Hemmafix och pyssel för stora och små

Min första tubhalsduk!

Publicerad 2016-04-30 23:22:00 i Sytt,

Jag gillar sjalar och halsdukar, har flera.. Ganska många,  kanske man kan säga. 
Provade idag att sy en egen utav två olika tyger. :-) 
Utgick från en sjal för att få någon hum om hur lång den skulle vara. Helst hade jag velat ha den lite bredare men hade inte blommigt tyg så att det räckte.
Sen var det bara att mäta, klippa,  nåla och sy. Gjorde på samma vis som jag när jag gör mina pannband. 
(ska försöka lägga in en länk till det inlägget-> http://attgoraengote.blogg.se/2014/october/mina-alskade-pannband.html  )
Gillar verkligen färgerna, blev bra kontrast.  Fast hade kanske blivit liite bättre om den varit lite kortare... 
Jaja, nu blire sängen nästa. Imorgon väntar nya idéer.  
Tjing!  

I enkelhet

Publicerad 2016-04-25 16:09:54 i Pärlor,

Ibland behöver man något enkelt för att komplettera med allt annat.  Så hade jag det i söndags.. 
Jag var i behov av ett simpelt halsband med lite naturkänsla. 
Brun lintråd och 5 stora träpärlor. That's it. 
Ibland glömmer man att det lilla kan göra så mycket. 
 

Provar nått..

Publicerad 2016-04-24 07:00:00 i Sytt,

Jag nämnde min Bohemeklänning när jag skrev om kjolen sist så plockade fram den igår.
Det var mitt första försök med det mönstret och den blev i storlek cirkustält.. Men funderat länge på den ändå för jag gilla modellen.  Så igår sydde jag på en tubkrage för att se om på något magisk vis fick klänningen bättre. Tyvärr inte, klänningen känns fortfarande som en säck så får helt enkelt göra en ny fast mycket mindre..  Men kragen blev najs :-) 
Hur gjorde jag min tubkrage då? Jo, jag började med att mäta halslinningen.  Måttbandet ställde jag på högkant runt linningen och mätte sen klippte jag till tyg. Hade inte så mycket tyg kvar så blev inte så stort som jag först tänkt. Nåla och sy kortsidan på den tänkte tuben. Seen ska den nålas fast i klänningen. 
 
Sen klart. En tubkrage går fort att göra, nästan så att jag blir sugen på att piffa till fler plagg.  Kragen till denna klänning gjorde jag dubbel men går ju att göra den enkel med. Helt vad man känner för :-) 
 
Jaja, alltid lär man sig något :-) 
Vad ska ni hitta på för pyssel idag?

Mönstret blev till, till kjol

Publicerad 2016-04-23 10:12:52 i Sytt,

Som jag faktiskt blev nöjd med.. :-P haha. 
Ååh, så himla kul. Känt att det sista jag har sytt och provat mig fram till inte har blivit så bra. Men det är väl så, kan inte bli bra jämt. 
Utgick från en kjol jag har sedan innan med mått, sen målade jag delar av mönstret till min Bohemeklänningen (fast smalade ner det en aning eftersom den blev så stor) och till sist midjan från mina fladderbyxor.  
Eftersom jag inte visste om detta skulle bli även ett mindre bra plagg tog jag tyvärr inte så mycket bilder. Men kan säga att det enda som jag fick kolla lite extra på var fickorna och delarna så att jag inte sydde fast den på fel sida... :-P 
Men när jag kommit så här långt på kjolen provade jag den. Ni vet, jag provar sällan förrän jag är klar. Men i detta stadie var jag inte nöjd. Tyckte den satt dåligt. Men gjorde som men Bohemeklänningen och trädde i resår i nederkant. Hokus pokus,  perfekt!  
Lustigt hur en så enkel grej kan ändra synen på ett plagg. 
Ska bli kul att se/höra barnens kommentarer på jobbet till veckan. Mer färg åt folk kära vänner.
Ha en solig (o blåsig)  lördag!! 
 

Mönsterkonstruktion

Publicerad 2016-04-20 22:12:22 i Tyg och ting,

Jag har provat att göra egna mönster innan utifrån plagg jag äger och detta har inte blivit helt.. Jättebra. 
Men skam den som ger sig,  ikväll påbörjade jag projekt kjol med fickor. Ska bli i trikå och har ett tyg på lur som skulle bli awesome till detta. 
Har fixat mönsterdelar ikväll och i morgon ska jag försöka få ihop allt. Spännande.  
Sussa sött och synes! 

Blomskydd nr 2

Publicerad 2016-04-19 18:20:49 i Decoupage, Hemma hos mig,

Ja, eller version 1.2 :-P jag har inte gjort decoupage på dessa stickor innan så var kul att prova. Riktigt nöjd om jag får säga så, precis som vanligt. Haha. 
Jag målade stickorna och letade i mina gömmor efter en servett i grått. Men hade inte så många neutrala, i grått men hittade denna med hus och tyckte att det kunde bli lite kul. Sen kom frågan, hur går jag vidare nu? Klippa remsor av servetten eller skära med kniv? Limma och klippa/skära på samma gång eller först göra alla remsor och sen limma?  
 
Jag tog långa vägen,  klippa alla remsor och sedan limma.
Sen när man väl börjar limma och lite lim alltid kommer på baksidan så kan ju inte stickorna ligga ner utan behöver kunna torka  på något bra vis..  bara fantasin sätter gränser :-P 
Efter det är det bara att vänta på att limmet ska torka, limma ihop stickorna och lägg i press. Klart!!
 
 
 

Castle crashers

Publicerad 2016-04-16 20:16:48 i Hemma hos mig, Pärlor,

Har fått en ny väktare i fönstret idag. Av mini hama så han är tyvärr inte så värst stor :-P 
Det bästa med Google är att det finns massor med inspiration att hämta och utgå ifrån. 
Tycker att motivet blev bra, får se om jag går några fler karaktärer från spelet en annan dag :-) 
 
 

[ instagram ]

Publicerad 2016-04-15 22:01:57 i Allmänt,

Jag har ikväll beslutat att starta ytterligare ett instagramkonto. Ett pysselkonto.  
Sedan jag skrev ut adressen hit till bloggen har jag fått vänförfrågningar från några tygbutiker, smyckestillverkare och en och annan för mig okänd pysslare. Jag är verkligen hedrad men eftersom mitt konto är privat såå är det ju det. 
 
Därför, har jag nu skapat ett pysselkonto, som ett komplement till denna blogg. I kortfattad modell. 
Jag finns under namnet @heleneochgote 

Blomskydd av biltemas stickor

Publicerad 2016-04-12 08:37:32 i Hemma hos mig, Pyssel,

Nu har jag tagit tag i saken och skapat lite "fönsterstaket" till mina stackars blommor i köksfönstret.  Ett är klart men ska göra ett till. 
Inte helt perfekt men tänker till skillnad från tidigare år då jag inte haft något skydd så borde detta hjälpa liite.  
Slipa, måla och till sist lim och press.  
Har satt två små "tassar"  på baksidan skyddet mot fönstret ifall färgen skulle få för sig att fastna mot rutan. Vilket jag egentligen inte tror färgen skulle göra men kan bli många soltimmar och varmt mot den där rutan, så för säkerhets skull. 
De blir inte så höga och vet egentligen inte vad som är viktigast att skydda av blomman men jag har täkt en hel del i alla fall.
Såg bilder på Google liknande mitt staket men det var bredare bitar, typ list. Går nog att använda lite allt möjligt. Ha en bra tisdag!  

"hört i kön"

Publicerad 2016-04-02 22:13:34 i Med och för barn,

Det är tyvärr väldigt sällan som jag hör något mer än bara vardagliga saker när tjuvlyssnar på grannen i kön. Men idag, minsann, stod mina kögrannar och prata powerpuff pinglorna,  och då är det ju svårt att inte le lite. Finns dessutom en site som heter powerpuff yourself där man kan bygga sin egen karaktär fick jag reda på!  Damer och herrar, this is me :-P (och Lovis)
Visst hade det varit kul att återskapa alla sina kollegor och pynta på jobbet lite???? Tvekar på att alla vet vilka powerpuff pinglorna är, men figurerna är ju ändå väldigt charmiga ;-) 

Kul med elastisk tråd

Publicerad 2016-04-02 18:53:54 i Pärlor,

Efter jag gjort mitt halsband så blev jag sugen på att pärla mer med elastisk tråd. Och när jag var inne på Dollarstore och hittade fina pärlor så var det ju bara att fortsätta :-) 
Långt nog för 2 varv. Färgglatt och fint! :-) 

Digitala verktyg

Publicerad 2016-04-01 23:05:36 i Hemma hos mig,

Min sambo har köpt en ny leksak.. :-) 
Ritplatta till datorn.  
Satt och provade de olika "penslarna och pennorna"  samt färgerna förut.  Ganska kul men var svårt att veta var exakt på skärmen man var med pennan ibland.  Skumt att ha distans mellan pennan och motivet..
 
Tips, idéer eller tankar? 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela