Hemmafix och pyssel för stora och små

Mod podge och nya clear stamps

Publicerad 2017-01-03 17:03:50 i Papper och Scrapbooking,

Mod podge, bara namnet får mig att le. Sikket namn.
3D-lack, dimensions-lack.. kärt barn har många namn men namnet är ändå kort och gott: Mod podge.  
 
3D-lack är nog det som ändå förklarar vad mod podge är och blir. Jag stötte på detta lack för många, många år sedan men inte vetat vad det varit för något tills jag såg ett Youtube-klipp med stämpelmotiv dekorerade med just mod podge rätt nyligen.  Och du kan ju förstå hur läckert det kan bli!  :-) Igår kväll provade jag ifall själv. 
Mitt första fel var dock att skaka flaskan utan att läsa texten på baksidan,  som inleddes med stora bokstäver : DO NOT SHAKE causes bubbles.  Jah, toppen. 
Men var bara att låta bubblorna komma ut, blev inte bubblor i mina stämpelmotiv som tur var.  
Lacket var ganska lätt att arbeta med, smal pip på flaskan och lacket flyter inte ut farligt mycket även om det råkar rinna fort. Papperet visar inte heller tecken på att bli blött, så inga böjda eller knöliga bilder. 
Lacket stelnar precis så som det applicerades så men ser fort hur det blir. Enda skillnaden är att lacket går från mjölkaktig färg till transparent. 
 
Helt klart en kul detalj. Jag har även sett på Youtube att lacket får snygg effekt på krympplast, men det får jag prova en annan dag :-) inhandlat på Panduro.  
 
Tjingelingen!  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela