Hemmafix och pyssel för stora och små

Pyssellördag

Publicerad 2015-05-31 15:47:42 i Decoupage, Hemma hos mig, Ljuslyktor, Pärlor,

Ja, igår var det en regning och blåsig pyssellördag minsann. Inga känningar av sommaren alls! Jag tog tillfället till att avsluta påbörjat och prova nytt. :) 
Som jag skrev för ett tag sedan så var jag inne och kolla läget på Panduros hemsida och kunde inte låta bli att klicka hem lite MINIpärlor. Vet att jag såg en par örhängen gjorda av minipärlor en gång, ett löv. Det var så himla fint. Så igår tog jag mig tid till att pilla lite. Kan säga att det var pilligt! 
Detta är mitt lillfinger... jag har ändå ganska smala fingrar. Men en pincett eller liten tång är bra att ha till hands ifall du behöver flytta en präla. 
Gjorde även ett armband för ett tag sedan som blivit liggande på en hylla för jag orkade inte stryka det med en gång och sen har jag glömt av det. Här har det också tillkommit lite nya pärlor i samlingen, genomskinliga :) 
Minipärlorna ska strykas med mellanvärme, två prickar. De vanliga pärlorna brukar jag ha nästan tre prickar till. Men kan säga att de små pärlorna smälte foooooooooooooooort! Så pass på. Har också insett att när man gör armband, (stryka och ner i vattenbad runt en burk) så får man inte ha för kallt vatten för då stelnar det för fort, har ett armband som gått av och jag tror det var med vattenbadet att göra. Så rumstemp typ funkar bäst.. 
Vågade inte ha hålet för nära kanten men insåg att prälorna smälte ut rätt mycket och jag hade nästan inga ringar som var stora nog att komma över kanten. Men nästa gång tar jag nog bara en rad, tror det ändå är ganska tåligt. De små pärlorna blir inte lika stela som stora, hjärtat är fortfarande ganska böjligt :)
 
 
Har även gjort nya lyktor :) Servetter från Indiska, glas från Rusta. Tycker de blev riktigt snygga, insidan har jag målat lite slarvigt med vit glasfärg som fått härda i ugn.  
 
 
Idag skiner solen, regnet är bortblåst (för blåser gör det) och det är nästan så att man kan börja räkna ner till semestern. :) Ha en fortsatt underbar söndag och Mors dag!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela