Hemmafix och pyssel för stora och små

Lussebullar & julkort

Publicerad 2017-11-14 22:25:21 i Hemma hos mig, Papper och Scrapbooking,

Japp! Du har läst rätt :) 
 
Idag bakade jag lussebullar för första gången, säkert gjort det som liten men aldrig själv som vuxen. Jag hade till och med för mig att jag inte var så förtjust i saffran. Men i eftermiddag blev det en sats bullar som blev oväntat goda. 
Recept: https://www.ica.se/recept/lussebullar-1047/
 
Och nu under kvällen har jag haft besök och vi har haft julkortsverkstad. Jag var dock seg och lyckades bara göra 1 helt färdigt kort. Haha. Jag kommer aldrig bli färdig!! 
Men jag har lämnat ALLT på köksbordet så planen är att försöka göra några fler i morgon. 
 
Hare fint och sov så gott! 
 

Julmarknad i Hällekis

Publicerad 2017-11-12 20:02:15 i Shopping,

Kinnekulle och Hällekis är bra fint, har ni inte varit där så är det faktiskt ett område jag tycker du ska besöka
Idag hamnade vi på Falkängen i Hällekis. Hela sommaren och några andra veckor utspridda på året är det öppet som hantverksby. 
Jag har svårt att förklara platsen men det känns alltid så välkomnande att komma dit, det är vackert, det finns massa hantverk och utställarna turas om att finnas på plats så det uppstår alltid trevliga möten. Idag träffade och pratade jag med en kvinna från Grästorp som jag följer på Instagram för hennes fina keramik. Det var kul.
Jag handlade lite, det gör man liksom alltid. Haha. Bland annat några roliga pepparkaksformar och en fin ljusstake. Jag kom även hem med en lång kofta som är stickad i olika tekniker, färger och lappar. Min första tanke var Pippi Långstrumps halsduk på jul. Den är smått hysterisk men jättefin och helt unik. 
 
Hoppas du har haft en härlig helg! Tjing 

Födelsedagskort

Publicerad 2017-11-12 17:21:20 i Papper och Scrapbooking,

Igår var vi iväg på födelsedagsfirande och jag pillade ihop ett kort med Star wars feeling. 
Hjälmen hittade jag på pinterest och skrev ut. Efter att jag klippt ut den drog jag med svart stämpelfärg runt kanterna så att det var riktigt svart. Mod Dodge använde jag för att göra små prickar bara, en lite detalj på själva kortet. Det händer något liksom, jag gillar sånt.  
 
På insidan funderade jag på vad jag skulle skriva, den första tanken var naturligtvis "May the force be with you" meeen vi twistade till det och skrev "Live long and prosper". 
 
Kul med personliga kort tycker jag. Både att göra och att ge bort :) 

Liten tavla

Publicerad 2017-11-10 23:18:53 i Pinterest,

Pinterest har var verkligen vuxit sedan jag stötte på det första gången. Eller användandet har kanske snarare vuxit och idag känner de flesta till det. Även om det fortfarande kan vara svårt att förklara VAD pintetest är. 
 
Men det är lätt att fastna, i timmar. Så ibland önskar man att man inte kände till det. Haha. 
 
Idag gjorde jag en enkel tavla, hittade motivet via pinterest och tyckte det var lite kul. I en av mina lådor låg en billig Ikearam och i min kort/papperslåda tog jag ett mönstrat papper att sätta på baksidan tills jag kommer på något att byta ut med.
Detta blev resultate t:) 
 
Det är skönt med snabbt pyssel ibland faktiskt. Variation förnöjer :) 
 

Ottobre kids 6 /2016

Publicerad 2017-11-10 09:12:29 i Sytt,

För ett tag sedan bestämde jag mig för att sy lite egna färgglada bäbiskläder.
Jag och min sambo blev lite missnöjda med vårt besök på Ullared när vi var där, gällande just färgglada bäbiskläder. För allt var i stort sett vitt, ljusrosa eller blått. 
Tidningen Handarbete sömnad köpte jag ett tag men kände att reklamen tog mer och mer över, samt att kläderna blev mindre och mindre intressanta. SÅ,  jag trallade iväg till biblioteket och började låna Ottobre kids, hittade flera roliga nummer och målade av lite mönster. 
 
Igår provade jag att sy utifrån ett av dessa mönster
Som ni ser heter mönstret My little deer och är av modell sparkbyxa. Detta innebär tydligen hel fot. Man lär sig något nytt varje dag. 
Eftersom jag gjorde dessa byxor i storlek 50 behövdes inte så mycket tyg, vilket är perfekt projekt för stuvbitar! Och eftersom jag inte brukar sy med så små tygbitar med svängar och hörn, får jag medge att overlocka kanterna var proceasens "svåraste" del för mig. 
 
På tal om overlock, lyckas ni byta tråd genom att bara knyta ihop den gamla med den nya tråden? För jag har aldrig lyckats med det... så rätt tacksam över att bara äga vit och svart tråd att byta emellan ;) Haha. Men förstått att vissa kan detta i alla fall. 
 
Men ja, kort och gott ett enkelt plagg med få delar som man pillar ihop rätt fort. Tygåtgången är liten och jag har tänkt göra fler par. Detta blev en testomgång. Jag har även ritat av mönstret i storlek 56 så ska kolla vilka mått som blivit större då borde det ju bara vara att förstora mönstret själv sen. 
 
Vilken sömnadstidning föredrar du? 

Projekt spjälsäng

Publicerad 2017-11-04 17:08:03 i Hemma hos mig, Sytt,

Tjingelingen! 
Som ni vet väntas en liten och jag har haft lite projekt för mig gällande dennes ankomst. (Spänningen blir mer påtaglig varje dag, sista veckorna är ju redan här! Tiden, sen där tiden som alltid verkar dundra fram! Haha.) 
 
Jag tänkte visa lite bilder på spjälsängen. :) Det är min gamla som jag och sambon har slipat, sen har jag målat den med halvblank vit färg av märket Lady. (2-3 lager blev set till slut och jag använde en mindre platt pensel samt en mindre runt pensel.) 
 Sen var det dags att montera ihop den igen :) 
 
 
Jag har även sytt ett grått enfärgat fodral till spjälsängsskyddet. Jag lämnade en öppning som jag satte i karborreband så att det ska underlätta i fall fodralet behöver tvättas. 
 
Jättenöjd med detta projekt. Sängen blev fin med lite ny vit färg men jag var sugen det sista på att gå ner till butiken o köpa en annan färg för det kändes som att jag aldrig fick till det bra eller täckande. Men det blev bra. Och ihop med grått skydd tillsammans med mönstrade sängkläder o färgglada suttefiltar, blev det superbra. 
 
Vad har ni för höstprojekt för er? 

Pennor

Publicerad 2017-11-02 15:50:36 i Allmänt,

Vilken oändlig djungel det finns med pennor. 
Har du någonsin tänkt på det? 
 
Jag är en människa som gärna skriver lite extra fort, glömmer lite bokstäver eller ibland ord mitt upp i allt. Och då, då har jag hittat den bästa sortens penna. 
Pilot frixion. Suddbara pennor i olika färger. Jag har fått en väldigt färgglad almanacka kan jag meddela. Om något ändras är det bara att sudda och skriva nytt. 
 
De är också himla bra när man ska skriva kort :) 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela