Hemmafix och pyssel för stora och små

Så blev kaninormen!

Publicerad 2018-07-27 10:08:00 i Hemma hos mig, Sytt,

Ni som kikar in på Instagram ibland har nog redan sett resultatet men här kommer den äntligen. Kaninormen! 
 
Tyger valde jag utifrån en barnbok som jag tycker är färgglad o härlig. Försökte känna mig lite fram också bland alla rullar i tygaffären hur materialet kändes, även om det är bomullstyger/lakanstyg så kändes de lite olika mot huden. Dock är bara 2 av mina 5 tyger "extra" mjuka. 
Tygstyckena är 35cm breda och varierade i längd. Jag försökte att inte lägga dem i symmetriskt ordning men blev omedvetet typ så i alla fall. Ungefär som vanligt... 
Jag mätte runt spjälsängen för att bestämma längd,  denna säng är av äldre modell o lite mindre än de man normalt köper i butik idag. Men någonstans 3 - 3.5 m. 
Jag inhandlade 0.5m tyg av alla färger och fick en del över så funderar på att sy ett lapptäckte som matchar till. 
När det kommer till stoppning så frågade jag om råd i butik o fick svar 2-3 påsar a la 500g brukade andra köpa som gjorde sovormar, men jag använde 1 och 1/3 ungefär så andra måste göra mycket större ormar, eller så syr de 2 åt gången >< 
 
Jag broderade ögon och nos med dubbel sytråd i brist på annat. En kompis som gjort en orm själv berättade att eftersom den är så lång, kan bli svår att stoppa om man gör den för smal. Jag hade tänkt att ev göra ormen lite smalar men detta fick mig och tänka om. Jag  sparade en öppning ungefär på mitten av ormen för att  lättare kunna få i stoppning, det fungerade riktigt bra. 
 
Tycker ormen är kanon, jag stoppade den inte för hårt utan tänkte att skulle vara skön att även vila huvudet på. Noella kan snurra runt en hel del när hon sover. Har även haft med den när vi sovit borta, virat ormen ett varv och hon har stannat rätt bra innanför (när hon väl somnat :p ). 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela