Hemmafix och pyssel för stora och små

Knappmagnet

Publicerad 2016-06-29 18:57:08 i Shopping,

Idag gick jag ner till stan för att spana in knapputbudet på sybutiken. Jag hittade några stoooora, färgglada, plastiga knappar med lite retrokänsla som jag fastnade för. Men jag hade svårt att bestämma mig för vilken färg så körde på en färg vi har i köket, nämligen rött. Skulle kunna ha tagit en silvrig med men den kändes ännu plastigare..  Så tre stora härliga knappar finns nu på mitt kylskåp 😊 
Läckert eller hur :-) 
 

Magnettejp

Publicerad 2016-06-27 18:22:00 i Hemma hos mig,

Hej! 
Jag vet inte om ni kollat in gårdagens bloggtips men jag gick iallafall ner till Staples idag och inhandlade magnettejp!  Får säga att möjligheterna är oändliga, låter som att jag överdriver en smula men för en som mig = några års samlade krimskramspryttlar i halva sovrummet. Så kan man göra massa kul med magnettejp.  Än så länge har jag åstadkommit följande: 
 
 
 
Knapp och diabildsramar.  
Kul eller hur!?? 
Denna tejp är tjockare än vanlig tejp och det känns motstånd när man plockar ned objektet från kylen.
 
Tjingelingen!  
 

Hittat en ny inspirerande blogg!

Publicerad 2016-06-26 21:01:00 i Pyssel,

Jag vet inte hur ni är man jag letar ofta efter nya bloggar att spana in, leta efter tips och för att få nya ideer. Mestadels är det bloggar om sömnad, inredning eller pyssel. Nyligen ramlade jag
in på denna -> http://mittlivkreativ.se/category/resetips.html  
 
Kul med lite nya enkla ideer som inte behöver kosta så mycket.
 
Ha nu en fortsatt trevlig söndagskväll, imorgon väntar nya utmaning.
Tjingelingen! 

Midsommar!

Publicerad 2016-06-24 13:37:34 i Hemma hos mig, Pärlor,

Jag har sett olika konstgjorda kransar men kände att jag vill inte köpa på mig mer saker som jag egentligen inte behöver.. Så tog det som fanns hemma, ståltråd och pärlor. 😊
Vill jag inte använda kransen något mer så är det ju bara att sortera upp pärlorna igen. 
Men jag kommer nog ha den till jobbet framöver,  blev himla färgglatt och fint!  
Glad midsommar på er! 

Färg!

Publicerad 2016-06-19 17:33:26 i Pärlor,

Igår var jag på biltema en sväng, man vet aldrig vad man hittar där. För alltid köper man ju något. 
Jag hittade en mindre hink med träpärlor i härliga färger som bara helt enkelt ville med mig hem. 
Jag har träpärlor sedan innan men inte så här stora eller i alla dessa färger. Så såg framför mig färgglada härliga halsband. 
Som vanligt med träpärlor så får man fila lite för kanterna kring hålet kan vara ojämna och lite vassa så de skada tråden man kommer använda. Sååå, det blev bara ett halsband förut när jag satt o pilla lite. 
 
Mer färg åt folket!! 

Pill och plock

Publicerad 2016-06-15 20:57:37 i Hemma hos mig,

Igår tog jag och möblerade om lite i köket. Det är kul att flytta runt och byta ut ibland. Tog tyvärr inga före bilder men så här ser det ut nu :-) 
Växter är ju faktiskt himla härligt,  jag är inte så händig men de få växter jag har nu har jag haft rätt länge nu :-P På hyllan står också de nya burkarna, matchar riktigt bra! 
Känner dock att tavlorna behöver bytas ut, frågar är om de ska gå i gröna färger eller vitt? Lantligt inslag? Text eller bild/foto? Ni hör, här finns saker att grunna på, haha. Tips mottages gärna :-) 

Man kan inte få för många muggar

Publicerad 2016-06-13 08:26:00 i Hemma hos mig,

Eller hur???? 
Jag älskar muggar, helst stora och rejäla. Så att man kan sitta länge med sitt te eller kaffe. Det känns liksom lyxig.  
Burk, mugg och tesil x2. 
Fick i present av mammas kusin i helgen. Riktigt tjusiga om du frågar mig 😊

Stannade till en sväng i Trollhättan idag

Publicerad 2016-06-12 21:20:12 i Besökta platser,

Mja, vissa platser åker man oftast bara förbi.. Men idag blev det lite strosande inne i centrum.  Tyvärr glömde jag att ta med mig min mobil under strosandet så blev inte så mycket bilder, får säga att det fanns mycket saker att titta på. Jättestora grafittimålningar på hus och garage samt pyntade stolpar,stuprör och gatubelysningen med stickning.  
Hur kul är inte detta liksom? 
Ingen aning om hur länge det kommer hålla sig fint men just nu var det väldigt färgglatt och lustfyllt runt om på gatorna. 
 
Tjing! 

Födelsedagskort

Publicerad 2016-06-12 08:28:07 i Papper och Scrapbooking,

Förra inlägget handlade om att jag började förbereda inför en 20års present, och inslagning.  Jag gjorde naturligtvis ett kort också :-) 
Jag rotade i mina gömmor och hittade de senaste ark omonterade stämplar som jag beställde från Panduro fär ett bra tag sedan. Varav ett ark men små herrar, och praktiskt nog en snickare.  Jag fyllde bara i lite enkelt med färg och fyllde i konturerna kring verktygen med svart penna. Sen försökte jag skriva födelsedagsbarnets namn med lite spik och bräda - inspiration.  Tyckte att det blev en kul detalj.  
 
Jag tycker ju att det är kul med sånt här papperspyssel men jag har svårt att få det "fylligt". Kan man förklara det så? Mina blir så avskalade. Men jag gör sällan kort så det är väl därför, för lite träning :-P 
Tjingelingen!  

Många pysslar till student

Publicerad 2016-06-09 16:28:44 i Pyssel,

Jag pysslar till födelsedagsfirande. 
Med det enkla kommer man långt, tur att 20 är en sådan tacksam kombo av siffror att klippa ut ur vanligt färgat a4. Jag gillar enkelt. Allt blir mycket roligare då, haha. 
 Funderade på om jag skulle skriva något i siffrorna men har fortfarande inte helt bestämt mig. Än så länge har jag bara "duttat" med mina pennor runt kanterna, jag gör det på nästan alla mina kort. Jag tänker på raksöm men vet inte andra gör det, dock en extra detalj som ramar in.
 
Nu undrar du säkert vad jag har tänkt hitta på med mina siffror, jo det ska jag tala om! De ska pynta ett paket 😊 Nu hoppas jag bara på att kattrackarn inte får för sig att äta upp presentsnöret... 

Vissa dagar..

Publicerad 2016-06-08 16:55:22 i Hemma hos mig, Tidning/Bok,

..Känns det fantastiskt lyxigt med en tidning.  Speciellt en med massa fina bilder 😀 dock verkar nästa nummer väldigt spännande också,  om inte mer intressant..  😜 
 
Vilken tidning föredrar du? 

Familjetavla

Publicerad 2016-06-05 19:44:31 i Tavla,

Hallosan på er! Nu ska jag visa ett av mina senaste pyssel, nämligen en familjetavla..  Eller namntavla... Eller vad man nu skulle vilje se skapelsen för benämning.  
Jag tänkte faktiskt länge och väl på vad jag skulle göra med mitt lilla plank.  Det skulle vara en gåva till en familj som nyligen fått tillökning, så skulle passa hela familjen men inte vara så opersonligt som "home is where my family is". Jag kollade upp citat av Astrid Lindgren samt några av hennes karaktärer,  Einstein, nalle puh,  Ernst osv men hittade inget kul som jag tyckte passa.
Så beslutade att göra det så avskalat som möjligt, deras namn kort och gott. 
Efter jag beslutat vad jag skulle skriva så bestämde jag mig även för att dekorera planket lite. 
 
 
"schablontryck" med hjälp av hobbyfärg och glasunderlägg som mest liknar tårtpapper i miniformat.  Duttade och flyttade runt lite i olika riktningar.  
Som extra detalj limmade jag på en liten kedja som jag satte ett hjärta på. Sen var det bara att överföra texten, Klart. 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela