Hemmafix och pyssel för stora och små

"Materialets alfabet"

Publicerad 2016-11-07 21:24:00 i Papper och Scrapbooking,

Filosofiskt eller hur? 
Begreppet fastnade efter en föreläsning av en ateljerista under vår senaste kompetensutvecklingsdag då vi besökte en förskola i Skövde. Och jag har funderat en del på det. Hon menade på att ett material kan användas på en mängd olika sätt, utmaning ligger i att hela tiden tänka nytt.
Jag har lätt för att känna mig rastlös i de material och verktyg/tillbehör som jag äger och köpte gärna nytt. Men om man alltid sparar, aldrig gör helt slut på något utan bara köper nytt, då blir det bara en massa oanvända ting som tids nog samlas på hög. Helt till ingen nytta. , jag har beslutat att i år får jag inte inhandla något nytt material till mina julkort utan jag ska försöka göra åt lite av det jag faktiskt har.  
(för övrigt har jag hittat en rolig liten maskin som jag gärna skulle vilja köpa meeen, VAR ska jag ställa den? inte en blekaste..) 
 
Jag har insett att varje år när jag gör julkort är det oftast en modell, en viss stämpel eller färgkombination som blir mer återkommande.  I år tror jag att det är glasunderlägg i form av minitårtpapper som blir det återkommade fenomenet.  
Dessa kort påbörjade jag idag, nu har jag kommit igång med årets julkort!! 
 
Har du börjat? 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela