Hemmafix och pyssel för stora och små

Kvällspyssel

Publicerad 2015-11-30 19:19:11 i Hemma hos mig,

Ja, ska man hinna göra klart drösen julkort så får man kanske lägga på ett kol. :-P Hur går det för dig? 

Första adventhelgen

Publicerad 2015-11-29 17:52:39 i Allmänt, Pyssel,

Ja jisses va här har farts och umgåtts,  n har inte hunnit annat..  
 
Det har diskuterats köttbullar vs julköttbullar, lussesemlor, julklappsleken,  julbelysning, framtida hotellvistelse, bortlagda plånböcker, udda tvserier, självscanning på Ica OCH mycket annat. Får säga att det varit riktigt trevligt och många möten. Men nu är jag trött. Haha. Sambon fyller idag med så gått o varit nervös i flera dagar över presenten jag köpt men den blev som bra var godkänd.  Nu känner man liksom av att det börjar lida mot jul, julmarknader hitan och ditan samt julmusik på stan. Och inte att förglömma all fin belysning i fönster o trädgårdar :-) 
 
 
I torsdags kväll tröttnade jag på att leta kläder som jag skulle ha på jobbet dagen efter så jag sydda en ny kjol, bara en tub liksom. Som de där man kan köpa billigt på Gina eller HM. Det blev faktiskt bra, både barn o föräldrar kommenterade kjolen.  Det är serietidningsmönster på, några som åker skidor i en massa härliga färger. Tyget köpte jag typ för ett år sen i väntan på snön men blidde inte så mycket med varken snön eller skapandet av tyget :-P 

Pill i fingrarna

Publicerad 2015-11-25 22:08:00 i Allmänt,

Jag vet inte hur du känner när pysseltidningar/kataloger anländer med posten men jag blir otäckt köpsugen. Jag kollade i genom mina tyger förut o helt plötsligt ramla hälften ur hyllan..  fullt? Nää, visst inte. :-P men allt är så fint och speciellt nu till jul. För vem behöver inte en stans som gör 7,5 cm stora snöflingor!!?? Jaja, kan ändå berätta att jag beställde namnlappar idag. Nu kan jag märka mina tygalster :-) jag har funderat på vad som skulle stå på, det blev liksom inte självklart när jag började fundera på det. Men nu har jag beställt en drös, får väl se om det känns bra eller ej. Ni får hållas!!  :-P 

Remake a la kuddfodral

Publicerad 2015-11-24 21:05:00 i Hemma hos mig, Sytt,

För ett tag sedan så fick jag två kuddfodral av en kompis då dragkedjan blivit kass. Nu har jag gjort om ena fodralet till en.. KASSE! :-) Så här gick jag till väga: 
1. Mall. Jag rotade fram en kasse som jag tyckte hade bra storlek. 
2. Klipp bort dragkedjan och bestäm hur djup kassen ska vara. Vik tyget räta mot räta och sy. Sedan vek jag ner en kant upptill på ca 2cm. Sydde med raksöm två varv mest för att det blev en fin detalj. Den del som klipps bort sedan och som "blir över" ska bli handtag till kassen. 
3. Jag valde enkelt att dela stycket som var kvar på längdens mitt och sedan mätte jag hur långa handtagen skulle vara. Vik räta mot räta, nåla och sy. Sen återstår pillandet med att vränga tygkorven..  Sånt som kan göra en gaaaaalen :-P 
4. Mät ut var handtagen ska sitta och nåla fast dem. Sy.
5. Klart!! 
Detta var min kasse nr 2 någonsin. Har insett att denna modell är bättre än den jag kom på själv. Gick dessutom väldigt fort :-) dock är inte alla kuddfodral lika starka i tyget som detta från Ikea, men kul sätt att återanvända tyg. 
Tjiing! 
 

Kassen, den första.

Publicerad 2015-11-22 18:57:00 i Sytt,

Så hära blidde de. Tyget som jag använt är från ett tygstyckte jag hade i min förra lägenhet som fondvägg. Roligt med saker som väcker minnen. 
 
 
 

Tjingeling söndag

Publicerad 2015-11-22 11:22:15 i Hemma hos mig, Sytt, Tyg och ting,

Kylan fortsätter att kristallisera naturen utanför mitt numera julpyntade hem. Så fint så. :-) Idag hade jag tänkt mig till staaden för att inhandla några fler stjärnor samt börja kika efter julklappar... Men jag tappade lusten efter frukosten då jag insåg att allt öppnar om ca 2-3h. Jag blir lite off då, vad ska man göra i väntan liksom. Så jag kollade lite anime med sambon och sen hamnade jag vid min symaskin.
 
Dagens projekt, eller kanske snarare experiment blir att få till min påbörjade kasse. Samt ev fixa några fler. För en tygkasse kan väl också vara en bra liten klapp, inte sant? :-) 

Pop-up kort

Publicerad 2015-11-21 19:35:31 i Hemma hos mig, Papper och Scrapbooking,

Ja precis som det låter, något som poppar upp när man öppnar ett kort. På Pinterest och Google finns mängder av fina/fräna/roliga varianter. Det finns även mallar att skriva ut samt videos på Youtube.  Oändligt med inspiration helt enkelt,  det gäller bara att bestämma sig för vad just jag vill prova på just nu. :-P  
 
Jag klickade mig in på denna sida och bestämde mig för att prova att göra en hederlig gran :-) 
http://www.myhappycrafts.com/free-printable-3d-christmas-card-christmas-tree-pop-up/
 
Kan säga att jag lyckades inte helt första gången. Den översta flärpen, toppen på granen får inte bli för liten. Då kan man inte vika papperet..  
Ja valde grönt och grönt papper.  I länken finns även förslag på en variant med vitt papper till granen. Så att det ser ut som en snötäckt gran liksom men jag har bara tunna vita papper och vet inte om det blir så snyggt..
Sen får man klippa en gran. 
Vika alla flärpar åt sidan. Sen ska man vika flärparna "inåt". Det var i detta steg som jag insåg att min grantopp var alldeles för smal och liten.. 
Som ni ser är papperet vikt åt ena hållet nertill och andra hållet upptill... Så jag fick ta och klippa lite till och vika om allt från början.  
Så här ser det ut förresten efter att man vikt flärparna inåt. 
Sen öppnar man kortet :-) 
Tada! Nu är det bara att limma på bakgrund och dekorera. 
Mitt första Pop-up kort. :-) 

God morgon kära vänner!

Publicerad 2015-11-21 08:05:01 i Hemma hos mig,

Idag riktigt gnistrar luften av frost. Så himla fint. Igår kväll såg jag årets första snö, inte mycket,  men likväl snö! Så idag har jag bestämt att rota fram lite mer julpynt. Min sambo påpekade att jag redan börjat men jag vet inte om en liten pinngran och en vit pappstjärna verkligen är så mycket till julpynt :-P Jag gillar verkligen det juliga hemmet, det blir så mycket mer värme.  
Ha en härlig lördag! 
Kram

Woho!

Publicerad 2015-11-18 20:54:28 i Hemma hos mig,

Idag har jag inhandlat julfrimärken. Känns bra.
Åååh jag vill bara riva fram mina julsaker och lyssna på julmusik. Tihi  :-P 

Gran!

Publicerad 2015-11-17 19:11:32 i Hemma hos mig, Pyssel,

Jag har först limmat med limpistol och sen knöt jag med grönt snöre i varje skarv. No more, no less. Har en massa pinnar kvar så får se om det blir fler granar eller om det blir några stjärnor :-) 

In med naturen

Publicerad 2015-11-15 17:05:10 i Hemma hos mig, Med och för barn, Pyssel,

En kompis till mig har gjort en stjärna av pinnar, klätt med ljusslinga och ställt i fönstret. Riktigt höstigt och mysigt, så jag tog faktiskt och gick på pinnjakt idag. Men satt förut och funderade på vad mer man skulle kunna pilla ihop med pillar, så fick googla lite och hamnade på denna blogg som tyvärr verkar vara nere för man kan inte kommentera inläggen. 
 
http://lindaslantliga.com/2013/11/diy-gran/
 
Här är en bild från bloggen,  kolla va härligt :-) 
 
Himla smidigt när det ligger stor rishög i parken som man bara kan rota i. Hade till och med sällskap en stund vid rishögen av en äldre dam som letade efter kvistar med röda bär. :-P 
 

Mitt lilla skrivbord..

Publicerad 2015-11-14 18:05:00 i Sytt,

Är ständigt fullt med diverse påbörjade skapelser. Alltså inte bokstavligen FULLT,  någon måtta på kaos och stök får det allt vara :-P Haha. Ikväll drog jag fram en klänning som jag påbörjade för rätt längesen tror jag. Har dock inte gjort den helt färdig än, ni vet fållning och halslinningen..  Sånt där kul som gör plagget färdigt och redo att användas, är kvar. Men den är ihopsatt ;-) Här kommer lite bilder! Kan tillägga att jag inte pressat fållarna än. 
 
Knälång blev den och en aning somrig.  Funderar på att montera en enfärgad ficka, eller två framtill men får fundera lite till. Men fickor är ju sååå mysigt :-) 

Ena litta låddaa

Publicerad 2015-11-12 17:59:36 i Hemma hos mig,

Ja tänka sig, nu är den klar. :-)  
 
Jag hade ingen plastskrapa och jag använde ingen kniv utan mätte upp och klippte. Hoppades på det bästa.  Lockets ovansida är en del, kortsidorna är var sin del och baksida - undersida en del. Det var svårt att få  till skarpa hörn, vet inte om det hade blivit bättre om jag haft en liten skrapa eller ej. Tja, eller så hade man kunnat gör en sida för sig på hela lådan och sluppit att runda ett hörn eller kant. Men det hade nog vart pilligare.. Handtaget fick jag i genom att först göra hål med en smal skruvmejsel som jag knackade igenom locket. 
I mitt mysbelysta kök ser lådan riktigt skaplig ut :-P :-) 

Ljuskonst i köket

Publicerad 2015-11-11 16:42:00 i Hemma hos mig,

Ja, eller vad ska man kalla det? :-P Jag har pyntat kökshyllan med ledbelysning som kan ändra färg och sen provat mig fram gällande pynt o piffa. Det blev en salig blandning men jag tycker ändå det blev lite kul och effektfullt :-) 
 
 

Syjunta

Publicerad 2015-11-10 21:54:32 i Hemma hos mig,

Ja, när hade jag den titel sist tro.. I våras? Eller för ett år sen kanske. :-P Det är verkligen kul att mötas i, och med pyssel för alla ser och tänker så olika. Man lär sig liksom alltid något nytt. Jag själv tog tag i att starta julkortssäsongen och invigde en av de nya stämplarna. Väldigt nöjd :-) (även om det är lite otydligt på bild pga dåligt ljus) 
 

Remake

Publicerad 2015-11-09 21:28:52 i Hemma hos mig, Pyssel,

Jag fick en låda av sambon som jag tänkt att piffa till. Jag har köpt dekorfolie på Bauhaus (samma sak som kontaktplast/film antar jag), målat lådan lite med vit färg för att inte riskera att det lyser igenom samt rotat fram ett handtag ur mina gömmor. Får säga att handtag och knoppar ska man spara på, för det är rätt dyrt har jag insett.  Om man inte bor nära till Ikea o nöjer sig en med en plastknopp...  jag är dock inte färdig än men här är lite bilder ändå :-P 
Jag är lite nervös över hur jag ska få det snyggt med plasten..  I hörnen och så. Men det är väl bara att köra på och hoppas på det bästa :-P 

Pärlat lite idag

Publicerad 2015-11-04 18:29:47 i Med och för barn, Pärlor,

Jag är svag för färgcirkeln alltså.. Den återkommer ofta när jag pärlar. Men det är så himla fint när färgerna övergår i varandra och allt blir färgglatt men ändå harmoniskt.  Sen är färgcirkeln bra när man pratar om färger med barnen på jobbet :-) "Blandar man röd och gul så får man..?" 

Biltemas trästickor

Publicerad 2015-11-03 20:06:47 i Allmänt,

Woho,  nu är de tillbaka i utbudet :-) Jag fick ju en påse med stickor av en kollega tidigare i höst och pysslat sparsamt med dem. Men nu inför jul känns det faktiskt väldigt kul att de åter går att köpa, för googlar men så finns det ju huuuur mycket roligt som helst som man kan göra! :-) 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela