Hemmafix och pyssel för stora och små

Netflix - tips

Publicerad 2018-01-31 17:12:09 i Hemma hos mig,

 
Jag tycker det är kul med gamla möbler och udda prylar som kan göras om. Detta program innehåller mycket sånt :) Började kolla på detta nyligen och det finns 20 avsnitt på Netflix. Helt klart ett tips :) 
 
 

Prints

Publicerad 2018-01-29 20:40:31 i Papper och Scrapbooking, Pinterest,

Hejsan på er!
Jag får nog medge att jag börjat bli lite insnöad på prints. Alltså fina bilder att skriva ut. Gratis.
Innehållande vad man nu är sugen på. (Citat, alfabet, djur, barnbilder osv osv )
Pinterest kan man söka på "prints" eller "free prints" och få upp huuur mycket som helst. 
 
Men har snällt fått inse att det är inte riktigt lika stort utbud på svenska. Hittade dock denna för en stund sen :) Kreativa Karins gamla blogg https://blogg.loppi.se/kreativakarin/category/grafiskt-print/ och där finns lite bilder att skriva ut. Alfabet. siffror, vimplar och lite annat smått och gott i härliga färger. 
Kreativa Karin var en av deltagarna i Superskaparna förra året ifall du kikade på det :) 
 
Har du några tips får du göra hojta :) 

Pennor

Publicerad 2018-01-26 17:36:00 i Shopping,

Min pilotpenna börjar att ta slut och det är lite ledsamt, även om jag vet att den kan fyllas på. 
Men denna svarta penna köpte jag på IKEA i höstas när jag var där. Den säljs i pack om 4st, har jag för mig, och jag har nyligen börjat använda dem. Jag gillar svart bläck när jag pysslar tycker det blir snyggt.
 
Jag var lite osäker på om pennor från Ikea kunde vara något bra men för tillfället är jag mycket nöjd :) 
 
Tjingelingen 

Jysk

Publicerad 2018-01-26 15:26:00 i Hemma hos mig, Pyssel,

Visst är det en kul affär, man hittar alltid något kul att köpa med hem.  Idag blev det denna :) 
Denna skall hålla min almanacka som jag håller på med. Jag var först ute efter en skrivplatta bara men denna har stöd baktill så den kan vara stående, eller hängande eftersom det är hål i klämman.  :) och valmöjligheter är ju najs.  
Pris: 29.95 kr 
 
-----------------------------------------------
Jag pysslade lite med min almanacka igår och här kommer lite bilder. Inte klar men kommit igång och försökte göra månaderna olika. Vissa lämnade jag inte lika pyntade som andra eftersom jag tänkte att det kan vara kul att fortsätta kunna klottra lite på dem längre fram :) 
 

Hobbyrumsinspiration

Publicerad 2018-01-23 21:34:00 i Hemma hos mig, Youtube,

Snart får vi nyckeln till huset och då kommer jag få ett pysselrum! Yey!!
 
Just nu håller jag på att letar inspiraton för förvaring och utformning av arbetsstation, youtube är guld. Har hittat två klipp som jag tänkte lägga här i fall någon annan också vill ha lite inspiration :) 
 
 

Almanacka 2018

Publicerad 2018-01-23 15:25:00 i Pyssel,

Nytt år, ny almanacka!
 
Eller i vårt fall, ett försök till att ha en gemensam kalender på telefonen och ingen stor väggalmanacka på väggen i köket. 
Men vet ni, har man vant sig vid att snabbt kunna kolla vilket datum det där eller om det är något speciellt inbokat i helgen eller ej, så är den där stora väggalmanackan som man inte trodde betydde så mycket ändå saknad. Teknik för all ära men det är gött med lite papper ibland. Faktiskt. 
 
Jag har börjat bli lite nyfiken på detta med bullet journal dessutom så tänkte att det kan vara kul med en väggalmanacka som man kan piffa till lite själv. Lite lagom start liksom, så kanske jag har byggt upp det konstnärliga fram till nästa årsskifte och vågar mig på en egen då. Finns massa klipp på youtube om just bullet journal, som jag har kunnat kolla på nu när jag är hemma o är mammaledig. 
 
[Kort förklarat gällande Bullet journal: det är en tom skrivbok som man själv utformar till en kalender. Men också för allt det där andra som man vill fylla i som oftast inte får plats till exempel egna listor, foton, citat, dagboksinlägg kopplat till resan man precis gjort.. eller liknande. Men man fyller i vecka för vecka så det blir en preocess för hela året. Kort och gott, kalender + dagbok. Verkar vara väldigt inne i pysselvärlden just nu i alla fall. Men låter flummigt när man försöker förklara. :P ]
 
Tillbaka till almanackan! Jag har hittat så många superfina på Pinterest att skriva ut men då är de på engelska, o jag vill helst ha på svenska. Men tråkigt nog så är utbudet för superfina svenska kalendrar att skriva ut, väldigt litet och mycket.. tråkigt. Dock kommer jag skriva ut en almanacka via blankettbanken.se och pynta själv. 
 
-> http://www.blankettbanken.se/filer/ritalmanacka2018.pdf
Tjingelingen

Projektbok

Publicerad 2018-01-10 14:10:39 i Allmänt, Pyssel,

För ni anteckningar kring ert skapande? 
 
Jag gör inte det men köpte en tom bok en gång för att jag skulle göra just detta. 
På Facebook finns en grupp jag följer som heter "vi sytokiga" och där kom just projektbok upp i en tråd. 
Den var himla fin o rätt simpel vilket fick mig att återigen tänka på mina bok. 
 
Hur ser din projektbok ut? 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela