Hemmafix och pyssel för stora och små

Sytt lite

Publicerad 2015-10-26 19:49:00 i Hemma hos mig, Sytt,

Sååå, då har det börjat bli något av de senaste tygerna som jag köpte på Stoff och Stil!  :-) 
 
Mina första fodrade mössor är nu klara! Får säga att jag är väldigt nöjd. De känns mjuka och goa så hoppas kidsen blir nöjda med :-) 

Fick beställning på tavla

Publicerad 2015-10-25 15:10:00 i Med och för barn, Tavla,

Himla kul att andra uppskattar det man pillar ihop :-) Tavlor har jag inte fått beställning på innan så det kändes extra kul,  jag har ju mest sytt mössor och fladderbyxor. 
Nu får jag snart komma på nytt tema, för mina pappersfilurer är snart slut. Eller så utgår jag från mina stämplar...Som jag inte använder så ofta jag hade tänkt :-P Fast ja, ballonger är väldigt mysigt och ger en härlig barnslig glädje. 

Dop

Publicerad 2015-10-18 18:50:02 i Med och för barn,

Idag rullade jag och röda pärlan till en väldigt fin liten kyrka i Skultorp utanför Skövde för dop. Klarblå himmel, sol och höstens alla färger på träden,  en superhärlig dag helt enkelt. Presenter är alltid svårt tycker jag, vad blir bra/mindre bra och vad är för mycket/för litet. Jag gav denna lilla filur present inte så länge sen så fick ju försöka komma på nått nytt bra. För så är det ju också med kalas och tillställningar, helst vill man ju ge något unikt som ingen av de andra gästerna tänkt på. Nu kanske du undrar vad för spännande jag hittade på, men jag säga att det var väldigt enkelt i sig. Jag hittade en ask med små pixi böcker, 7olika samlade från barnkammarboken.  För det bästa med små saker, de får lätt plats. Så jag hoppas att de blir bläddrade i och sjungna ur, i tid och otid,  i bilen eller på Ica. 
"..på vägen,  under färden, i väntan eller vid vila" 

En trip till Hjo

Publicerad 2015-10-17 16:49:12 i Hemma hos mig,

I den tjocka dimman, mellan de gula träden gick en knappt synlig väg. På den rullade vi idag ner till Hjo och det fantastiska Hem & Hobby :-) 
Dessa burkar kom med hem, de ska bli te-burkar. Trälocken har en gummikant som gör det både luft- och ljustätt. 

Hokus pokus

Publicerad 2015-10-14 20:35:32 i Hemma hos mig, Papper och Scrapbooking,

Ja, först måste man förbered sig. Sen utföra, till sist kontrollera ifall det blev som tänkt. Jag pratar faktiskt inte om trolleri, jag pratar min skaparprocess :-P men det är lite hokus pokus det med, för man vet liksom inte om det blir en hare eller duva som tittar fram. Just nu sitter jag och ska konstruera ett kort.  Och ni som läst mina tidigare inlägg vet hur jag är gällande kort, helst en ny uppenbarlelse varje gång. För göra samma sak två gånger är inge kul...... Jag återkommer med resultat!

God morgon

Publicerad 2015-10-10 09:13:13 i Allmänt,

Hej kära vänner, kan säga att jag nästan ramlade av stolen precis. Tydligen hade jag ca 80 besökare den 5 oktober. WHAAAAAAAT??!!! 
Av flera orsaker så har pysslande vilat lite men jag hoppas att det blir bättre till veckan!  :-) ibland händer galna saker helt enkelt. Haha.  Jag hoppas att ni mår bra, vi syns till veckan. Trevlig helg! 

Nytt i fönstret

Publicerad 2015-10-04 18:49:18 i Hemma hos mig, Pärlor,

Nu är mina fåglar bortflugna och istället dinglar några stjärnor i vårt köksfönster. 
Jag hade inga stjärnformade pärlplattor så fick lösa formen på annat vis :-) Man tager vad man haver.
 

Tvättpyssel

Publicerad 2015-10-04 10:20:00 i Hemma hos mig,

Ja eller hjälpmedel,  lite beroende hur man väljer att se det.  :-P  För vissa plagg har ibland en uppsjö med symboler och jag erkänner, jag kan inte alla. Så idag googlade jag och hittade massa bra "kartor " med symboler, kopiera första bästa och in i ett tomt dokument, la på en ram samt överskrift,  skrev ut och laminerade. Hokus pokus klart. 
Nu sitter den uppsatt i städskrubben! (tyvärr blev bilden lite suddig när filtret kom på, men i verkligheten är den tydlig o kalasbra)

I fall ni är nyfikna..

Publicerad 2015-10-02 17:08:16 i Tyg och ting,

..på tygerna jag beställde så kommer här lite bilder. DOCK,  hade min mobil rätt svårt att uppfatta de rätta nyanserna. Men gillar ni tygerna så kika in på Stoff och Stil 's hemsida så får du en klar bild över hur tygerna faktiskt ser ut, för bilderna där stämmer med verkligheten :-) 
 
Tyg nr 1, trot eller ej. Det är marinblått!  Haha. Microfleece,  en aning tunnare är vanlig fleece.  Tänkte detta blir bra till fodrade mössor.  
Tyg nr 2. Trikåtyg i ljusblåaktig ton, denna bild stämmer inte heller överrens med verkligheten. 
Tyg nr 3. Trikåtyg,  stämmer typ överrens med verkligheten.  
Tyg nr 4. Trikåtyg,  stämmer med färger.
Tyg nr 5. Det svarta o orangea stämmer men inte resten!  Haha. Jättegulligt tyg som finns i vitt också, detta är någon sorts Manchester..  (det vita finns som trikåtyg) 
Tyg nr 6. Vitt  trikåtyg med blåa fåglar. Jättegulligt rent ut sagt. 
 
Jag köpte inte så mycket av varje tyg :-P faktiskt.  Haha. Märkte precis en nackdel med att lägga upp inlägg från mobilen och det är att jag inte kan fixa länkar..!  Men här är adressen till www.stoffochstil.se 
Fortsatt trevlig fredag!!  
 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela