Hemmafix och pyssel för stora och små

Klänningdax

Publicerad 2015-07-24 19:33:40 i Hemma hos mig, Sytt, Tyg och ting,

 
 
Jag funderade hitan och ditanom jag skulle bryta av med annat enfärgat tyg, om jag skulle sätta på någon ficka, om jag skulle göra kortare ärmar... men eftersom jag ofta får så mycket att fundera på så körde jag bara efter mönstret. 
Min inspiratör och guru, Pernilla sa en gång att det blir aldrig bättre än vad man nålar. Så jag har börjat att nåla noga samt stryka sömmar. Jag har sett fördelar med detta. Trot eller ej. :p 
Denna gång tog jag faktiskt inga bilder under skapandets gång, mönstret och instruktionerna var faktiskt väldigt enkla, dock har jag inte sytt halslinningen än så där kanske jag stöter på problem. Bara gjort det en gång innan. Men jag har fållat klänningen nertill så är på väg! :P 
Jag valde att sy efter storlek 42 men jag hade nog gott och väl klarat mig med 40. I midjan blev den ganska lös, mina tankar vandrade iväg till till hippies :p Men annars satt den bra över axlarna. Till midjan tog jag ett smalt skärp och det blev ganska bra, gillar längden och modellen överigt. 
Tyget var väldigt bra för man ser nästan inte sömmen där jag sytt ihop över och underdel. 
Egentligen skulle jag nog bara kunna ta in lite på mönstret just här vid midjan så att midjan blir mer markerad. 
 
Annars är jag nöjd :) Men nästa gång får det nog blir lite roligare tyg eller färgkombinationer :) Och kanske en ficka.
Peeeace out!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela