Hemmafix och pyssel för stora och små

Vimpel

Publicerad 2018-03-27 11:19:00 i Hemma hos mig, Med och för barn,

För er som är nyfikna på hur min vimpel blev som jag skrev ut från "skapligt enkelt " så kan jag nu visa bild :) 
Jag har färglagt med träpennor och smala färgpennor. Jag har även plastat in dem för att de ska få glans, stabilitet och inte gå sönder. Dock fastnade en bokstav i lamineringsmaskinen men det gick att fixa till rätt bra. 
 
Tog många timmar att få klart är men himla nöjd :) 

Piff - innertyg

Publicerad 2018-03-27 08:13:54 i Hemma hos mig, Sytt,

Kände mig lite Ernst och beslöt mig för att snygga till en gammal korg och ha som leksaksförvaring. 
 
Jag mätte korgen lite snabbt: botten, höjden och omkrets.  Har man en liknande korg får man inte glömma att kanten upptill är bredare är nertill. 
Men jag tog på ungefär och ville ha så att man kunde vika ner tyget en bit på utsidan så lä till en bit extra på höjden. 
Sen var det bara att börja klippa lite tyg :) 
Detta tyg som jag använt köpte jag på Åhléns för flera år sen. Tyckte det var så himla fint så när det var rea slog jag till.. och köpt ca 2m. Som legat i en låda sedan dess. Men jag tycker fortfarande det är himla fint :p 
 
Eftersom Noella blir rädd av min overlock körde jag bara enkel raksöm.
Sydde först ihop den långa sidan på kortsidan och sen nålade jag ihop den med botten och sydde ihop dem. Avslutningsvis en fåll upptill och sen var det bara att trä tyget på korgen :) 
 
Aldrig gjort detta piff förr men var enkelt och blev bra. Det bästa är att man kan fixa nytt tyg om man vill ha annan färg eller mönster.  :) 
 

Nytt projekt.. igen.

Publicerad 2018-03-20 21:33:00 i Allmänt,

 Mja, ni känner mig vid detta laget. Massa ideér och många trådar igång men lite trögt med att fullfölja. 
Jag har nu påbörjat ett nytt projekt. Något som jag funderat på i flera år och som jag skulle vilja göra, jobbrelaterat kan man kanske säga. 
 
Men en lite sång och ramsbank. Jag har dragit i gång detta nu se senaste dagarna och tänker massa på detta.. och eftersom min dotter inte är förtjust i min overlock så blir det inte så mycket sytt på dagarna även om jag hade velat det. 
 
Ni får helt enkelt hålla ut. :p Mitt syrum är fortfarande inte klart, men vi har bestämt vilka möbler från IKEA vi ska beställa samt möblering det så är ändå på g. 
 
Har ni några roliga vårprojekt på g? 

Återbruk

Publicerad 2018-03-18 08:00:00 i Hemma hos mig, Tyg och ting,

Ibland får man en idé, eller en känsla över hur man vill ha det. Jag kände till exempel för några dagar sedan att gröna kuddar till vårat gråa vardagsrum vore snyggt. Eller något med blommor och löv/blad. 
I en av flyttlådorna jag hade kvar fanns lite gamla panelgardiner. Varav dessa :) 
 
Jag tycker dock det är svårt med kuddfodral. För jag kan aldrig komma på vilken modell jag vill ha. Oftast blir det med en dragkedja i ena sömnen men visst borde det finns andra modeller? Det är ju en kvadratisk kudde liksom.. men i alla fall. Jag har börjat klippa till tyg och har väl som plan att någon kudde i alla fall ska vara klar innan veckan är slut :p 
 
Hur syr du dina kuddfodral? 

Dregglisar

Publicerad 2018-03-17 22:06:00 i Med och för barn, Sytt,

 
"Nä men min unge dreglar faktiskt inte.."
Kunde jag säga för en månad sen, men inte nu längre. 
 
Jag tog och skapade en mönster utifrån  en dregglis jag hade, passade på att förlänga flärparna lite eftersom barn har en märklig tendens att växa flera cm varje månad. Klippte ut bitar ur resttyger, nålade, körde ett varv med min overlock, bonka (jag använder en hammare och rejält underlägg för att inte förstöra något.. typ golvet eller bänkskivan) i tryckknappar. Klart
 
Variation till oändlighet på mönster, storlek, form.. kul litet projekt som snabbt ger resultat. Mina tryckknappar i gröna nyanser tillför dessutom en snygg detalj. Helt klart ett tips ifall du vill sy något enkelt :) 
 
Tjingelingen 
 

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela