Hemmafix och pyssel för stora och små

Tihi :-)

Publicerad 2015-09-30 18:31:59 i Hemma hos mig,

Idag kom mitt paket från Stoff och Stil :-) stod att det skulle ta ca 6 dagar men beställde i söndags kväll så tycker det var snabbt. Sånt gillas. 
Blir nog att sy lite i helgen, fått beställning på några små mössor :-) 

Konstnatten 2015, Tidaholm - Falköping

Publicerad 2015-09-27 11:02:22 i Besökta platser,

Samma helg slår dom till, alla kommuner runt omkring samtidigt. Skördefest och konstutställningar.  Var ska man vara? Jag o sambon styrde röda pärlan till Tidaholm till att börja med.  Här är lite bilder från gårdagen :-) 
 
När mörkret började smyga sig på drog vi till Falköping och kalkbrottet.  Längst en hög lång vägg hängde och satt stoooora målningar. Alla med ljussättning och längst stigen fanns marschaller som ledda besökarna i mörkret. Rätt mysigt. Men man fick se upp för stora vattenpölar, eller så att man inte gick in i någon :-P 
 
Riktigt trevligt,  kul med event som varar större delen av dagen och kvällen,  samt natten i detta fall. Lördagens program var mellan 14-01 :-) 

Fått nytt uppdrag

Publicerad 2015-09-22 21:33:14 i Sytt,

Ja.. Eller kanske mer en förfrågan :-P fodrad mössa. Jag har påbörjat mitt egna första exemplar nu ikväll men vill inte sy för sent, känns som att det låter så mycket. 
Känns som att det kan bli tjockt, men en varm mössa är väl i och för sig bra ;-) 

Ny tavla

Publicerad 2015-09-10 20:32:00 i Pyssel,

Ja.. Det har blivit en tavla till(!) men det är svårt att undgå när det är så många småttingar som tittat ut den senaste tiden  ;-) 
 

Överföra text.

Publicerad 2015-09-05 16:37:04 i Hemma hos mig, Pyssel,

Jag vet inte om ni känner likadant men jag tycker i alla fall att det är lite jobbigt att skriva snyggt och rakt. Kan man skissa lite innan och sen sudda så är det ju bra men när det kom till mina trästickor så blev det lite svårare,  så jag begav mig ut i Googles värld och hittade ett annat sätt. Ni vet faktura/inbetalningshäften eller liknande block med ett lila papper i som överför det man skriver till arket under? Sådana ark går att köpa i A4-format på Staples dock säljs de bara i 10pak där :-P 
Det jag gjorde  när jag skulle göra mina tavlor var att leta upp något snyggt, passande teckensnitt,  skriva ut och börja överföra texten på tavlan :-) Jag var lite rädd för att papperet skulle färga av sig på resten av tavlan under tiden som jag skrev men det gjord det inte, bara synliga linjer efter blyertspennan :-) 
 
Jag har sedan fyllt i med en permanentpenna, min har en bred och en smal spets. Eftersom underlaget inte är helt plant så var denna penna perfekt då det blev lite pillig med springorna ibland. 
För den som undrar så limmade jag ihop stickorna innan jag använda schablonen och skrev. Kan tänka mig annars att texten ser mer hel ut om man trycker ihop stickorna när man skriver,  nu försvinner ju  delar av bokstäverna i och med springorna istället för att bara bli utdragna.. Jaja,  jag mest spekulerar men jag är i alla fall glad över mina överföringspapper. Känns som att man kan ha dem till mycket :-) 

Senaste pysslet

Publicerad 2015-09-05 10:44:54 i Hemma hos mig, Pyssel,

Jag har gjort ytterligare en tavla av biltemas trästickor, som jag överlämnade igår till en kollega. Så tänkte att nu ska ni får kika på hur de kan bli :-) för jag gör ju sällan samma sak två gånger.. :-P 
 
Tjing 
 

Man känner att man blivit gammal när..

Publicerad 2015-09-03 21:42:56 i Hemma hos mig, Med och för barn,

..man inte längre känner igen ett enda barnprogram. Många barn på jobbet pratar om Ninjago, jag tog nyligen reda på vad detta var. Legofigurer. Faktiskt det sista jag skulle gissa på.  Haha. En kollega till mig har ett barn som också gillar detta väldigt mycket så hon frågade om jag kunde pärla något. (Detta var innan jag hade någon aning om vad det var. Och det är rätt svårt att skapa något utifrån något man inte känner till..:-P) Nu ikväll kom jag på vad jag skulle pärla, det blev oväntat nog ett armband. Jag tänkte att om man gillar något så vill man ju gärna ta det med sig :-) 
Jag hoppas att det går hem :-) 
Ting 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela