Hemmafix och pyssel för stora och små

Recept på vift

Publicerad 2016-10-31 21:22:24 i Hemma hos mig,

Alltså, jag vet inte hur ni har det med era recept.  Men jag och min sambo lyckas samla på oss recept via nätet, får via mail, hittar i appar och i kokböcker ligger sparade små handskrivna lappar. HUR ska man lyckas veta vad som är var? 
Så, jag köpte en bok och har nu börjat skriva ned våra samlade recept så att allt ska finnas någonstans där det är lättare att hitta. Jag får på köpet öva på att skriva tyyydligt, handstilen blir lätt dålig när allt man skriver sker via ett tangentbord.  :-P 
Kategoriserar via färg istället för avsnitt. Då blir det roligare att skriva in också. Kanske roligare att läsa med,  vad vet jag.  :-) 
 
Hur samlar du dina recept? 

Man inser att det var längesen man sydde när..

Publicerad 2016-10-26 19:18:40 i Sytt,

..man gör konstiga fel. Till exempel läser beskrivning men ändå på något vis lyckas göra tvärt emot..
Fleecetyget sprack lätt i sömmen. Över och undertråden tog slut, samtidigt.  Fast det är också kul att prova nytt, erfarenhet ger kunskap.
Så mina tips är; fleecetyg är inte optimalt om man vill ha bra och tåliga vantar. (dock billigt). 
Sitt inte och trä i vantarna i varandra för att sedan låta de ligga, lätt att stirra sig blind på hur det borde vara och hur det ska vara men rät och avig.  Här uppstod min miss. 
Men överlag 4 delar x2, plus mudd x2.  En modell som går rätt fort att sätta ihop. Mönstret hittade jag i en "Allt om handarbete " och skulle sys i jerseytyg och ylle.  
Jag kommer att sy flera par, styckena till vantarna är inte så stora och passar perfekt till att sys av spillbitar eller mindre bitar tyg. Storleken M var perfekt för mig men går nog ganska lätt att reglera, dock vet jag inte hur bra det blir om man väljer att sy denna modell i barnstorlek.  Kan tänka mig att det blir rätt  knöligt i tummen. 
 
Härligt med höst nu, perfekt tid för att skapa nya mössor, vantar och halsdukar.  Jag satt dessutom idag och funderade på om jag snart ska dra igång med julkorten.  Hur tidigt jag än börjar brukar jag sällan vara klar i tid ;-) haha. 
 

Julmarknad

Publicerad 2016-10-25 19:02:00 i Shopping,

Ja, låter nästan galet. 
Känns som att det är ett bra tag till julkänslan infinner sig meeen marknader är jul alltid roligt. Under helgen som var besökte jag Baldersnäs Herrgård (utanför Dals Långed,  Dalsland)  och gick på, för mig årets första julmarknad.  Jag kom inte hem med så mycket men är väldigt nöjd med det jag faktiskt köpte. 
En flerfärgad halsduk samt fantastiskt fina vantar av Shetlandsull.  
 
Vad kommer du leta efter på julmarknad 2016? 
 

Vantar

Publicerad 2016-10-16 21:37:22 i Tyg och ting,

Hejsan, har någon av er provat att sy (tum)vantar? 
Många stickar och virkar men sy, känns inte lika vanligt. Jag gick igenom min fynd från när jag lånat mönstertidningar från bibblan (förklarande: mina avritade mönster o aningen dåligt fotograferade beskrivningar)  och hittade just sydda vantar. Min plan var att prova sy idag men vi hamnade framför ett dataspel o sedan en sväng till Skövde såååååå inga vantar är i nuläget sydda. 
I beskrivningen ville de ha ylle som innertyg och jerseytyg utåt. Men jag tänkte ta fleece som innertyg eftersom jag har det liggande hemma. 
Vad tror ni? Kan det bli nått? 
 
 

Hej alla glada!

Publicerad 2016-10-07 17:03:43 i Allmänt,

Nu vart det ett tag sedan som jag kikade in men nu äntligen händer det. Hittade ett paket i postfacket idag och blev himla glad och nyfiken. När jag vända paketet såg jag avsändaren,  personlig almanacka. Jippi.  
Jag bytte arbetsplats vid årsskiftet för några åt sedan och började då med en ny almanacka. Sedan dess har jag kört på med en ny varje december.  Kanske inte det mest praktiska men känns kul varje höst att förnya sig inför det nya året. Iår har personlig almanacka även lagt till lite grejer i designen och även ett tillbehör.  Klistermärken :-) jag beställde även en suddbar bläckpenna i lila. Motivet framtill är från besöket i Norge och fästningen i Halden.  Blev lite filosofiskt med en trappa, ibland går ju livet upp och ned.  :-P 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela