Hemmafix och pyssel för stora och små

Pyssellördag

Publicerad 2015-05-31 15:47:42 i Decoupage, Hemma hos mig, Ljuslyktor, Pärlor,

Ja, igår var det en regning och blåsig pyssellördag minsann. Inga känningar av sommaren alls! Jag tog tillfället till att avsluta påbörjat och prova nytt. :) 
Som jag skrev för ett tag sedan så var jag inne och kolla läget på Panduros hemsida och kunde inte låta bli att klicka hem lite MINIpärlor. Vet att jag såg en par örhängen gjorda av minipärlor en gång, ett löv. Det var så himla fint. Så igår tog jag mig tid till att pilla lite. Kan säga att det var pilligt! 
Detta är mitt lillfinger... jag har ändå ganska smala fingrar. Men en pincett eller liten tång är bra att ha till hands ifall du behöver flytta en präla. 
Gjorde även ett armband för ett tag sedan som blivit liggande på en hylla för jag orkade inte stryka det med en gång och sen har jag glömt av det. Här har det också tillkommit lite nya pärlor i samlingen, genomskinliga :) 
Minipärlorna ska strykas med mellanvärme, två prickar. De vanliga pärlorna brukar jag ha nästan tre prickar till. Men kan säga att de små pärlorna smälte foooooooooooooooort! Så pass på. Har också insett att när man gör armband, (stryka och ner i vattenbad runt en burk) så får man inte ha för kallt vatten för då stelnar det för fort, har ett armband som gått av och jag tror det var med vattenbadet att göra. Så rumstemp typ funkar bäst.. 
Vågade inte ha hålet för nära kanten men insåg att prälorna smälte ut rätt mycket och jag hade nästan inga ringar som var stora nog att komma över kanten. Men nästa gång tar jag nog bara en rad, tror det ändå är ganska tåligt. De små pärlorna blir inte lika stela som stora, hjärtat är fortfarande ganska böjligt :)
 
 
Har även gjort nya lyktor :) Servetter från Indiska, glas från Rusta. Tycker de blev riktigt snygga, insidan har jag målat lite slarvigt med vit glasfärg som fått härda i ugn.  
 
 
Idag skiner solen, regnet är bortblåst (för blåser gör det) och det är nästan så att man kan börja räkna ner till semestern. :) Ha en fortsatt underbar söndag och Mors dag!
 
 

Jag hade glömt...

Publicerad 2015-05-24 20:43:36 i Hemma hos mig,

..hur otroligt tråkigt jag tycker att det är att måla i större skala. 
 
Nu var det ca ett år sedan vi målade hallen så ideen om att måla något lite lätt kom och jag körde igång med att måla insidan av våra mörka och murriga garderober i sovrummet. 
Så jag målade tyyp ena garderoben och sen kom min sambo och styrde upp allt. :P Jag fattar inte hur han gör men rolla är inte riktigt min grej.. Blir jättejämt och fint, för min sambo alltså. 
De mörka skivorna sög upp en hel del färg så vi har målat ganska tjocka lager. Och eftersom vi skrapat ihop alla färgburkar vi haft sedan innan så insåg vi idag att ena garderoben såg lite gul ut.....! Såååååå idag har vi målat allt en gång till med ny färg. Men det behövs lite mer puts i hörnena och så innan vi kommer känna oss klara. 
 
Men visst blev det ljust och fint?! :)

Hallojs

Publicerad 2015-05-05 21:21:32 i Hemma hos mig,

Mja, jag kan säga att även om jag inte lagt upp något på ett par dagar så pysslar jag nästan varje dag. Just nu håller jag på att exprimenterar mer med pärlarmband. I samma slag som det jag gjorde med räven :) Jag har provat andra pärlor och har även ett som jag inte strukit än som är lite längre band. Jag upplever att armbandet med räven öppnar sig.. 
 
Jag fick servetter av en kollega igår som var otroligt söta, de skulle jag verkligen vilja göra något fint med.. meeeeen, frågan är vad :P Som inte är en lykta liksom.. kanske en tavla? Jag ska hålla utkik efter något bra. 
 
Jag har även fått ett uppdrag som jag pillar med, men det får vara hemligt ett tag tyvärr. Men jag lovar att återkoppla tids nog :P 
 
Sen klickade jag runt på cchobby och Panduro förut......................

Jag hoppas ni haft en bra start på veckan :) Tjing

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela