda mot damm och stänk. Men det var kul. Dock blev det mest ljuslyktor, så stora krukor hade inte vart ett alternativ :P 
 
Jag behöver alltså en stor trädgård.. och ett stort förråd för mitt utomhuspyssel, haha. Vad kan du tipsa med gällande skapande i betong? Vad skulle du vilja prova att skapa? Och har du något tips på vad man ska utsmycka betongskapelser med? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela