Hemmafix och pyssel för stora och små

"Snuttefilt"

Publicerad 2018-05-23 09:26:49 i Med och för barn, Sytt,

Mja jag vet inte riktigt vad jag ska kalla dem annars. På engelska har de namnet "tag blanket " och finns i hur många olika varianter och storlekar som helst. Jag har ju massa tyg. Sparat en massa småbitar, men har även sparat linnen/tunikor som har fint tyg men som jag inte längre använder. För att förhoppningsvis kunna använda till något, någon gång.. 
 
Jag är antagligen inte ensam om detta. Haha. 
Hoppas jag...... 
 
Jag gjorde en mindre till Noella häromdagen i form av bokstaven N. Det gröna tyget är från en gammal tunika och de andra två är restbitar. Allt i härligt mjukt trikå.  Sen är det band jag klippt i olika längder, fast de blir oftast lika långa ändå av någon spännande anledning. 
 
Tag blanket är alltså en filt med lappar. På Pinterest finns huuuuur mycket som helst att bläddra igenom om man söker på just tag blanket. Tips :) 
 
 
Jag hade tänkt sätta dit en namnlapp också eftersom min symaskinen kan brodera lite men sen kände jag att det blev väldigt mycket mönster och färg ändå. Så fick räcka med att det är en stor bokstav. :)  
 
Och för er som undrar, nä jag har inte sytt några babyshorts. Jag hittade ett par fina gröna på Lindex så just nu är jag nöjd. Just nu. 
 
Tjing! 
 

Babyshorts

Publicerad 2018-05-08 16:08:10 i Tyg och ting,

Var på Lindex idag och hittade en jättesöt t-shirt med djur på till Noella, men shorts var svårare. Vissa var tjocka i materialet och andra var sträva. Men borde väl inte vara så svårt att sy egna tänkte jag och gick hem.. 
 
Någon som sytt babyshorts i storlekt 68-74? Något man ska tänka på ?

Om

Min profilbild

Det intressanta med skapande är att man inte alltid vet vad det ska bli när det blir klart, därav namnet Göte. I övrigt, en kreativ och skapande förskollärare som bor med sin sambo och vattenälskande katt. Färg och form, musik och vänner, foton och mat samt nyfikenhet, är min vardag som jag vill delge lite av.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela