Hemmafix och pyssel för stora och små

Sytt byxor

Publicerad 2018-04-06 17:51:53 i Sytt, Tyg och ting,

Mönster målade jag av från ett par byxor vi redan har. 
Muddtyget fick vi av en fd kollega och tyget till själva byxorna är från en gammal klänning jag sparat för att jag tänkt göra om då jag tycker den blivit för kort. :) 
 
Kul att kunna återvinna gamla kläder :)
 
Noella var med i processen och jag är himla glad över att hon inte blir rädd för symaskinen så som hon blir av min overlock.... 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2018-04-10 20:04:23

Men åååh vad fina! Var det svårt att göra? Jag köpt tyg och grejjer, men är kass på att sy, tycker det känns läskigt att börja :P

Svar: Tack Marina! Javisst blev de läckra :) Om du inte sytt direkt innan men vill börja lite lätt så rekommenderar jag Trikåtyg. Just för att det blir oftast bra även om det inte blir perfa. Syr man med stumt tyg så är det rätt kört om det bara blir lite fel.
Så jag älskar trikåtyg. Det man kan tänka på är att tyget lätt töjer sig, kan säga att midjemudden på byxorna gjorde jag lagom från början och nu när hon använt dem så har de blivit lite stora. Vad man kan göra då för att fixa till det är du att trä i ett resårband, om man vill. Men ja, sy är precis som allt annat man inte gjort innan, man behöver ta tjuren vid hornen och våga lite. En fungerande symaskin är också en framgångsfaktor. När jag började sy, och "bara" skulle sy upp gardiner o likande så köpte jag en billig på IKEA men det förstörde hela sylusten för tråden trassla och sömmarna blev inte alls fina. Men med en enkel "vanlig" symaskin kommer man långt :) Lycka till!
attgoraengote.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela