Hemmafix och pyssel för stora och små

Kan inte vara på topp jämt :-P

Publicerad 2016-02-23 16:33:00 i Hemma hos mig,

Det bästa med planer och projekt är att man alltid är på väg någonstans,  även om man tar en paus. 
Idag har jag målat lite. Kan inte säga så mycket mer, men som vanligt: fler bilder kommer komma.  
Hoppas ni fått en bra start på veckan :-)
Tjing 
 

Vlisofix

Publicerad 2016-02-15 19:15:00 i Pyssel, Sytt,

"Flisofix" 
Jag förstår inte varför vissa ting har så lustiga namn, eller lustig stavning.  Men allt ska man väl inte begripa. :-P Jag har provat lite i alla fall och kan säga att det funkar bra. Inte klar med mitt projekt men lovar att visa inom en snar framtid.  Tjiing! 
 
 
_____________//___________//___________
< Uppdatering 23/2-2016 >
Kan säga att fler bilder kommer inte, då jag fick, helt plötsligt för lite tid till mitt projekt. Det som jag åstadkom var en tygkasse med motiv fram och bak. Jag hade tänkt åstadkomma mer, men kände att tiden för att både experimentera med vlisofix och sedan bli klar skulle inte gå.  Ibland är jag lite väl optimistisk.  

Regn, snö och rusk

Publicerad 2016-02-10 21:55:49 i Hemma hos mig, Tyg och ting,

Typ så har väderleken sett ut idag, men ändå ganska skönt i temperatur.  
Alltså, jag är ledsen men när det inte går lätt så har jag en tendens att liksom ge upp lite. Vet inte om fler haft problem med att logga in på blogg men jag har haft strul de senaste gångerna jag försökt. Men nu kom jag i alla fall in, på typ tredje försöket! Woho....... 
Hade planer för idag som blev inställt så gick bara hem efter jobbet och drog fram tyglådan samt allt annat man kan tänkas använda för lite pyssel. Dock har jag inte hunnit klart, men ska så småningom bli en kasse :-) 
Jag skrev ju förra veckan om att jag ville till tygposten men jag har inte kommit dit. Och i nuläget vet jag inte riktigt var jag skulle kunna skuffa undan mer tyg. Skämtar inte,  mitt utrymme för är superfullt.  Både på trikå och bomullstyger....  Hehe. 
 

Sytt med restbitar idag

Publicerad 2016-02-07 15:46:34 i Sytt, Tyg och ting,

Och det blev en korg. Min första :-) 
Sökte på Google och hittade Panduros pdf för hur man syr en tygkorg,  jag använde denna som lite hjälp men tog egna mått. 
 
 
 
Bra eller hur? jag är jättenöjd. Känns som en kul grej att ge bort, har många kompis som har småbarn och en extra korg för leksaker är väl aldrig fel? ;-) 

Tygpåse (ar)

Publicerad 2016-02-05 10:10:24 i Hemma hos mig, Sytt,

Jag har sytt två stycken tygpåsar till ett projekt på jobbet, de gamla påsarna som fanns på jobbet kände jag inte var så roliga. Såå, jag rotade i mitt lager och hittade ett "sagotyg" som jag tror blir perfa :-) ( boken hade jag som utgångspunkt i mått)
 
 
Gjorde allt så enkelt som möjligt i konstruktionen, valde att vika på kortsidan istället för långsida. Fållade kortsidorna, vek ned en bred kant upptill och sydde fast den. Efter det sydde jag en söm till för att få till en kanal att dra bandet igenom. 
Tog och sydde sicksacksöm i botten av påsen för att tyget inte ska fransa sig och göra att påsen gå sönder.  Sen sydde jag en raksöm precis ovanför sicksacken och fortsatte upp på den långsida som var öppen. Tänk på att stanna under kanalöppningen så att bandet kan träs i. Vänd påsen till rätsida, trä i bandet och stryk. Klart :-) 
Dock var detta tyg lite tjockt och var inte enklast att stryka, blev skrynkligt igen med en gång. Men jag har i alla fall pressat två gånger på dom..Så det får vara nu :-P 
Sådana här nålar får man ibland när man köper kläder, minns inte om det är Lindex kanske som har det. Men dom är bra att samla på sig för sådana här tillfällen. Man vet aldrig när man behöver dra igenom ett band eller resår i något plagg. 
 
Någon provat att sy en korg? Tycker de ser så söta ut. Kan tänka mig att detta tyg passar bra till det med, behöver bara hitta något fint tyg att ha som innertyg.  :-) 
 
Jaja, ha en härligt och solig fredag på er!! 

Matpyssel

Publicerad 2016-02-04 22:35:46 i Hemma hos mig,

Ja, eller vad ska man kallat? Jag har hittat ett bra recept på tacokrydda som jag blandat till idag och använt.
Receptet kommer från denna hemsida: http://www.vinochmatguiden.se/recept/monika-osterheim/gor-din-egen-tacokrydda

Vi smakade av och tillförde en extra tsk spiskummin.
Kryddblandningen har jag blandat i en av mina gamla te-burkar som ändå bara stod undangömd i ett skåp. Ingredienslappen gjorde jag sedan hål i och knöt fast runt burken med ett tjockare vitt snöre. 
Något som skulle vara kul som gå-bort-present :-) De flesta gillar ju tacos praktiskt nog.

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela