Hemmafix och pyssel för stora och små

Black Friday

Publicerad 2016-11-26 22:08:36 i Allmänt,

Gjorde ni några fynd igår? 
Själv satt jag och funderade på om jag behövde en ny skrivare samt en sizzix stansmaskin. Men blev tyvärr inget med nått. Kände mig lite dåligt påläst men blir väl snart julrea :-P 
 
Men tillbaka till Sizzix,  någon som har en sådan? Använder man den mycket eller är det mest krångligt?  Lyckats hitta ett rejält storpack men är en del pengar. I nuläget gör jag inte så mycket kort, men det kanske blir superkul att kunna göra superfina kort. who knows liksom. Ser rätt kul ut i alla fall. 
Tjiing 

Lyktor

Publicerad 2016-11-18 17:04:10 i Decoupage,

Gjort decoupagelyktor i veckan som blev överlämnade idag. Jag funderade ett tag på hur man bäst och snyggast paketerar in lyktor, för ibland blir det inte så bra om man staplar i varandra.  Tråkigt om man råkar skada servettmotivet liksom... 
 
Så tog och klippte av en bit kartong av en låda vi hade, lite hushållspapper så de inte stöter emot varandra, ställde lyktorna upp och ned och slog in i cellofan. Presentsnöre kan man inte få för mycket av, så tog två olika nyanser. :-) 
 
Riktigt nöjd :-) 

Söndagspyssel

Publicerad 2016-11-13 12:50:56 i Hemma hos mig, Pyssel,

"Jag skulle behöva några kylskåpsmagneter"  
 
Så sa hon, mitt besök. Så då är det ju bara att börja spåna och kika i lådorna efter passade material.  Jag kom på att jag hade spillbitar av biltemas trästickor, klädnypor, hobbyfärg jag aldrig använt samt min fantastiska magnettejp.  För dekoration plockade jag fram mina stämplar,  både bokstäver och motiv. Googlade synonymer för informationen,  observera, se osv för att få lite inspiration till vad man kunde skriva med hjälp av bokstavsstämplarna men var svårt att hitta nått kul o passade.  
Trälimmet hittade jag inte av någon spännande anledning så fick limma fast klädnyporna med limpistol. 
Men blev ganska bra ändå :-) Flest magneter gjorde dock jag själv men nu är det ju snart julkortssäsong så några extra magneter är ju inte fel. Haha. 
Jag använde vanlig stäpelfärg och tror inte man kan gnugga eller torka av med vatten, för då riskerar man nog att smeta ut motivet. Hänger magneten bara på kylskåpet och man inte pillar på den så håller den sig nog fin länge. Alternativt spraylack kanske för att få en tåligare yta. 
Jag tog remsor av magnettejp nästan lika lång som stickan, då sitter magnettejpen bättre fast och stickan får bra stabilitet. 
 
Tjingelingen 

"Materialets alfabet"

Publicerad 2016-11-07 21:24:00 i Papper och Scrapbooking,

Filosofiskt eller hur? 
Begreppet fastnade efter en föreläsning av en ateljerista under vår senaste kompetensutvecklingsdag då vi besökte en förskola i Skövde. Och jag har funderat en del på det. Hon menade på att ett material kan användas på en mängd olika sätt, utmaning ligger i att hela tiden tänka nytt.
Jag har lätt för att känna mig rastlös i de material och verktyg/tillbehör som jag äger och köpte gärna nytt. Men om man alltid sparar, aldrig gör helt slut på något utan bara köper nytt, då blir det bara en massa oanvända ting som tids nog samlas på hög. Helt till ingen nytta. , jag har beslutat att i år får jag inte inhandla något nytt material till mina julkort utan jag ska försöka göra åt lite av det jag faktiskt har.  
(för övrigt har jag hittat en rolig liten maskin som jag gärna skulle vilja köpa meeen, VAR ska jag ställa den? inte en blekaste..) 
 
Jag har insett att varje år när jag gör julkort är det oftast en modell, en viss stämpel eller färgkombination som blir mer återkommande.  I år tror jag att det är glasunderlägg i form av minitårtpapper som blir det återkommade fenomenet.  
Dessa kort påbörjade jag idag, nu har jag kommit igång med årets julkort!! 
 
Har du börjat? 
 

"Kreativ verkstad"

Publicerad 2016-11-06 14:26:29 i Pyssel,

Visst låter det lite mer spännande än pysselhäng? 
Vi (jag och 2st till) bunkrade i alla fall upp med diverse ting och drog igång.  Mestadels decoupage, kort och krympplast. Jag kom på häromdagen att man kan hitta massa härliga mönster och motiv i mindfulness målarböcker just till smyckestillverkning av krympplast. Böcker vilket väldigt många äger idag så det är ju bara att kika runt liksom :-) 
 
Fick även nya tips, bland annat när det kommer till stämplar. Man behöver inte köpa dyra stämpelblock i olika storlekar för att fästa stämplarna på, det funkar lika bra med en genomskinlig snöskrapa från biltema..  
Sen gjorde vi en hel del motiv med krympplast.  Jag har inte hunnit montera alla mina än men detta halsband gjorde jag klart :-) 
 
Vi gjorde lite kort med och jag brukar alltid använda lim, men tydligen är dubbelhäftande tejp att föredra vid korttillverkning.  Då blir inte papperet blött eller riskerar att bli buckligt. Sååå, nu ska jag rota i mina gömmor efter dubbelhäftande tejp :-) 
 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela