Hemmafix och pyssel för stora och små

Ny leksak

Publicerad 2017-06-09 21:42:00 i Bilder/Foto,

Jag tycker om att fota. 
Bilder överlag, och det är ju kul att kunna ha lite valmöjlighet gällande vad man kan göra med sin bild. I julas framkallade jag till exempel foton i form av kylskåpsmagneter.  
Men detta är ju en skrivare, finns kameror också men kände att ytterligare en kamera verkade lite överdrivet.  Formatet på den lilla skrivaren är i storlek med en mobiltelefon,  aningen tjockare dock :-P De fotopapper som man köper är jättesmå, rent ut sagt. Eller ja,  gulligt små. Passar fint på kylen, i plånboken,  gästboken eller på anslagstavlan.  Fotona går fort att skriva ut och allt styrs via Bluetooth från mobilen, via en app. Jag har inte gjort några färgjusteringar men förstått att mörka partier blir väldigt mörka och hade behövts ljusats upp en aning.  Min sambo har en mycket nyare mobil med fantastiska kamera, men inte provat att skriva ut från den än. Kan vara så att kvaliteten är den samma på fotona, känslan jag fick av de foton jag skrev ut var lite gammaldags. Rätt charmigt ändå. 
 
Kul grej att ha med i sommar vid besök av släkt o vänner, eller varför inte på kalas/bröllop / baby shower?!  
 
Tjingelingen! 

Snuttefilt

Publicerad 2017-06-04 12:45:11 i Med och för barn, Sytt,

Jag har sett flera  bilder under den senaste tiden på mindre snuttefiltar med färgglada små band.  Då tänkte jag, tänk om man skulle prova på att sy några av alla de där restbitarna jag har liggandes. Många som väntar barn nu framöver. 
Så, så blev det. 
 
Igår var jag på Baby shower och gav bort min första filt. 
Nu syns nästan inga band, men har köpt några olika färger i olika bredd som ska matcha de flesta tyger jag har. Kul med färg, jag blev nöjd. Har klippt till tygerna i ca 40*40 cm och jag tror det blir lagom storlek. 
 
Tjingelingen!!  

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela